Kontakt med oss

Alkohol

Toppbryggerne skåler lett pandemisk fortauskanter uten alkoholøl

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Mens mange drikkere kan feire lettelsen av pandemiske restriksjoner med et øl eller et glass vin, vil verdens største bryggerier oppfordre dem til å prøve nye null alkohollagere, skrive Philip Blenkinsop og Joyce Philippe.

Etter å ha mistet markedsandelen til øl og harde seltzer - eller alkoholholdig brusende vann - satser toppbryggerier som AB InBev og Heineken på en ny generasjon alkoholfrie øl for å hjelpe til med å gjenvinne bakken ved å ta i bruk trender med sunn livsstil.

Men pandemien avlyste forretningslunsjer, tømte idrettsanlegg og etterlot ingen å kjøre tilbake fra fester eller barer - alle de viktigste områdene for salg av alkohol uten alkohol.

Annonse

Det globale ikke-alkoholølsalget falt 4.6% i 2020 i verdi når det gjaldt 11.6 milliarder dollar etter 9% gjennomsnittlig årlig vekst de fire foregående årene, ifølge markedsundersøkelsesleverandøren Euromonitor International.

Avslutningen på restriksjoner i USA og Europa gjør det nå lettere for bryggerier å få drikkere til å prøve ut nye alkoholversjoner av deres bestselgende merker - noe de mener vil være avgjørende for å øke salget.

"Den viktigste barrieren for forbrukerne er forventningene, fordi de ikke forventer at det skal smake godt," sa Borja Manso-Salinas, visepresident for markedsføring av Heineken-merket i USA.

Annonse

På en prøvetaking på Pier 17 konsert- og spisestue på nedre Manhattan denne måneden, Heineken (HEIN.AS) brøt den barrieren for noen forbipasserende, inkludert Cary Heinz som hentet en vanlig Heineken fra en nærliggende stand for å sammenligne.

"Jeg kan ikke se forskjellen. Og jeg er en skikkelig drikker," sa han med en boks i hver hånd.

Tidligere ble mange null øl effektivt kokt for å fordampe alkohol og ødelegge smaken. Bryggerier bruker ofte nå et vakuumkammer, slik at alkohol kommer av ved en lavere temperatur og noen ganger søker å blande rømte estere som er sentrale i smaken.

Verdens nest største brygger lanserte Heineken 0.0 i USA i 2019 og planla å distribuere 10 millioner gratis bokser i fjor, men klarte mindre enn halvparten av det på grunn av pandemien.

Den nederlandske bryggeren mener at den er tilbake på sporet i 2021, med rundt fire millioner gratis prøver som går til kontorer alene. Andre eksempler er bundet til musikkfestivaler, bygårder og kjøpesentre.

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) (ABI.BR), verdens og USAs største brygger, lanserte også en nullversjon av flaggskipet Budweiser lager i USA for et år siden.

"Historisk sett er en av hindringene å overvinne smak," sa Todd Allen, global visepresident for markedsføringen av Budweiser-merket.

"Det er veldig viktig for folk å prøve produktet."

Bokser av Heineken alkoholfri øl blir sett på et prøvetakingsarrangement på Pier 17 i New York Citys Seaport District, New York, USA, 15. juli 2021. REUTERS / Joyce Philippe
Hyller med alkoholfritt øl ses i et supermarked i Brussel, Belgia, 19. juni 2021. REUTERS / Philip Blenkinsop

Europa representerer nesten tre fjerdedeler av alkoholfri ølberuset, sier markedsundersøkelsesinnsiktSLICE. I Spania utgjør null alkoholøl 13% av alt ølsalg.

I Japan, hvor nesten 5% av ølsalget ikke inneholder alkohol, lanserer bryggerier nye merkevarer og spår bratt vekst. Les mer.

Imidlertid er USA nesten jomfruelig territorium, med null alkohols markedsandel bare 0.5%, ifølge Euromonitor.

IWSR Drinks Market Analysis sier at 2019 markerte et vendepunkt, med vekst etter tre års nedgang.

I de fem årene til 2025 ser det en nær tredobling av amerikanske ikke-alkoholølvolum, som langt overgår den globale ekspansjonen på rundt 60%, hjulpet av nye lanseringer og helsetendenser. USAs ølsalg som helhet er sett ned 18% i løpet av samme periode.

Slik vekst kan være avgjørende for de store bryggerne som har møtt kamper på to fronter de siste årene - fra håndverksbrygger, nå rundt 12% av amerikansk øl, og fra harde seltzer, som har doblet USAs salg hvert år siden markedet startet i 2016.

Null alkohol er annerledes. De største bryggerne er frontløpere i stedet for sent ankomster, og deres nye produkter kan ta andel fra brus i stedet for kjernølmarkedet.

Ikke-alkoholholdige drikker tilbyr også høyere marginer, med høyere produksjonskostnader motvirket av lavere avgiftsavgift.

Allen sa at kategorien presterte proporsjonalt bedre blant den nye generasjonen drikkere, noe som var klart positivt.

Bryggerier fremhever øl har "naturlige" ingredienser, i motsetning til mange brus. Budweiser Zero-kampanjer understreker også at den ikke har sukker, og kaloritallet er en tredjedel av vanlig Bud.

Forbrukerne er ikke lenger bare sjåfører, teetotallere eller gravide kvinner, sier bryggerne, de fleste drikker også alkohol, men bare velger å avstå etter anledningen.

Bryggerier ser stort potensial på amerikanske sportsbegivenheter, hvorav mange forbyder salg av alkohol mot slutten av et spill, men ser også at null alkoholøl kommer inn på nytt territorium.

Trevor Stirling, senior drikkeanalytiker ved Bernstein Autonomous, sa at nøkkelen var at bryggerier skulle gjøre alkoholfri øl til et livsstilsvalg, for eksempel å erstatte en morgenbrus på jobben, i stedet for bare en ølerstatning.

"Det er en enorm mulighet, men vanskelig å gjøre. De trenger å endre referanserammen slik at for eksempel forbrukere ser det mindre som en øl uten alkohol, men en alkoholfri drikke som smaker øl, en voksen brus ," han sa.

Heineken-sjef Dolf van den Brink mener at alkoholfritt øl kan utgjøre omtrent 5% av det globale ølmarkedet over tid. Det var rundt 2% etter verdi i 2020, ifølge Euromonitor.

"Den største feilen vi kunne gjøre, var å ta foten av gassen. Vi er fortsatt bare tidlig på denne reisen," sa han.

Fortsett å lese
Annonse

Alkohol

Å skape et gjestfrie miljø for gjestfrihet - hva som må gjøres

Publisert

on

Millioner av europeere er ansatt i turist- og gjestesektoren, og de vil trenge kontinuerlig, målrettet støtte for å gjenopprette og gjenopplive sin bransje, som har vært blant de hardest rammede av COVID-krisen. skriver Ulrich Adam.

Låsingbegrensninger skapte ikke bare stor arbeidsledighet ved å stenge millioner av gjestfrihetsbedrifter. De mente også at regjeringer tapte enorme summer i skatteinntekter: I Europa bidrar gjestesektoren normalt mer enn € 125 milliarder årlig til statskasser i avgifter, merverdiavgift og andre skatter.

Politikere vil være ivrige etter å sikre at statskasser drar nytte av gjenåpning av gjestfrihet og sosialt samvær. Imidlertid må de balansere behovet for å generere inntekter med behovet for å sikre at virksomheter i disse sektorene kan blomstre og opprettholde selv i den umiddelbare perioden etter Covid. For tidlige ytterligere skattebyrder kan gjøre det motsatte, og forsinke utvinningen ved å fungere som et drag til jobbskaping og økonomisk helse i sektoren.

Annonse

Når regjeringer planlegger en vellykket gjenåpning og full gjenoppretting, må de tenke kreativt over hvordan de kan gi skremmende gjesteforretninger et løft, samtidig som de fører avgifts- og merverdiavgiftspolitikk inn i det 21. århundre.

Mva-reduksjoner har fungert

En fersk studere i Tyskland viste at midlertidige reduksjoner i merverdiavgift lettet økonomisk press på husholdninger i alle inntektsgrupper.

Annonse

For å takle slaget fra Covid, er det noen land som UK og Irland har tilbudt merverdiavgiftsreduksjoner i hotellbransjen. Belgiafor eksempel innført en redusert momssats for restaurantbransjen og serveringstjenestene i juni 2020, noe som ga et sterkt løft til sektorer som var spesielt hardt rammet av låsingsbegrensningene.

Politikker som disse må opprettholdes og utvides for å hjelpe sektoren i en tid da kontantreservene har blitt utarmet, og bedriftene bare begynte å bryte. Med nølende forbrukertillit og lokaler som opererer under kapasitet på grunn av langvarige begrensninger, kreves det fortsatt målrettede stimuli.

Men for å sikre at gjenopplivingen av gjestfrihet skjer raskt, må vi gå utover dette og undersøke mer omfattende politiske endringer, spesielt når det gjelder avgifter.

Skatteproblemer og mulige rettsmidler

Gjestfrihetssektoren har også lenge slitt med utdaterte regler når det gjelder hvordan alkohol beskattes, regler som allerede hindret sektoren før Covid, men som er en mye tyngre byrde i en tid da vi prøver å hjelpe barer og restauranter til å gjenåpne vellykket.

For å oppmuntre folk til å komme seg ut, sosialisere seg, støtte deres lokale økonomier og akselerere utvinningen, trenger vi en ny tilnærming.

Regjeringer må vurdere trinn som å utvide frysepunktene for avgifter som er innført i noen jurisdiksjoner, samtidig som de utjevner hvordan ulike produkter skattlegges.

For eksempel eksisterer det enorm diskriminering av ånder i de fleste europeiske skattesystemer. Brennevinprodukter bidrar med mer enn dobbelt så mye som deres 'rettferdige andel' i avgiftene i henhold til relative forbruk av volum versus vin og øl.

Denne ineffektive fiskaliteten betyr at kundene betaler veldig forskjellig for produkter i valgporteføljen, og det har også en skadelig innvirkning på relaterte næringer.

En skarp ulikhet som dette som åpenbart motsier folkehelsevitenskapen, skaper perverse insentiver som skader hotellsektoren (som er uforholdsmessig avhengig av åndehandelen, gitt at disse produktene er mer verdifulle for serveringssteder) og Europas mange håndverksbrennerier, som også sliter fordi av hit til turisme.

De Institut for finansstudier anbefaler at all alkohol skal skattlegges til en tilsvarende sats per enhet, med mindre det er funnet bevis som kan rettferdiggjøre behandling av sammenlignbare produkter på radikalt forskjellige måter.

Folkehelseinstansene deler dette synet. I 2020 rapporterer om priser på alkohol, uttalte Verdens helseorganisasjon (WHO) at "det er liten begrunnelse for noen annen tilnærming enn spesifikk beskatning, der skatten som skal betales på et produkt er direkte proporsjonal med alkoholinnholdet," før han fortsatte med å argumentere for at " [t] økshastigheter bør generelt være like for forskjellige typer alkohol (f.eks. øl, vin og brennevin). "

Til tross for noen alarmistiske overskrifter i begynnelsen av pandemien som økte salg av alkohol i dagligvarebutikker, var alkoholforbruket i 2020 vesentlig nede nesten overalt mot 2019. Interessant nok økte volumet av alkohol ofte, noe som indikerer at forbrukerne bytter mellom øl, vin, cider eller brennevin. Nåværende beskatning legger et lokk på disse naturlige forbrukervalgene fordi brennevin er overbeskattet sammenlignet med øl og vin i alle medlemsland i EU27.

Etter hvert som den økonomiske aktiviteten gjenopptas og det normale livet er gjenopprettet, trenger skattebyrden for gjestfrihet en grundig revurdering.

Fortsett å lese

Alkohol

Trender i alkoholforbruk i Europa fortsetter sin positive kurs

Publisert

on

I løpet av de siste månedene har vi sett svært velkomne funn om drikkeadferd utgitt av ledende helsemyndigheter over hele Europa, spesielt med hensyn til nedgangen i drikking av mindreårige. Dette står i skarp kontrast til villedende dekning som ofte antyder at det totale forbruket er farlig økende, særlig siden pandemien startet, skriver spiritusEurope generaldirektør Ulrich Adam.

Verdens helseorganisasjons 2019 statusrapport viste at gjennomsnittlig alkoholforbruk i Europa falt mellom 2010 og 2016, og at det var spesielle reduksjoner i gjennomsnittlig forbruk og drikking blant unge mennesker, samt en nedgang på 11% i forekomsten av 'tung episodisk drikking.' 

Dette var ikke det eneste tegnet på at positive endringer skjer over hele Europa: det siste ESPAD (Rapporten European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) viser jevnlige reduksjoner i livstidens alkoholforbruk blant unge mennesker mellom 1995 og 2019 i EU.

Annonse

Sammenlignet med 2003 falt alkoholforbruket med 22% og gikk ned i nesten alle medlemsstater. Tung episodisk drikking falt med 19%, og 86% av respondentene rapporterte at de aldri hadde vært berusede den siste måneden. 

Vi har nettopp publisert et nyttig sammendrag av denne ESPAD-undersøkelsen som fremhever de viktigste funnene. Men denne statistikken dekker ikke perioden siden ankomsten av Covid-19.

Så hvordan har pandemien påvirket de totale forbrukstrendene?

Annonse

I løpet av det siste året har det blitt reist bekymringer for hvordan Covid-19 og de resulterende låsingene kan true den nylige fremgangen.

Heldigvis har Covid ikke endret de positive langsiktige trendene når det kommer til alkoholforbruk og misbruk, langt fra å gi mer uansvarlighet. Alt tyder faktisk på at folk generelt sett har drukket mye mindre. Sensasjonelle rapporter som fokuserte på høyere salg i noen butikker, ignorerte de dramatiske nedgangene i salg på barer og restauranter, der det mest tradisjonelle drikker.

For eksempel, dato fra IWSR Drinks Market Analysis viste signifikante nedgang i alkoholforbruket under pandemien i de fleste markeder, inkludert i hele Europa. 

Et voksende utvalg av uavhengige bevis peker også på en bredere nedgang i alle andre sosiale omgivelser det siste året. 

A YouGov undersøkelse i 2020 - som involverte mer enn 11,000 84 mennesker i en rekke land, inkludert Frankrike, Tyskland og Storbritannia - fant at XNUMX% av drikkerne ikke konsumerte mer alkohol enn de hadde vært før låsingen, og mer enn en av tre hadde kuttet ned på drikke eller slutte helt. 

I mellomtiden i Nederland, nytt tall fra Trimbos Institute viste at 49% av mennesker i alderen 16-35 år reduserte drikking under den første nedlåsningen sammenlignet med samme periode i 2019, mens ytterligere 23% konsumerte samme mengde.

Enkelt sagt, uansett de villedende overskriftene, peker alle bevisene på en videreføring av den langsiktige nedadgående banen i både alkoholforbruk og misbruk. 

Selvfølgelig betyr det ikke at det ikke er mer arbeid å gjøre - langt fra det. 

Det er ikke noe akseptabelt nivå av drikking av mindreårige, akkurat som det ikke er noe akseptabelt nivå av den typen tung drikking som er helseskadelig. Som industri og samfunn må vi reflektere over hva vi har oppnådd, og arbeidet som fremdeles ligger foran oss. 

Den konsekvente fremgangen som samfunn i Europa har gjort med å redusere alkoholrelatert skade de siste årene - og fortsettelsen av denne fremgangen under lockdowns - viser at vi er på rett vei og at de langsiktige positive trendene vil fortsette, når vi begynner å gjenåpne viktige sektorer i økonomiene våre.

En ting som millioner av europeere gleder seg til er muligheten til å nyte en drink i barer og restauranter igjen, trygt, sosialt og ansvarlig. 

spiritsEUROPE vil fortsette å samarbeide med våre partnere i gjestfrihetssektoren for å sikre at gjenåpning oppnås trygt, og slik at vi alle kan fortsette å opprettholde den positive kursen mot en mer moderat drikkekultur i hele EU.

Fortsett å lese

Alkohol

Kommisjonen offentliggjør offentlig konsultasjon om beskatning av alkohol- og tobakkkjøp i EU

Publisert

on

Kommisjonen har startet en offentlig konsultasjon om beskatning av grenseoverskridende kjøp av alkohol og tobakk i EU. Etter gjeldende regler betales avgift på alkohol og tobakk som er kjøpt av en privatperson til eget bruk og transportert til et annet EU-land, kun i det landet der varene ble kjøpt. Dette er tilfelle selv om de bringer disse varene inn i et annet medlemsland.

For både alkohol og tobakksvarer er misbruk av regler for shopping over landegrensene en kilde til bekymring for flere EU-land på grunn av tapte inntekter og den negative effekten på effektiviteten av nasjonal folkehelsepolitikk. Gjeldende EU-regler for grenseoverskridende innkjøp av alkoholholdige drikker og tobakksprodukter av privatpersoner blir gjennomgått for å sikre at de forblir egnede til formålet for å balansere målene for offentlige inntekter og helsevern.

Dette er spesielt viktig i sammenheng med den europeiske handlingsplanen mot kreft, siden beskatning spiller en sentral rolle for å redusere alkohol- og tobakkforbruket, særlig når det gjelder å fungere som en avskrekkende virkning for å hindre unge i å røyke og misbruke alkohol. Den offentlige konsultasjonen har som mål å sikre at alle relevante interessenter har en mulighet til å uttrykke sitt syn på gjeldende regler og hvordan de kan fungere i fremtiden. Det inkluderer spørsmål om effekten av det nåværende systemet, sammen med mulige endringer. Den offentlige konsultasjonen er tilgjengelig her. og holder åpent til 23. april 2021.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender