Kontakt med oss

Mat

Lokale løsninger for å løse Storbritannias ernæringskrise     

DELE:

Publisert

on

I Storbritannia viser forskning at vi må øke frukt- og grønnsaksforbruket vårt med anslagsvis 86 % per person – skriver Sak Narwal , Medgründer av VANA Helse

Vårt globaliserte matsystem prioriterer imidlertid umiddelbar tilgjengelighet på bekostning av ernæringsmessig kvalitet. Vi har blitt altfor avhengige av råvarer utenom sesongen som altfor ofte er kjemisk behandlet, transportert over absurde lange avstander, og som blir liggende i ukevis i supermarkedshyllene.

Det er et presserende behov for å revurdere vår tilnærming til å konsumere vår daglige kvote av essensielle næringsstoffer. For å møte disse utfordringene må vi identifisere, bygge og utvikle innovative hjemmedyrkede løsninger som sikrer at våre ernæringsmessige behov blir tilstrekkelig dekket. Slik det er nå, resulterer måten Storbritannia importerer sine "ferske" produkter ofte i alvorlige ernæringsmessige underskudd som setter vår langsiktige helse og velvære i fare.

For å møte etterspørselen i Storbritannia, høstes produktene for tidlig og tåler altfor lange reiser som resulterer i frukt og grønnsaker som er undermodne og ernæringsmessig ugyldige. I tillegg reduserer eksponering for varme, lys og langvarig lagring under transport ytterligere kosttilskudd, og enhver påfølgende behandling ved ankomst forverrer dette problemet.

For eksempel er noen av de viktigste næringsstoffene for å støtte langsiktig helse en kraftig gruppe antioksidanter kjent som polyfenoler. De finnes i næringsrike supermatvarer som reishi-sopp, rødbeter og nyper og bidrar til å redusere risikoen for kroniske kardiovaskulære og nevrodegenerative sykdommer som hypertensjon og Alzheimers, samtidig som de leverer sterke antikreftegenskaper.

Likevel undergraver kombinasjonen av hvordan maten vår høstes, transporteres og lagres biotilgjengeligheten til disse kritiske helsebyggesteinene. Å takle disse utfordringene krever en samlet innsats for å prioritere ferske råvarer som er dyrket til modenhet og høstet til rett tid for å sikre optimal oppbevaring av næringsstoffer og støtte generell helse.

Annonse

En hjemmedyrket løsning er å ganske enkelt dyrke her hjemme. Lokale, sesongbaserte råvarer høstes på topp modenhet og beholder høyere nivåer av polyfenoler; forbedrer smaken og gir større helsefordeler sammenlignet med varer som tåler langvarig transport. I tillegg, når sesongbasert spising kombineres med bærekraftig jordbrukspraksis, kan det bidra til lokal miljømessig og økonomisk motstandskraft gjennom reduserte utslipp og større matsikkerhet. En vinn-vinn for alle.

Mens ideen om å dyrke all vår egen frukt og grønnsaker er tiltalende, gjenstår det praktiske utfordringer. For det første mangler Storbritannia et voksende miljø for mangfoldet av polyfenol-supermat - som aroniabær og syrlige kirsebær - som vil hjelpe dem til å nå sine høyest mulige nivåer av næringstetthet. Disse polyfenol-supermatene trenger den perfekte kombinasjonen av sollys, fuktighet og jordsammensetning for å effektivt og effektivt levere fordeler som vil nøytralisere frie radikaler, forbedre kolesterolet og til og med bremse aldring.

Likevel, som diskutert, er import av dem lite levedyktig, siden de enten plukkes for tidlig eller behandles på skadelige måter. For å maksimere sin styrke og sikre at briter har eksponering for det bredeste utvalget av polyfenolrike supermatvarer, må vi innovere på måter som går utover manglene ved import og lokalt jordbruk.

Helsetilskudd, når de er fagmessig laget, tilbyr en levedyktig løsning ved å tilby konsentrerte former for polyfenoler og andre essensielle næringsstoffer som finnes i høykvalitetsprodukter. Innovative teknologiske tilnærminger til produksjon og levering, som de som brukes av ernæringsoppstarten VANA Health, lar oss fange opp fordelene med supermat som er høstet når de er mest modne og levert til kroppen med maksimal ernæringsmessig fordel. Disse forskningsstøttede fremskritt sikrer konsekvent tilgang til viktig næring uavhengig av avstand eller sesongmessig tilgjengelighet. Ved å omfavne slike banebrytende strategier kan vi bygge bro over ernæringshull og fremme bedre helseresultater i befolkningen.

Det er på tide å revurdere vår tilnærming til matforbruk, ikke bare for personlige helsefordeler, men også for å styrke vår motstandskraft mot eksterne forstyrrelser og fremme en sunnere fremtid for alle.

Sak Narwal er medgründer av VANA Health- https://vanahealth.com/- et premium flytende kosttilskuddsselskap produsert i East Midlands.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender