Kontakt med oss

coronavirus

Storbritannias juleplaner vil koste mange menneskeliv, sier helsetidsskrifter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

To av Storbritannias mest innflytelsesrike tidsskrifter for helsepersonell og medisinske fagpersoner oppfordret i fellesskap regjeringen tirsdag (15. desember) til å fjerne planene for å lempe COVID-19-restriksjonene i fem dager rundt jul eller risikere å overvelde helsetjenesten, skriver Estelle Shirbon.

I det som bare var deres andre felles redaksjon på mer enn 100 år, sa British Medical Journal og Health Service Journal at regjeringen burde stramme inn reglene i stedet for å la tre husholdninger blande seg over fem dager.

"Vi tror at regjeringen er i ferd med å blundre inn i en annen stor feil som vil koste mange menneskeliv," sa ledelsen.

Den argumenterte for at Storbritannia, langt fra å gi folk en mulighet til å la vakt over julen, følge de mer forsiktige eksemplene på Tyskland, Italia og Nederland som nettopp har kunngjort at de strammer inn restriksjonene.

Storbritannia har registrert 64,402 dødsfall fra COVID, det nest høyeste tallet i Europa.

Artikkelen kom en dag etter at regjeringen kunngjorde at på grunn av en økning i tilfeller ville London bevege seg opp til ”Very High Alert” -nivå, det mest restriktive av Englands tieredierte regelsystem for å prøve å inneholde viruset.

Londons borgermester Sadiq Khan sa også at regjeringen bør se på juleplanene sine på nytt, og kallet fra de respekterte tidsskriftene vil øke presset på regjeringen om å endre kurs. Så langt har statsråder avvist slike samtaler ved å understreke behovet for innbyggerne til å handle ansvarlig.

De to tidsskriftene sa at med mindre det ble foretatt en politisk endring, ville det statlige National Health Service (NHS) stå overfor et sterkt valg etter jul: stoppe det mest valgfrie og ikke-presserende arbeidet eller bli overveldet av COVID-pasienter.

Annonse

"Hovedvirkningen av en ytterligere økning i COVID-19 inneliggende pasienter vil sannsynligvis føles mest av de med andre tilstander," sa ledelsen.

De sa at regjeringen hadde gått for sakte med å innføre restriksjoner om våren og igjen om høsten, og beskyldte den for å "sløse bort penger på fiasko" ved å overdøve finansiering av et nasjonalt spor- og sporingssystem som var ineffektivt.

"Det bør nå reversere sin utslettede beslutning om å tillate husholdningsblanding og i stedet utvide nivåene over den fem dagers juleperioden for å få ned tallene i forkant av en sannsynlig tredje bølge," sa ledelsen.

Regjeringen har sagt at planene holdes under evaluering, men har ikke antydet at de vil reversere avgjørelsen.

"Det vi ber folk om å gjøre er det minste mulig. Det er rom for tre husholdninger å komme sammen i den perioden," sa Steve Barclay, statssekretær i statskassen, til LBC radio. "Det er en vanskelig tid, så vi ønsker ikke å kriminalisere familier for å komme sammen i julen."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender