Kontakt med oss

coronavirus

Hvordan Delta-varianten opphever antagelser om koronavirus

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En ungdom får vaksinasjon mot koronavirus sykdommen (COVID-19) på et mobilt vaksinasjonssenter, ettersom Israel fortsetter å kjempe mot spredningen av Delta-varianten, i Tel Aviv, Israel 6. juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sykehuspersonalet gjør en røntgen av lungene til en pasient som lider av koronavirus sykdommen (COVID-19) på Hospital del Mar, hvor det er åpnet en ekstra avdeling for å håndtere en økning i coronaviruspasienter i Barcelona, ​​Spania 15. juli. 2021. REUTERS / Nacho Doce / Filfoto

Delta-varianten er den raskeste, sterkeste og mest formidable versjonen av coronavirus som forårsaker COVID-19 verden har opplevd, og den antar antagelser om sykdommen, selv når nasjoner løsner restriksjoner og åpner økonomien, ifølge virologer og epidemiologer. skrive Julie Steenhuysen, Alistair Smout og Ari Rabinovitch.

Vaksinebeskyttelse er fortsatt veldig sterk mot alvorlige infeksjoner og sykehusinnleggelser forårsaket av hvilken som helst versjon av coronavirus, og de som er mest utsatt er fremdeles uvaksinerte, ifølge intervjuer med 10 ledende COVID-19-eksperter.

Den største bekymringen for Delta-varianten, først identifisert i India, er ikke at den gjør sykere mennesker, men at den sprer seg mye lettere fra person til person, og øker infeksjoner og sykehusinnleggelser blant uvaksinerte.

Annonse

Beviset øker også at det er i stand til å smitte fullvaksinerte mennesker i større grad enn tidligere versjoner, og det er reist bekymring for at de til og med kan spre viruset, sa disse ekspertene.

"Den største risikoen for verden for øyeblikket er ganske enkelt Delta," sa mikrobiolog Sharon Peacock, som driver Storbritannias innsats for å sekvensere genomene til coronavirus-varianter, og kaller den "den sterkeste og raskeste varianten ennå."

Virus utvikler seg kontinuerlig gjennom mutasjon, med nye varianter som oppstår. Noen ganger er disse farligere enn originalen.

Annonse

Inntil det foreligger mer data om overføring av Delta-varianten, sier sykdomseksperter at det igjen kan være nødvendig med masker, sosial distansering og andre tiltak satt i land med brede vaksinasjonskampanjer.

Public Health England sa fredag ​​at av totalt 3,692 mennesker innlagt på sykehus i Storbritannia med Delta-varianten var 58.3% uvaksinert og 22.8% var fullvaksinert.

I Singapore, hvor Delta er den vanligste varianten, regjeringsrepresentanter rapporterte på fredag (23. juli) at tre fjerdedeler av koronavirus tilfellene skjedde blant vaksinerte individer, selv om ingen var alvorlig syke.

Israelske helsemyndigheter har sagt at 60% av nåværende sykehusinnlagte COVID-tilfeller er hos vaksinerte mennesker. De fleste av dem er 60 år eller eldre og har ofte underliggende helseproblemer.

I USA, som har opplevd flere COVID-19 tilfeller og dødsfall enn noe annet land, representerer Delta-varianten omtrent 83% av nye infeksjoner. Så langt representerer uvaksinerte mennesker nesten 97% av alvorlige tilfeller.

"Det er alltid en illusjon om at det er en magisk kule som vil løse alle våre problemer. Coronavirus lærer oss en leksjon," sa Nadav Davidovitch, direktør for Ben Gurion Universitys skole for folkehelse i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaksine, en av de hittil mest effektive mot COVID-19, virket bare 41% effektiv for å stoppe symptomatiske infeksjoner i Israel den siste måneden ettersom Delta-varianten spredte seg, ifølge data fra den israelske regjeringen. Israelske eksperter sa at denne informasjonen krever mer analyse før konklusjoner kan trekkes.

"Beskyttelsen for den enkelte er veldig sterk; beskyttelsen for å smitte andre er betydelig lavere," sa Davidovitch.

En studie i Kina fant at personer smittet med Delta-varianten bærer 1,000 ganger mer virus i nesen sammenlignet med den forfedre Wuhan-stammen som ble identifisert først i den kinesiske byen i 2019.

"Du kan faktisk skille ut mer virus, og det er derfor det er mer overførbart. Det blir fortsatt undersøkt," sa Peacock.

Virolog Shane Crotty fra La Jolla Institute for Immunology i San Diego bemerket at Delta er 50% mer smittsom enn Alpha-varianten som først ble oppdaget i Storbritannia.

"Det overgår alle andre virus fordi det bare sprer seg så mye mer effektivt," la Crotty til.

Genomics-ekspert Eric Topol, direktør for Scripps Research Translational Institute i La Jolla, California, bemerket at Delta-infeksjoner har en kortere inkubasjonsperiode og en langt høyere mengde viruspartikler.

"Det er grunnen til at vaksinene vil bli utfordret. De som blir vaksinert må være spesielt forsiktige. Dette er tøft," sa Topol.

I USA har Delta-varianten kommet så mange amerikanere - vaksinert og ikke - har sluttet å bruke masker innendørs.

"Det er en dobbel whammy," sa Topol. "Det siste du vil er å løsne begrensningene når du konfronterer den mest formidable versjonen av viruset ennå."

Utviklingen av svært effektive vaksiner kan ha fått mange til å tro at COVID-19 en gang var vaksinert, utgjorde liten trussel for dem.

"Da vaksinene først ble utviklet, trodde ingen at de kom til å forhindre infeksjon," sa Carlos del Rio, professor i medisin og smittsom sykdomsepidemiologi ved Emory University i Atlanta. Målet var alltid å forhindre alvorlig sykdom og død, la del Rio til.

Vaksinene var imidlertid så effektive at det var tegn på at vaksinene også forhindret overføring mot tidligere koronavirusvarianter.

"Vi ble bortskjemt," sa del Rio.

Dr. Monica Gandhi, en lege for smittsomme sykdommer ved University of California, San Francisco, sa: "Folk er så skuffet akkurat nå at de ikke er 100% beskyttet mot milde gjennombrudd" - smittet til tross for at de er blitt vaksinert.

Men, tilføyde Gandhi, det faktum at nesten alle amerikanere som er innlagt på sykehus med COVID-19 akkurat nå er uvaksinert, er ganske forbløffende effektivitet.

coronavirus

Kommisjonen godkjenner 1.8 millioner euro lettisk ordning for å støtte storfeoppdrettere som er rammet av koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en lettisk ordning på 1.8 millioner euro for å støtte bønder som er aktive i storfeoppdrettssektoren som er rammet av koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Under ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket tar sikte på å redusere likviditetsmangel som mottakerne står overfor og for å ta opp en del av tapene de pådro seg på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som den lettiske regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset. Kommisjonen fant at ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen.

Spesielt vil støtten (i) ikke overstige € 225,000 31 per mottaker; og (ii) vil bli gitt senest 2021. desember 107. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 3 nr. XNUMX) (b) TEUF og vilkårene fastsatt i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen ordningen under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64541 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Annonse

Fortsett å lese

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 500,000 XNUMX portugisisk ordning for ytterligere å støtte persontransportsektoren på Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en portugisisk ordning på 500,000 XNUMX euro for å ytterligere støtte persontransportsektoren i Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet. Tiltaket ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Det følger en annen portugisisk ordning for å støtte persontransportsektoren på Azorene som kommisjonen godkjente 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket vil være åpent for kollektive persontransportselskaper i alle størrelser som er aktive på Azorene. Formålet med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som disse selskapene står overfor og for å håndtere tap som påløper i løpet av 2021 på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset.

Kommisjonen fant at den portugisiske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige 1.8 millioner euro per selskap; og (ii) vil bli gitt senest 31. desember 2021. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 107 nr. 3) (b) TEUF og vilkårene i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen tiltaket under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64599 i statsstøtte registrere deg på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Annonse

Fortsett å lese

coronavirus

Kommisjonen godkjenner fransk bistandsordning på 3 milliarder euro for å støtte, gjennom lån og egenkapitalinvesteringer, selskaper som er berørt av koronaviruspandemien

Publisert

on

EU -kommisjonen har i henhold til EUs statsstøtteregler godkjent Frankrikes planer om å opprette et fond på 3 milliarder euro som skal investere gjennom gjeldsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i selskaper som er berørt av pandemien. Tiltaket ble godkjent i henhold til Temporary State Aid Framework. Ordningen vil bli implementert gjennom et fond med tittelen 'Overgangsfond for virksomheter påvirket av COVID-19-pandemien', med et budsjett på 3 milliarder euro.

Under denne ordningen vil støtten ha form av (i) ansvarlige lån eller deltakende lån; og (ii) rekapitaliseringstiltak, særlig hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aksjer uten stemmerett. Tiltaket er åpent for selskaper som er etablert i Frankrike og som er tilstede i alle sektorer (unntatt finanssektoren), som var levedyktige før koronaviruspandemien og som har vist langsiktig levedyktighet av deres økonomiske modell. Mellom 50 og 100 selskaper forventes å dra fordel av denne ordningen. Kommisjonen mente at tiltakene var i samsvar med vilkårene i de midlertidige rammene.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket var nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å rette opp en alvorlig forstyrrelse i Frankrikes økonomi, i samsvar med artikkel 107 nr. 3 bokstav b) TEUF og vilkårene i det midlertidige tilsynet. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen disse ordningene under EUs statsstøtteregler.

Annonse

Konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet), sier konkurransepolitikken: “Denne rekapitaliseringsordningen på 3 milliarder euro vil tillate Frankrike å støtte selskaper som er berørt av koronaviruspandemien ved å legge til rette for tilgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsetter å jobbe tett med medlemslandene for å finne praktiske løsninger for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien samtidig som vi respekterer EUs regelverk. ”

Annonse
Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender