Kontakt med oss

Helse

Europaparlamentet stemmer over kreftresolusjon

DELE:

Publisert

on

Europaparlamentet skal vedta en resolusjon om Europas strategi for å bekjempe kreft. Resolusjonen følger EU-kommisjonens kunngjøring av flere nye initiativer designet for å bekjempe spredningen av kreft i Europa. 

"Det er rett og slett uakseptabelt at hvor du bor i EU bestemmer din diagnose, din behandling og ditt omsorgsnivå," sa helse- og mattrygghetskommissær Stella Kyriakides. "På slutten av 2021 lanserte vi EU-nettverket som knytter sammen nasjonale omfattende kreftsentre. Som vil tillate land å jobbe sammen for å behandle pasienter med komplekse tilstander.» 

I debatten, som fant sted på den internasjonale barnekreftdagen (15. februar), diskuterte MEP-er de negative virkningene av kreft over hele Europa og handlingene som Europaparlamentet kan iverksette for å redusere disse virkningene. Debatten dreide seg om rapporten til Véronique Trillet-Lenoir, rapportøren for spesialkomiteen for å slå kreft, som hadde tittelen «Styrk Europa i kampen mot kreft».

"Kampen er ikke over ennå," sa Nicolás González Casares. "Vi vil stemme over viktige endringer for å introdusere vitenskapelig bevis og WHOs anbefalinger om tobakk og e-sigaretter i rapporten, slik at de forebyggende tiltakene respekteres når EU vurderer lovgivningen på dette området."

De viktigste anbefalingene som tilbys av Spesialkomiteen for å slå kreft inkluderer å fjerne ulikheter på tvers av EU-land, oppmuntre til grenseoverskridende informasjonsdeling og håndtering av mangel på kreftbehandlingsmedisiner. Mens noen MEPs delte bekymringer om overnasjonale overskridelser i politikken, var de generelt enige om at anbefalingene var sunn fornuft og at det er verdt kampen for et kreftfritt Europa. 

«I dag har ikke alle europeere lik tilgang til kreftbehandling på grunn av altfor kompliserte regler. Det vil vi endre på, sa Peter Liese. "Vi trenger et enkelt sett med refusjonsregler for alle kreftpasienter i Europa."

Den nye resolusjonen vil være en del av EU-kommisjonens Beating Cancer Plan, som de presenterte i februar i fjor, og som samlet sett vil legge til rette for opprettelsen av en europeisk helseunion. European Health Union er en institusjon foreslått av kommisjonspresident Ursula Von Der Leyen i hennes 2021 State of the Union-tale bedre for å forberede Europa på helsekriser og forbedre Europas helsesystemer.

Annonse

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender