Kontakt med oss

coronavirus

Coronavirus: EU støtter medlemsland med transport av pasienter og medisinske team

DELE:

Publisert

on

Kommisjonen fortsetter å gi ytterligere økonomisk støtte til medlemslandene gjennom mobilitetspakken til nødstøtteinstrumentet. Den nylige støtten beløper seg til over 2.9 millioner euro og hjalp transporten av COVID-19-pasienter og medisinske team i medlemslandene. Dette kommer på toppen av €170 millioner som allerede er gjort tilgjengelig for transport av viktige medisinske gjenstander og vaksinasjonsrelatert utstyr siden i fjor.

Krisehåndteringskommissær Janez Lenarčič sa: «I de siste to årene har Emergency Support Instrument hjulpet pasienter med å flytte for å få behandling og medisinske team for å hjelpe der de var mest nødvendig. Instrumentet dekket også kostnadene ved transport av livsviktig helseutstyr. Ved hjelp av Emergency Support Instrument ga vi medlemslandene et verdifullt verktøy i vår felles kamp mot COVID-19. Gjennom denne siste ESI-oppfordringen har vi finansiert transport av pasienter og medisinske team, for å redde liv, et sant tegn på europeisk solidaritet. Imidlertid kan enhver europeer bidra til å forhindre at nasjonale helsevesen blir overveldet og får denne pandemien under kontroll. Full vaksinasjon gir den sterkeste beskyttelsen som finnes.»

Operasjoner som nylig ble finansiert inkluderer transport av medisinske team fra Danmark, Israel, Polen og Tyskland til Romania, og transport av pasienter fra Romania til Tyskland, Polen, Østerrike, Tsjekkia, Danmark og Italia. Operasjoner for å støtte Slovakia mottok også midler, som en del av landets innsats mot koronaviruspandemien. Etter en søknadsprosess blant EU-medlemsstatene i november, finner de støttede operasjonene sted i november og desember 2021.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender