Kontakt med oss

Brexit

#EAPM - Mer finansiering for helsevesen, fransk narkotikamangel og kreftkongress i horisonten

Publisert

on

God dag til alle sammen, og velkommen til European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) oppdatering for midten av september. Det er nyheter foran helseendringer i EU-budsjettet og konsekvenser av kreft under COVID-19, skriver EAPM direktør Denis Horgan.

Som alltid, et kort rop for EAPMs kommende arrangementer - vi har vårt ESMO-møte fredag ​​(18. september), registrer deg franske baguetter., dagsorden franske baguetter., og EAPM ser frem til å delta i den tyske EU-formannskapskonferansen 12. oktober, agenda franske baguetter., registrere franske baguetter., så mye å glede seg til.

EU ser "vesentlig mer finansiering" for helse i neste EU-budsjett

Brussel ønsker å skape en større rolle for seg selv i koronavirusgjenoppretting ved å få et større helsebudsjett og flere krefter til å gripe inn i medlems helsevesen. "Vi jobber med et helseprogram som vil ha betydelig mer finansiering," sa EU-kommisjonens generaldirektør for helse og mattrygghet, Anne Bucher, til parlamentsmedlemmene.

Kommentarene hennes bekreftet innholdet i et lekket forslag om å lage et frittstående EU-helseprogram, som blander inn nye helsemakter, i kommisjonens omformulerte langsiktige budsjett. Dette tiltaket vil avvikle beslutningen fra den forrige EU-administrasjonen under Jean-Claude Juncker om å konsolidere helseutgiftene med flere andre programmer til et utvidet program kalt European Social Fund.

Etter COVID-19-krisen, må Brussel ha en større rolle i "stresstesting" av helsevesenet i medlemslandene, sa Bucher til medlemmer av komiteen for miljø, folkehelse og mattrygghet. "Styrket overvåking vil definitivt være en prioritet i årene som kommer." For øyeblikket har EU en viss rolle i tilsynet med helseberedskapsplaner - selv om dette er begrenset til "skrivebordsanalyse" fra Brussel, sa Bucher. Kraft til å stresstest sykehus og andre helsefasiliteter, som involverer fysisk inspeksjon på stedet fra EU-tjenestemenn, er forslag som diskuteres.

Kreftkonsekvenser

Effekten av COVID-19 på EUs helsevesen har vært seismisk, en krise som har blitt delt globalt. Legeprofesjonen måtte tenke på beina og svare på kravene fra pandemien. Men på den måten har enhver medisinsk disiplin fra allmennmedisin til palliativ behandling fått en hit. Spesielt bekymringsfullt er hvordan forsinkelser i screening, diagnose og behandling av kreft allerede har påvirket sykdoms- og dødelighetsgraden, og kreftdødsraten ser ut til å øke betydelig de neste årene.

Mens de er ødeleggende, forverrer disse diagnostiske og behandlingsforsinkelsene også et eksisterende problem - en bekymringsfull mangel på kunnskap blant publikum om noen av de minst overlevende kreftformene og deres symptomer.

Ulike spådommer har blitt gjort om pandemiens innvirkning på kreftdødsfall, med noen eksperter som advarer om at opptil 35,000 overflødige dødsfall kan oppstå som et resultat. Mange av disse dødsfallene kan oppstå på grunn av forsinkelser i behandlingen - ringvirkningen fra avbrutte operasjoner, cellegift og strålebehandling. Effekten COVID-19 har hatt på omsorgsnivået for kreftpasienter er utbredt, og andre land, som USA, opplever forsinkelser i kreftomsorgen. Forskning fant at 44% av de overlevende fra brystkreft hadde opplevd forsinkelse i omsorgen, med 79% som uttalte at det viktigste tilbakeslaget var i oppfølgingsavtaler.

Når det er sagt, uttalte flertallet av respondentene at behandlingen deres var endret i stedet for kansellert. For å legge til dette vil mange pasienter - fryktet for viruset - ikke ha presentert seg hos fastlegene i utgangspunktet. Liga mot kreft har også bedt pasienter om å fremlegge bevis for mangel på kreftmedisiner. I følge en undersøkelse bestilt av organisasjonen, har 75% av helsepersonell innen onkologi møtt mangel på disse medisinene.

Gallina skal fungere som SANTE-sjef fra oktober

En kommisjonær har bekreftet at Sandra Gallina blir fungerende generaldirektør for DG SANTE fra 1. oktober. Gallina, som for tiden er generaldirektør for generaldirektoratet, vil fungere som lederen til en etterfølger blir utnevnt og trer inn i kontoret, la offiseren til. GD SANTE blir omorganisert i en prosess som startet tidligere i år. sommer. Nåværende leder for GD SANTE, Anne Bucher, har bekreftet at hun går av med pensjon i slutten av september.

Fransk narkotikamangel

Med de som er hardest rammet av viruset som står overfor en smertefull død som følge av kvælning, sliter spesialister i palliativ omsorg i Frankrike blant narkotikamangel for å gi ofrene en mest mulig humanistisk slutt. Omsorgsteam i de hardt rammede øst for landet har delt sine erfaringer med hvordan de tok tøffe beslutninger om hvem som skulle og ikke skulle få dyrebare intensivsenger.

For noen pasienter kan slik behandling være meningsløs og grusom, hevdet professor Olivier Guerin, som leder det franske Gerontology and Geriatrics Society (SFGG). "Å ta valget om hvem som skal gjenopplives er hva intensivteam gjør hele tiden," sa han. Selv før coronavirus, for visse pasienter med kroniske problemer som opplever ekstreme "pusteproblemer ... vet vi at gjenoppliving ikke er gunstig i det lange løp," sa Dr. Thibaud Soumagne, en lungespesialist, som jobber på en intensivavdeling i Besancon nær den sveitsiske grensen.

Professor Regis Aubry, tidligere leder for det franske Palliative Care Society (SFAP), som jobber i en spesiell COVID-19-enhet på et annet sykehus i Øst-Frankrike, sa at ofre døde uten komfort fra venner og familie - av frykt for infeksjon - de måtte gjøre livet sitt så behagelig som mulig. "Bare fordi vi er i en krisesituasjon, bør vi ikke glemme å være humane," sa han til AFP. SFAP har opprettet en hotline for å gi råd til ansatte på eldrehjem, der mer enn 2,000 har dødd i Frankrike siden epidemien startet.

Trump avdekker narkotikakostplaner

USAs president Trump har signert en rekke ordrer om prispolitikk for narkotika og hevder at hans ensidige handlinger er en suksess. De fire ordrer er en blanding av tidligere forslag og eldre løfter. Disse ordrene inkluderer: Gjenopplivingen av Det hvite husforslag som tillater import av visse medisiner fra Canada, inkludert insulin. Tillater føderalt kvalifiserte helsesentre, klinikker som behandler pasienter med lav inntekt å skaffe seg nedsatt insulin og EpiPens til å kjøpe andre medisiner med rabatt.

En ordre til Department of Health and Human Services om å fullføre regler som fjerner den juridiske beskyttelsen for rabatter betalt av narkotikaprodusenter til Pharmacy Benefit Managers (“PBMs”) og krever at disse rabattene overføres til Medicare del D-forbrukere ved apotekdisken. Fornyelsen av en lenge lovet komponent i hans prispolitikk for reseptbelagte legemidler som binder prisen som Medicare betaler for legemidler som legene administrerer til de prisene som er forhandlet av utenlandske myndigheter.

Kommisjonen begynner å teste interoperabilitet gateway-tjeneste for sporing og advarsel av apper

For å utnytte potensialet for sporings- og advarselapper for mobil nærhetskontakt for å bryte kjeden av coronavirusinfeksjoner og redde liv, oppretter kommisjonen en gateway-tjeneste for interoperabilitet som knytter nasjonale apper over hele EU. En viktig milepæl er nådd når en gruppe medlemsland begynner å teste infrastrukturen.

Kommisjonen har startet testkjøringer mellom backend-serverne til de offisielle appene fra Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Irland, Italia og Latvia, og en nyetablert gateway-server. Kommisjonær for det indre marked, Thierry Breton, sa: ”Mange medlemsland har implementert søknader om nasjonal kontaktsporing og advarsel. Det er nå på tide å få dem til å samhandle med hverandre. Reise og personlig utveksling er kjernen i det europeiske prosjektet og det indre marked.

Gatewayen vil lette dette i disse tider med pandemi og vil redde liv. ” Helse- og mattrygghetskommisjonær Stella Kyriakides la til: “Coronavirus-sporings- og varslingsapper som jobber over landegrenser kan være kraftige verktøy i vår innsats for å hindre spredning av COVID-19. Med tilfeller som øker igjen, kan apper utfylle andre tiltak som økt testing og manuell kontaktsporing. Hvis de brukes mye nok, kan de hjelpe oss med å bryte overføringskjedene. Vi vil ikke slutte å kjempe på alle fronter mot pandemien. ”

Brexit ... enda en gang

Britisk statsminister Boris Johnson slo til mot EU mandag 14. september da han vant førstegangs godkjenning for en plan for å bryte Brexit-traktaten, og sa at bevegelsen var nødvendig fordi blokken hadde nektet å ta en "revolver fra bordet". i handelssamtaler. Johnson vant den såkalte parlamentariske avstemningen ved andre lesing om lovforslaget om det indre marked 340 til 263. Et ødeleggelsesendring ble beseiret kort tid på forhånd, selv om flere vil følge når han møter et voksende opprør i partiet.

Ende i sikte? (som med denne oppdateringen)

Det er slutt på koronaviruspandemien, men folk trenger å henge litt lenger, sa Italias helseminister Roberto Speranza i et intervju med Republikken publisert i løpet av helgen. "Vi må holde avstand, bruke masker og vaske hendene," la Speranza til og sa at dette ikke ville vare evig, men sannsynligvis bare gjennom høsten og vinteren. “Stikkordet er nærhet: det første stedet hvor folk blir kurert, bør være i hjemmet. Vi har en av de eldste befolkningene i verden, og antallet kronisk syke pasienter øker, og de blir ikke behandlet på sykehus, ”la Speranza til.

Og det er alt fra EAPM for nå - ha en utmerket uke, vær trygg, vi sees senere denne uken for en oppdatering igjen.

Brexit

Tyskland ber Storbritannia om å 'stoppe spillene', tiden går ut for avtale

Publisert

on

By

Tysklands Europaminister Michael Roth (Bildet) oppfordret Storbritannia tirsdag (22. september) til å droppe planene for et lovforslag som vil bryte landets forpliktelser overfor EU i henhold til sin tilbaketrekningstraktat ettersom tiden løper ut for å oppnå en handelsavtale mellom EU og Storbritannia, skriver Jan Strupczewski.

I sin tale til journalister i forkant av et møte med EU-ministre i Brussel, som skal forberede et toppmøte med EU-ledere senere denne uken, sa Roth at han var "ekstremt bekymret" over Londons planer om å vedta et lovforslag om det indre markedet som vil bryte folkeretten.

"Vær så snill, kjære venner i London, stopp spillene, tiden er ute, det vi virkelig trenger er et rettferdig grunnlag for videre forhandlinger, og vi er klare for det," sa Roth. Lovforslaget forventes å gå gjennom parlamentets nedre kammer neste uke og har kastet samtaler om en handelsavtale mellom Storbritannia og EU i kaos ettersom det undergraver Storbritannias vilje til å respektere internasjonale avtaler.

”Det såkalte lovforslaget om det indre markedet bekymrer oss ekstremt fordi det bryter med de ledende prinsippene i uttaksavtalen. Og det er helt uakseptabelt for oss, ”sa Roth.

Han sa at EU var "virkelig, veldig skuffet" over resultatene av handelsforhandlingene, som har sittet fast i spørsmålet om EUs fiskeres tilgang til britisk farvann, rettferdig konkurranse mellom EU og britiske selskaper og en mekanisme for å løse tvister i fremtiden . Roth sa at EU-ministrene tirsdag vil si sin sterke støtte til EUs sjef for Brexit-forhandler Michel Barnier og hans team og på nytt bekrefte en sterk forpliktelse til en rettferdig handelsavtale basert på tillit og tillit.

Fortsett å lese

Brexit

Brexit - EU-kommisjonen gir markedsdeltakere 18 måneder på seg til å redusere eksponeringen mot britiske clearingoperasjoner

Publisert

on

EU-kommisjonen har i dag (21. september) vedtatt en tidsbegrenset beslutning om å gi deltakere i finansmarkedet 18 måneder på å redusere eksponeringen mot sentrale motparter i Storbritannia (KKP). Fristen er det klareste tegnet på at EU har til hensikt å flytte "clearing" -virksomheten ut av London og inn i eurosonen.

Flyttingen vil komme som et slag mot London, som er den nåværende verdensledende innen clearing av en virksomhet verdt flere milliarder. London Clearing House (LCH) fjerner nesten en billion euro verdier av euro-denominerte kontrakter om dagen, og utgjør tre fjerdedeler av det globale markedet. Clearing tilbyr en måte å megle mellom kjøpere og selgere på, det er tenkt ved å ha en større clearingvirksomhet, blir kostnadene ved transaksjoner redusert. Da Den europeiske sentralbanken i Frankfurt prøvde å insistere på at alle eurohandler ble utført i eurosonen, ble dette med suksess utfordret i EU-domstolen av George Osborne, den gang Storbritannias kansler.

Tidligere har London Stock Exchange advart om at opptil 83,000 XNUMX arbeidsplasser kan gå tapt hvis denne virksomheten flytter andre steder. Det vil også være spillover til andre områder som risikostyring og overholdelse.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Clearinghus, eller KKP, spiller en systemisk rolle i vårt finansielle system. Vi vedtar denne avgjørelsen for å beskytte vår økonomiske stabilitet, som er en av våre viktigste prioriteringer. Denne tidsbegrensede avgjørelsen har en veldig praktisk begrunnelse, fordi den gir EU-aktører på markedet den tiden de trenger for å redusere sin overdrevne eksponering mot britisk-baserte sentrale motparter, og EU sentrale motparter tid til å bygge opp sin clearingevne. Eksponering vil bli mer balansert som et resultat. Det er et spørsmål om finansiell stabilitet. ”

Bakgrunn

En sentral motpart er en enhet som reduserer systemrisiko og forbedrer finansiell stabilitet ved å stå mellom de to motparter i en derivatkontrakt (dvs. handle som kjøper overfor selger og selger for kjøper av risiko). En sentral motpart har som hovedformål å styre risikoen som kan oppstå hvis en av motpartene misligholder avtalen. Sentral clearing er nøkkelen for finansiell stabilitet ved å dempe kredittrisiko for finansielle selskaper, redusere smitterisiko i finanssektoren og øke markedstransparansen.

Den store avhengigheten av EUs finansielle system mot tjenester levert av britiske baserte sentrale motparter reiser viktige spørsmål knyttet til finansiell stabilitet og krever nedtrapping av EU-eksponeringer mot denne infrastrukturen. Følgelig oppfordres industrien sterkt til å samarbeide om å utvikle strategier som vil redusere deres avhengighet av britiske sentrale motparter som er systemisk viktige for Unionen. 1. januar 2021 forlater Storbritannia det indre marked.

Dagens midlertidige ekvivalensbeslutning tar sikte på å beskytte finansiell stabilitet i EU og gi markedsdeltakerne den tiden som trengs for å redusere eksponeringen mot britiske sentrale motparter. På grunnlag av en analyse utført med Den europeiske sentralbanken, Single Resolution Board og de europeiske tilsynsmyndighetene, identifiserte kommisjonen at risiko for finansiell stabilitet kan oppstå innen sentral clearing av derivater gjennom sentrale motparter etablert i Storbritannia (britiske sentrale motparter ) skulle det være en plutselig forstyrrelse i tjenestene de tilbyr til EU-markedsaktører.

Dette ble behandlet i kommisjonens meddelelse 9. juli 2020, hvor markedsaktørene ble anbefalt å forberede seg på alle scenarier, inkludert der det ikke vil være noen videre ekvivalensbeslutning på dette området.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Barnier håper fremdeles mulig avtale med Storbritannia, sier kilder

Publisert

on

By

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger til Brussel at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa diplomatiske kilder med blokken til Reuters, skrive og

Michel Barnier talte til samlingen onsdag 16. september, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

En andre diplomat, spurte hva Barnier sa på onsdag, og om det fortsatt var en sjanse for en ny avtale med Storbritannia, sa: "Håpet er fortsatt der."

Den første kilden sa at foreløpige innrømmelser som ble gitt av Storbritannia om fiskeri - et viktig splittelsespunkt som hittil har forhindret enighet om en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia fra 2021 - var "et glimt av håp".

Reuters rapporterte utelukkende tirsdag (15. september) at Storbritannia har flyttet for å bryte dødvannet til tross for at London offentlig har truet med å bryte vilkårene i sin tidligere skilsmisseavtale med blokken.

En tredje kilde, en senior EU-diplomat, bekreftet det britiske tilbudet, men understreket at det ikke gikk langt nok til at blokken kunne akseptere.

Brexit-samtaler gikk ned i ny uro denne måneden over statsminister Boris Johnsons planer om å vedta nye innenlandske lover som skulle undergrave Londons tidligere EU-skilsmisseavtale, som også er rettet mot å beskytte freden på øya Irland.

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale for Storbritannia.

Den tredje EU-kilden, som snakket under betingelse av anonymitet, sa at blokken ville ta en strengere linje i å kreve en solid tvisteløsningsmekanisme i enhver ny britisk handelsavtale hvis Johnson skulle gå videre med lov om det indre marked.

"Det er uro over hva Storbritannia gjør, men Barnier har understreket at han vil fortsette å forhandle til sitt siste åndedrag," sa en fjerde EU-diplomat, og fremhevet blokkens varighet om å bli tildelt skyld dersom den urolige prosessen til slutt mislyktes.

På spørsmål om et estimat fra Societe Generale-banken, som satte 80% sannsynligheten for den mest skadelige økonomiske splittelsen på slutten av året uten en ny avtale om å videreføre handels- og forretningsforbindelser mellom EU og Storbritannia, sa personen:

"Jeg vil sette det rundt samme merke."

Barnier skal møte sin britiske kollega, David Frost, rundt 1400 GMT i Brussel torsdag.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender