Kontakt med oss

coronavirus

Kommisjonen godkjenner en litauisk ordning på 1 million euro for å støtte turoperatører som hjemsøker reisende i forbindelse med #Coronavirus-utbrudd

Publisert

on

Europakommisjonen godkjente en litauisk ordning på 1 million euro for å støtte turoperatører som måtte reise hjem i forbindelse med koronavirusutbruddet. Tiltaket ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Offentlig støtte vil ha form av direkte tilskudd og vil utgjøre 75% av operatørens utgifter for å reise hjem fra utlandet mellom 26. februar og 31. mars 2020.

Hensikten med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som de berørte turoperatørene står overfor på grunn av repatrieringskostnadene. Kommisjonen fant at det litauiske tiltaket er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten per selskap ikke overstige 800,000 31 euro og vil bli gitt senest 2020. desember XNUMX. På dette grunnlag godkjente kommisjonen tiltaket i henhold til EUs regler for statsstøtte.

Mer informasjon om midlertidig rammeverk og andre tiltak som er utført av kommisjonen for å håndtere den økonomiske effekten av coronavirus-pandemien, kan du finne franske baguetter.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.58476 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Fortsett å lese

Belgia

Kommisjonen godkjenner belgisk ordning på € 10 millioner for å støtte potetprodusenter som er rammet av koronavirusutbrudd i Wallonia

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent en belgisk ordning på 10 millioner euro for å støtte den vallonske potetsektoren i sammenheng med koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Den offentlige støtten, som vil ha form av direkte tilskudd, vil være åpen for produsenter og bedrifter som er aktive i potetsektoren i Wallonia.

Ordningen tar sikte på å møte likviditetsbehovet til mottakerne, og dermed hjelpe dem med å fortsette sine aktiviteter under og etter koronavirusutbruddet. Kommisjonen fant at den belgiske ordningen er i tråd med vilkårene i det midlertidige rammeverket. Spesielt i) støtten overstiger ikke € 100,000 per mottaker som gitt i den midlertidige rammen for foretak i den primære landbrukssektoren, og (ii) ordningen vil løpe frem til 31. desember 2020.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel 107 (3) (b) i TEUF og vilkårene fastsatt i den midlertidige rammen. På dette grunnlag godkjente kommisjonen ordningen i henhold til EUs regler for statsstøtte.

Mer informasjon om midlertidig rammeverk og andre tiltak som er utført av kommisjonen for å håndtere den økonomiske effekten av coronavirus-pandemien, kan du finne franske baguetter.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.58649 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Fortsett å lese

coronavirus

Coronavirus: European Center for Disease Prevention and Controls nye risikovurdering viser behovet for å øke koronavirusresponsen i EU

Publisert

on

European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) publiserte sin oppdatert risikovurdering angående COVID-19-pandemien, sammen med et sett med retningslinjer for ikke-farmasøytiske inngrep (som håndhygiene, fysisk distansering, rengjøring og ventilasjon). Den oppdaterte risikovurderingen viser at varslingsgraden har økt jevnt og trutt i hele EU og Storbritannia siden august, og at tiltakene ikke alltid har vært tilstrekkelig for å redusere eller kontrollere eksponeringen.

Det er derfor avgjørende at medlemslandene utruller alle nødvendige tiltak ved første tegn på nye utbrudd. Helse- og mattrygghetskommisjonær Stella Kyriakides sa: ”Dagens nye risikovurdering viser oss tydelig at vi ikke kan senke vakta. Med noen medlemsland som opplever flere tilfeller enn under toppen i mars, er det tydelig at denne krisen ikke ligger bak oss. Vi er i et avgjørende øyeblikk, og alle må handle avgjørende og bruke verktøyene vi har. Dette betyr at alle medlemslandene må være klare til å utrulle kontrolltiltak umiddelbart og til rett tid, med det aller første tegn på potensielle nye utbrudd. Dette kan være vår siste sjanse til å forhindre en gjentagelse i fjor. ”

European Center for Disease Prevention and Control Director Andrea Ammon sa: “Vi ser for øyeblikket en bekymringsfull økning i antall COVID-19 tilfeller oppdaget i Europa. Inntil det er en trygg og effektiv vaksine tilgjengelig, er rask identifisering, testing og karantene av høyrisikokontakter noen av de mest effektive tiltakene for å redusere overføring. Det er også alles ansvar å opprettholde de nødvendige personlige beskyttelsestiltakene som fysisk distansering, håndhygiene og å være hjemme når du føler deg syk. Pandemien er langt fra over, og vi må ikke slippe vår vakt. ”

En pressekonferanse med kommissær Kyriakides og direktør Ammon fant sted 24. september og kan sees på EBS. En full pressemelding, samt a Q & A om EUs vaksinestrategi, er tilgjengelig online.

Fortsett å lese

coronavirus

Fremtidig økonomisk styring i EU må markere et "vendepunkt", ikke et "tilbake til det normale"

Publisert

on

The European Economic and Social Committee (EESC) highlights the need for an urgent reform of the current European economic governance framework, with a view to increasing people's economic and social well-being and ensuring that no one is left behind.

The European Commission's 2020 economic governance review is timely and should pave the way for a comprehensive reform making a "turn" to a revised and rebalanced framework instead of a "return" to normal. In the opinion drafted by Judith Vorbach and Tommaso Di Fazio and adopted at the September plenary, the EESC argues that a new economic policy at EU level is needed, one that focuses on prosperity to promote people's well-being and on a range of key policy objectives such as: sustainable and inclusive growth, full employment and decent work, fair distribution of material wealth, public health and quality of life, environmental sustainability, financial market and price stability, well-balanced trade relations, a competitive social market economy and stable public finances.

Urging the Commission and the member states to resume their reflection on the current EU rules in the wake of the COVID-19 pandemic, Vorbach said: "We urgently need to revise and modernize the economic governance framework. It should be more balanced and have prosperity at its heart, promoting the well-being of people in Europe. Nobody must be left behind. One way to do this is to apply the 'golden rule' for public investment to safeguard productivity and the social and ecological base for the well-being of future generations. Further important points are ensuring sufficient public revenues, a fair taxation policy and mitigating the influence of economically questionable indicators on policy-making. Also essential will be a closer involvement of the European Parliament, of the social partners and of civil society as a whole."

Echoing her words, Di Fazio added: "The COVID-19 crisis is a massive shock, requiring full financial power. Harmony of purpose is needed to contain the economic and social consequences of this pandemic and to share the burden of the resulting damage equitably within and between Member States. Important short-term measures have already been established, such as the activation of the fiscal framework's general escape clause. However, instead of going for a "return to normal" too quickly, we must take a leap forward and make a "turn" towards a revised economic vision, one that steps up investment in training, research and development, and strategic productive activities."

The Commission's 2020 economic governance review is the second five-yearly assessment of the specific measures, known as the "Six Pack" (2011) and "Two Pack" (2013), introduced since the financial crisis of 2008. In the Committee's view, the report is welcome but incomplete, because it does not give equal consideration to all economic governance tools adopted by the EU and its member states since 2010 and does not provide a forward-looking perspective.

The Committee also recommends addressing the important question of how to modernize the Treaty-based rules on economic governance at the upcoming Conference on the Future of Europe, stressing that adapting the provisions to the EU's present economic reality should not be taboo. For example, safeguarding price stability now, and very likely also in the near future, will mean avoiding deflation as much as inflation.

According to the EESC, the new economic governance framework should be shaped in such a way as to ensure that fiscal policies target both long-term sustainability and short-term stabilization, bring about essential productivity reforms, stimulate sustainable investment, value solidarity with responsibility and deepen the Economic and Monetary Union.

This was also pointed to as the way forward by European Commission president Ursula von der Leyen in her first State of the Union speech on 16 September 2020: "Our economies need continued policy support and a delicate balance will have to be struck between providing financial support and ensuring fiscal sustainability. In the longer term there is no better way to stability and competitiveness than through stronger Economic and Monetary Union."

Blog

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender