Kontakt med oss

Helse

Høye sigarettpriser øker kjøp på svartemarkedet av franske røykere som er dårlig informert om tryggere alternativer.

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En undersøkelse blant 1,000 voksne i Frankrike og har avslørt at franske borgere anerkjenner ulovlig tobakkshandel som en trussel mot deres sikkerhet, sikkerhet og folkehelse, selv om de ikke er klar over dens sanne størrelse og de reelle kostnadene for statens inntekter. Funnene ble presentert tidligere denne måneden i Paris av William Stewart, president for det globale analysefirmaet Povaddo, skriver politisk redaktør Nick Powell.

De siste årene har prisen på en pakke sigaretter i Frankrike steget dramatisk, til mer enn €10, på grunn av økte tobakksavgifter. Samtidig har det vært en bekymringsfull økning i røykere som henvender seg til ulovlige sigaretter, nå anslått til 29 % av det totale forbruket i Frankrike.

Povaddo-undersøkelsen dekket 1,000 voksne i hvert av 13 EU-land, men presentasjonen fokuserte på resultatene for Frankrike, som har den desidert største illegale sigaretthandelen i Europa, og står for mer enn 15 milliarder sigaretter hvert år. Den langsiktige nedgangen i antall franske røykere ser ut til å ha stoppet opp, med en liten økning i kontrast til fallende antall andre steder.

Mer enn tre fjerdedeler (77 %) av de franske voksne borgerne som ble spurt, er ikke bare klar over at den ulovlige tobakkshandelen har rammet den franske statens skatteinntekter; de mener også at ulovlig handel med tobakk og andre nikotinholdige produkter er en alvorlig risiko for sikkerhet, sikkerhet og folkehelse i deres eget land (78 %), og i hele EU (80 %).

72 % av de spurte franskmennene er overbevist om at ulovlig tobakkshandel undergraver innsatsen for å redusere røykefrekvensen, med 69 % som mener at så lenge ulovlige sigaretter er tilgjengelige, er enhver innsats for å kontrollere røykeatferd ugyldig. 74 % mener at ulovlig tobakk skaper en vei for barn å bli røykere, og 67 % ser det også som en hindring som hindrer voksne i å bytte til mindre skadelige alternativer.

Povaddo-undersøkelsen fant også at et stort flertall av den spurte franske befolkningen (69 %) mener at bekjempelse av ulovlig tobakk og nikotinholdige produkter er en vesentlig del av tobakkskontrolltiltak. 56 % mener dagens franske antitobakkspolitikk er ineffektiv og støtter ikke voksne røykere.

76 % var enige i at regjeringer må vurdere den utilsiktede konsekvensen av å øke den ulovlige tobakkshandelen når de bestemmer hvordan de skal regulere og beskatte nikotinholdige produkter. 83 % mente at for høye tobakksavgiftsøkninger oppmuntrer til ulovlig tobakksforbruk, ettersom det svarte markedet tilbyr tilgang til billigere tobakk og nikotinholdige produkter.

Annonse

Samtidig viser Povaddo-undersøkelsen at et flertall av de franske respondentene (56 %) har liten eller ingen kunnskap om eksisterende røykfrie alternativer til sigaretter, som e-sigaretter. Knapt 14 % ser ut til å være kjent med oppvarmede tobakksprodukter.

"Resultatene av denne undersøkelsen viser at den franske offentligheten er åpen for en ny politisk strategi for tobakkskontroll, fordi "slutt eller dø"-tilnærmingen til voksne røykere som er sterkt avhengig av økte tobakksavgifter, ikke fungerer og faktisk fungerer. skaper andre negative konsekvenser, sa William Stewart.

Han fikk selskap i en diskusjon om fransk tobakkskontroll av Giorgio Rutelli, som er sjefredaktør for det italienske folkehelse- og politiske magasinet Formiche, samt av Jean-Daniel Lévy, visedirektøren for Harris Interactive France.

Giorgio Rutelli la til at til tross for alle tobakkskontrolltiltakene som er tatt i bruk over hele verden, forblir det globale antallet voksne røykere stabilt. "Derfor tror jeg det er nødvendig å finne en ny, mer effektiv tilnærming til de voksne røykerne som ikke er villige til å slutte," sa han. «Land må vurdere rollen til teknologier og alternative, mindre skadelige produkter i kampen mot røyking. Voksne røykere som ellers ikke ville slutte, bør gjøres oppmerksomme på tilgjengelige røykfrie alternativer».

"Vi bør engasjere beslutningstakere, det vitenskapelige samfunnet og det sivile samfunn i en kontinuerlig debatt om en av de viktigste folkehelsespørsmålene i vår tid," la han til. Jean-Daniel Lévy observerte at Frankrike manglet en kultur for å evaluere offentlig politikk. Han mente at meldinger om å slutte å røyke hadde blitt mindre effektive enn de om kosthold, trening og miljøvern fordi høye skatter ble sett på som å øke statens inntekter, ikke som et folkehelsetiltak.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender