Kontakt med oss

coronavirus

EU Digital COVID Certificate: Det er nå opp til EU-landene

Publisert

on

MEPs ser EUs digitale COVID-sertifikat som et verktøy for å gjenopprette frihet og oppfordrer EU-land til å implementere det innen 1. juli, Samfunnet.

Sertifikatet har som mål å gjøre det lettere og tryggere å reise ved å bevise at noen har blitt vaksinert, hatt en negativ COVID-test eller gjenopprettet fra sykdommen. Infrastrukturen for den er på plass, og 23 land er teknisk klare, med ni som allerede utsteder og verifiserer minst en type sertifikat.

Gjenopprette bevegelsesfrihet

I en plenardebatt 8. juni, Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), ledende MEP angående sertifikatet, sa at fri bevegelse er høyt verdsatt av EU-borgere og at forhandlingene om COVID-sertifikatet "er avsluttet på rekordtid." Vi ønsker å sende ut meldingen til Europeiske borgere at vi gjør alt vi kan for å gjenopprette bevegelsesfriheten. ”

Justiskommisjonær Didier Reynders sa: "Sertifikatet, som vil være gratis, vil bli utstedt av alle medlemsland og må aksepteres i hele Europa. Det vil bidra til en gradvis oppheving av restriksjoner."

Medlemsstatene må bruke reglene

COVID-sertifikatet er "det første skrittet mot å kvitte seg med restriksjoner, og det er gode nyheter for mange mennesker i Europa - folk som reiser på jobb, familier som bor i grenseområder og for turisme," sa MEP. Birgit Sippel (S&D, Tyskland). Hun sa at det nå er opp til EU-landene å harmonisere reglene om reiser.

"Alle borgere i EU forventer med rette at de skal kunne bruke dette systemet innen begynnelsen av sommeren, og medlemslandene må levere," sa Jeroen Lenaers (EPP, Nederland). Han sa at dette ikke bare betyr den tekniske implementeringen av sertifikatet, men mye mer: "Europeiske borgere vil endelig ha en viss koordinering og forutsigbarhet på våre indre grenser."

Sophie in 't Veld (Renew, Nederland) oppfordret medlemslandene til å sikre at EU åpner på nytt. “Europeerne ønsker desperat å gjenvinne sin frihet. Jeg tror det er verdt å huske at det ikke er viruset som har tatt bort deres rett til fri bevegelse i Europa. Det er faktisk lappeteppet til nasjonale regler som gjør det umulig for dem å bevege seg. "

Å respektere folks rettigheter

Cornelia Ernst (Venstre, Tyskland) sa at det hovedsakelig var parlamentet og kommisjonen som forsvarte folks rettigheter under forhandlingene med medlemslandene: "Vi trenger å forsvare alles friheter - ikke bare ferierende," sa hun.

Tineke Strik (Greens / EFA, Nederland) understreket viktigheten av ikke-diskriminering og databeskyttelse og sa at dette sertifikatet fullt ut respekterer disse kravene. Medlemsstatene bør bruke og implementere dette nye harmoniserte systemet, og MEPs vil overvåke at ikke-diskriminering blir respektert, sa hun.

Joachim Stanisław Brudziński (ECR, Polen) sa at sertifikatet "skal lette fri bevegelse og ikke være en betingelse for det". Mennesker som ikke har blitt vaksinert, vil fortsatt ha rett til å bevege seg i Europa, med begrensninger som tester, selvisolasjon eller karantene. Han understreket at "denne forskriften ikke kan sees på som noe som gjør vaksiner obligatoriske".

Christine Anderson (ID, Tyskland) uttrykte tvil om hvorvidt sertifikatet kunne gjenopprette bevegelsesfriheten og respektere folks rettigheter. Hun ga bekymring for at det ville tvinge folk til å bli vaksinert. Dette kan føre til at du må ha "et sertifikat for å bevise at du har rettigheter". Dette burde ikke være en bakdør til å kreve vaksinasjon, sa hun.

Finn ut hvordan du kan reise trygt med EUs digitale COVID-sertifikat.

EU Digital COVID-sertifikat 

coronavirus

Vaksinere verden: 'Team Europe' vil dele mer enn 200 millioner doser COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av 2021

Publisert

on

Å sikre tilgang til trygge og rimelige COVID-19-vaksiner over hele verden, og spesielt for lav- og middelinntektsland, er en prioritering for EU.

Global Health Summit i Roma, 21. mai 2021, kunngjorde president von der Leyen at 'Team Europe' ville dele minst 100 millioner doser med lav- og middelinntektsland innen utgangen av 2021, hovedsakelig via COVAX, vår partner i å vaksinere verden.

Team Europe (EU, dets institusjoner og alle de 27 medlemslandene) er på vei til å overskride dette opprinnelige målet, med 200 millioner doser COVID-19-vaksiner som forventes å bli delt med de landene som trenger dem mest, innen utgangen av 2021.

President von der Leyen sa: “Team Europe tar sitt ansvar for å hjelpe verden med å bekjempe viruset, overalt. Vaksinasjon er nøkkelen - det er derfor det er viktig å sikre tilgang til COVID-19 vaksiner til land over hele verden. Vi vil dele mer enn 200 millioner doser av COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av dette året. ”

De over 200 millioner dosene av COVID-19-vaksiner som er blitt begått av Team Europe vil nå sine destinasjonsland, hovedsakelig gjennom COVAX, innen utgangen av dette året.

COVAX har så langt levert 122 millioner doser til 136 land.

Parallelt har Team Europe lansert et initiativ om produksjon og tilgang til vaksiner, medisiner og helseteknologier i Afrika.

Initiativet vil bidra til å skape de rette forholdene for lokal vaksineproduksjon i Afrika, støttet av € 1 milliard fra EU-budsjettet og de europeiske utviklingsfinansieringsinstitusjonene som European Investment Bank (EIB).

9. juli ble Team Europe enige om å støtte store investeringer i vaksineproduksjon av Institut Pasteur i Dakar, sammen med andre støttetiltak. Det nye produksjonsanlegget vil redusere Afrikas 99% avhengighet av vaksineimport og styrke fremtidens pandemisk motstandskraft på kontinentet.

Bakgrunn

EU har vært drivkraften bak Coronavirus Global Response og etableringen av ACT-Accelerator, verdens anlegg for tilgang til COVID-19 vaksiner, diagnostikk og behandlinger.

Ettersom de fleste lav- og mellominntektsland trenger tid og investeringer for å bygge sin egen produksjonskapasitet, er det øyeblikkelig og mest effektive svaret fortsatt å dele vaksiner.

Global Health Summit ble innkalt av president von der leyen og statsministeren til Mario Mario Draghi 21. mai 2021. Dette aller første G20-toppmøtet om helse markerte begynnelsen på et nytt kapittel i den globale helsepolitikken.

Verdensledere forpliktet seg til multilateralisme, globalt helsesamarbeid og til å øke kapasiteten til vaksineproduksjon over hele verden for å gjøre denne pandemien til den siste pandemien.

Mer informasjon

Coronavirus Global Response

Global Health Summit

Afrika-initiativ

Fortsett å lese

coronavirus

Sikre jevn flyreise mens du sjekker EUs digitale COVID-sertifikater: Nye retningslinjer for medlemslandene

Publisert

on

Etter lanseringen av EUs digitale COVID-sertifikat 1. juli har EU-kommisjonen utstedt retningslinjer for EU-medlemslandene om de beste måtene å sjekke dem før de reiser, og sikre en jevnest mulig opplevelse for flypassasjerer og ansatte. Det ikke-obligatoriske EU Digital COVID-sertifikatet gir enten bevis på vaksinasjon, viser om en person har et negativt SARS-COV-2-testresultat eller har gjenopprettet fra COVID-19. Derfor er EUs digitale COVID-sertifikat viktig for å støtte gjenåpning av trygge reiser.

Siden passasjertallene vil øke over sommeren, må et økt antall sertifikater sjekkes. Flysektoren er spesielt bekymret for dette siden man for eksempel forventes at lufttrafikken i juli vil nå mer enn 60% av nivåene i 2019, og vil øke deretter. Foreløpig avhenger hvordan og hvor ofte passasjerbevis avhenger av holderens avgangs-, transitt- og ankomstpunkter.

En bedre koordinert tilnærming vil bidra til å unngå overbelastning på flyplasser og unødvendig stress for passasjerer og ansatte. Transportkommissær Adina Vălean sa: “Å dra full nytte av EUs digitale COVID-sertifikat krever harmonisering av bekreftelsesprotokollen. Samarbeid for et "one-stop" system for å sjekke sertifikatene gir en sømløs reiseopplevelse for passasjerene over hele Unionen. ”

For å unngå duplisering, dvs. kontroller av mer enn én aktør (flyselskaper, offentlige myndigheter osv.), Anbefaler kommisjonen en "one-stop" verifiseringsprosess før avreise, som involverer koordinering mellom myndigheter, flyplasser og flyselskaper. Videre bør EU-landene sørge for at verifiseringen utføres så tidlig som mulig og helst før passasjeren ankommer avgangsflyplassen. Dette skal sikre jevnere reiser og mindre belastning for alle involverte.

Fortsett å lese

coronavirus

Coronavirus: Kommisjonen trapper opp forskningsmidler med € 120 millioner for 11 nye prosjekter for å takle viruset og dets varianter

Publisert

on

Kommisjonen har kortlistet 11 nye prosjekter til en verdi av 120 millioner euro fra Horizon Europe, det største europeiske forsknings- og innovasjonsprogrammet (2021-2027), for å støtte og muliggjøre presserende forskning i coronavirus og dets varianter. Denne finansieringen er en del av et bredt spekter av forsknings- og innovasjonsaksjoner tatt for å bekjempe koronavirus og bidrar til kommisjonens overordnede tiltak for å forebygge, redusere og reagere på virkningen av viruset og dets varianter, i tråd med den nye europeiske beredskapsplanen for bioforsvar HERA Inkubator. De 11 kortlistede prosjektene involverer 312 forskerteam fra 40 land, inkludert 38 deltakere fra 23 land utenfor EU.

Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel sa: “EU har tatt kraftige grep for å bekjempe koronaviruskrisen. I dag trapper vi opp vårt forskningsarbeid for å møte utfordringene og truslene som coronavirus-varianter gir. Ved å støtte disse nye forskningsprosjektene og styrke og åpne relevant forskningsinfrastruktur fortsetter vi å bekjempe denne pandemien, samt forberede oss på fremtidige trusler. ”

De fleste av prosjektene vil støtte kliniske studier for nye behandlinger og vaksiner, samt utvikling av storskala koronaviruskohorter og nettverk utenfor Europas grenser, og skape forbindelser med Europeiske initiativer. Kommisjonen har vært i forkant med å støtte forskning og innovasjon og koordinere europeisk og global forskningsinnsats, inkludert beredskap for pandemier. Det lovet € 1.4 milliarder til Coronavirus Global Response, Hvorav € 1bn kommer fra Horizon 2020, det forrige EU-forsknings- og innovasjonsprogrammet (2014-2020). De nye prosjektene vil utfylle de som tidligere ble finansiert under Horizon 2020 for å bekjempe pandemien. Mer informasjon er tilgjengelig i a pressemelding.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender