Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Health Union: Kommisjonen signerer Joint Procurement-kontrakt med HIPRA for COVID-19-vaksiner

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

HERA, den EU-kommisjonens helseberedskaps- og responsmyndighet, har signert en felles rammekontrakt for anskaffelser med selskapet HIPRA MENNESKES HELSE for levering av deres protein COVID-19-vaksine. 14 medlemsland og land deltar i denne felles anskaffelsen, der de kan kjøpe opptil 250 millioner doser. Ettersom antall tilfeller igjen er på vei oppover i Europa, vil denne avtalen gjøre HIPRA-vaksinen raskt tilgjengelig for deltakerlandene, så snart denne vaksinen har mottatt en positiv vurdering fra European Medicines Agency.

Helse- og mattrygghetskommissær Stella Kyriakides sa: «Med COVID-19-infeksjoner økende i Europa, må vi sikre maksimal beredskap når vi går inn i høst- og vintermånedene. HIPRA-vaksinen legger til enda et alternativ for å komplettere vår brede vaksineportefølje for våre medlemsstater og innbyggere. En økning i vaksinasjon og boosting er avgjørende i løpet av de kommende månedene. Vi jobber utrettelig for å sikre at det er vaksiner tilgjengelig for alle. Dette er vår europeiske helseunion i aksjon – forbereder seg fremover og er klar til å handle.»

Den felles anskaffelseskontrakten med HIPRA utfyller en allerede bred portefølje av vaksiner sikret gjennom EUs vaksinestrategi, inkludert kontraktene som allerede er signert med AstrazenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNtech-Pfizer, moderne, Novavax og Valneva. Rundt 4.2 milliarder doser er sikret under EUs vaksinestrategi. Denne diversifiserte vaksineporteføljen vil sikre at Europa fortsetter å være godt forberedt for covid-19-vaksinering, ved å bruke vaksiner som har vist seg å være trygge og effektive. Deltakende land kan bestemme seg for å donere vaksinene til lav- og mellominntektsland eller omdirigere dem til andre europeiske land.

HIPRA bivalent rekombinant proteinvaksine, som for tiden er under rullende evaluering av European Medicines Agency, utvikles som en boosterdose hos tidligere immuniserte personer 16 år og eldre. HIPRA-vaksinen oppbevares i kjøletemperatur mellom 2 og 8ºC, noe som letter lagring og distribusjon i Europa og over hele verden.

Neste trinn

COVID-19-vaksinen fra HIPRA er for tiden under løpende vurdering av European Medicines Agency (EMA). Dersom vaksinen får en markedsføringstillatelse vil deltakende land kunne kjøpe vaksinen gjennom rammekontrakten som er på plass.

Bakgrunn

Annonse

HERA er en nøkkelpilar i European Health Union og en grunnleggende ressurs for å styrke EUs helseberedskap og beredskap. HERA ble etablert i september 2021 for å erstatte ad hoc-løsninger for pandemihåndtering og respons med en permanent struktur med tilstrekkelige verktøy og ressurser for å planlegge EU-handlingen i tilfelle helsekrise.

EUs Joint Procurement Agreement tilbyr de 36 deltakerlandene å i fellesskap anskaffe medisinske mottiltak som et alternativ eller komplement til anskaffelser på nasjonalt nivå. Det er tidligere inngått rammekontrakter for COVID-19-terapi med Hoffmann-La Roche og GlaxoSmithKline Ltd for kjøp av monoklonale antistoffer, samt med Gilead for kjøp av et antiviralt middel. HERA fortsetter å jobbe tett med deltakerlandene for å identifisere og implementere prioriteringer for felles anskaffelser.

Mer informasjon

EU-kommisjonens tiltak for å sikre tilstrekkelig tilgang på medisinske mottiltak for å støtte COVID-19-responsen

Sikre COVID-19-vaksiner for europeere

HERA nettsted

HIPRA Human Health

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender