Kontakt med oss

Mat

Lage en godbit i Storbritannia – land for matinnovasjon

DELE:

Publisert

on

Tiden var da europeere trodde at det britiske kjøkkenet ikke besto av mye mer enn bløtt fisk og chips, svelget ned av en varm halvliter bitter (øl). Det var faktisk ikke så lenge siden, og noen på det europeiske fastlandet gir fortsatt ganske snobbet (og feilaktig) et gallisk skuldertrekk ved bare omtale av britisk mat.

Ok, så for 50 år siden var maten i Storbritannia i det hele tatt ganske forferdelig. Alt fransk så ut til å være bedre, det være seg brød, ost, vin, restauranter eller kafeer.

I dag kan det hevdes at posisjonene faktisk har blitt reversert med Storbritannia, nå landet for foodie-innovasjon med verdenskjøkken representert overalt i landet.

Ting er faktisk så mye bedre at du nå til og med kan nyte "matturer" i Storbritannia.

Et slikt initiativ er de nylig lanserte "East Kent Culinary Tours" organisert av Dev Biswal, en prisvinnende lokal kokk og restauranteier.

Den 9-dagers kulinariske gallaturen er først og fremst rettet mot å bringe utenlandske besøkende (fra Belgia og alle andre deler av Europa) for å smake på de beste mat- og drikkevarene som East Kent har å tilby (turene er også åpne for innenlandske besøkende fra andre deler fra Storbritannia).

Annonse

Biswal, en tidligere asiatisk kokk av året, er kjent for sitt moderne fine spisested, "The Cook's Tale," i Canterbury, Kent. Den serverer unike retter som kombinerer tradisjonell indisk matlaging, med behendige innslag av internasjonal mat, designet for å vise frem sesongens råvarer hentet innen 30 minutter fra lokalet.

For hans nylig lanserte turer vil utenlandske gjester bli hentet på Gatwick eller Heathrow flyplass like utenfor London og fraktet til high-end Abode Hotel i sentrum av Canterbury.

Turen vil omfatte en sjømatpiknik i Whitstable; tur langs elven Stour, mange restaurantmåltider; vingård og mikrobryggeri smaksprøver; en omvisning i de historiske slottene Deal, Dover, Walmer og Dover (med en valgfri ballongtur); Canterbury katedral; middelalderfest; håndverkshandletur for gaver og ingredienser til en praktisk matlagingskurs.

Reiseruten inkluderer også en overnattingstur til London med omvisning, en middag før teateret og et West End-show. 

Den siste kvelden avsluttes turen med at Dev presenterer en spektakulær avskjedssmakingsmeny i sin prisbelønte restaurant.

De innkommende turene er, sier han, en naturlig progresjon av de populære kulinariske feriene organisert de siste årene av The Cook's Tale til Kroatia, Marokko og India pluss hans lokale matbaserte 'Kent Experiences' som serverer besøkende til området og matlaging. skole.

Biswal sier at hvis de ikke allerede vet det, at det er på tide at ikke-britter oppdager hvor bra (og sunt) kjøkkenet i Storbritannia, spesielt hans del av det, er i disse dager.

«Vi er velsignet,» sier han, «med noen av de beste mat- og drikkevarene som finnes overalt i landet.

"Utvalget av toppkvalitets kjøtt, sjømat, frukt og grønnsaker, øl, cider og vin er sublimt - og alt funnet i et område med enestående naturlig skjønnhet og rik historie - det er en kokkens glede."

Rettene hans viser frem mye av lokalitetens fineste, bærekraftige lokale råvarer, laget med ingredienser hentet innen 30 minutter fra kjøkkenet.

Biswal vokste opp i Orissa, ble utdannet i Calcutta og trent ved Dubai Sheraton, før han flyttet til London, 26 år gammel i 2003 for å ha trolldom hos Mangoes og Eriki. 

Han ble partner i The Indian Princess i Margate i desember 2006, og ble beskytter i 2010. Restauranten hans er anbefalt av alle landets beste restaurantguider, inkludert Michelin, AA, Good Food og Harden's. Dev var den lokale kokken på Channel 4 TVs "Superscrimpers", og viste hvordan man tilbereder gourmetmåltider på et budsjett. 

Andre priser har inkludert. "Beste restaurant" på den ettertraktede Taste of Kent Awards; "Beste indiske restaurant" av Morrisons magazine; "Beste restaurant i Sørøst" av Cobra Good Curry Guide. Han ble kåret til årets asiatiske kokk ved Asian Restaurant Awards.

'The Cook's Tale'-navnet hyller karakteren til lærlingen Perkyn Revelour, i Geoffrey Chaucers C14th 'Canterbury Tales' antologi, som er "ganske glad i vin, kvinner og sang".

Inklusive prisen for den 9-dagers turen er: £2,460 2,905 (€ 2,975 3,513) per person ved deling. £XNUMX (€XNUMX,) for alenereisende. Cook's Tour Culinary Holidays er ATOL-beskyttet. ATOL gir økonomisk sikkerhet når du bestiller en pakkereise med et britisk reiseselskap.

• fullstendige reiserutedetaljer på: www.thecooksadventures.com

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender