Kontakt med oss

coronavirus

EPP krever tryggere, raskere og mer effektiv godkjenning av vaksiner

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EPP-gruppen ønsker at EU skal bli en ekte helseunion med flere helsemakter. For dette formål vil EPP-gruppen i dag stemme for flere ressurser til European Medicines Agency (EMA) for å forhindre mangel på kritiske medisiner og medisinsk utstyr. Videre skal kliniske utprøvinger gjøres mer transparente, slik at EMA vil kunne godkjenne legemidler, inkludert vaksiner, raskere, uten å hindre deres sikkerhet.

"Covid-pandemien viste oss at selv noe så komplisert som å utvikle og godkjenne en vaksine er mulig på relativt kort tid, hvis forskerne våre får jobbe til fulle. Dette er grunnen til at EPP-gruppen presset på for den såkalte rulleringen review, en prosess for å gjennomgå data etter hvert som de blir tilgjengelige fra pågående studier, for å bli et standard arbeidsverktøy i EMA. Vi må trekke på en positiv erfaring fra COVID-pandemien, når denne måten å jobbe på har vist seg vellykket. Vi vil ha EMA for å koordinere kliniske studier bedre i fremtiden», sa Cristian Silviu Bușoi MEP, EPP-gruppens forhandler av den nye loven.

"Vi kan ikke gå tilbake til ting slik de var i fortiden. EMA må få krefter og midler til å bruke denne arbeidsmetoden for alle legemidler i fremtiden, også når det ikke er noen helsenød," la han til.

"Vi må også sørge for at europeiske sykehus aldri møter en medisinsk stans fordi de går tom for livreddende medisiner som antibiotika på grunn av mangel på avgjørende ingredienser produsert i India eller Kina. Helsen til europeiske borgere må alltid være vår første prioritet. Det er grunnen til at vi trenger et sterkere og bedre forberedt EMA», sa Peter Liese MEP, EPP-gruppens talsmann for helse.

EU-parlamentet ventes å bekrefte en avtale i ettermiddag som ble oppnådd mellom medlemslandene og Europaparlamentet om loven i oktober i fjor.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender