Kontakt med oss

Tobakk

Byttet fra sigaretter: hvordan kampen for å bli røykfri vinnes

DELE:

Publisert

on

Den eneste sigarettprodusenten som tydelig har forpliktet seg til å forlate sitt tradisjonelle produkt, har kunngjort at innen neste år vil mesteparten av inntektene komme fra produksjon av røykfrie alternativer. PMI har nå en ny ambisjon om å gjøre sigaretter til kilden til ikke mer enn en tredjedel av inntektene innen slutten av tiåret, skriver Nick Powell.

Den strategiske ambisjonen om å gjøre PMI til et røykfritt selskap går tilbake til 2008, da selskapet innså at det hadde både en plikt og en evne til å hjelpe røykere å slutte. Produkter som tilfredsstiller røykernes begjær etter nikotin, men som eliminerer røyken som forårsaker de fleste sigarettrelaterte sykdommer, er den desidert mest effektive måten å møte folkehelseutfordringen med tobakk.

En ny serie produkter ble lansert av PMI i 2016, med et løfte om å slutte helt fra sigarettproduksjonen. Det var selvsagt inntekter fra sigaretter som finansierte forskning og utvikling av de nye alternativene. Røykere ville ganske enkelt ha byttet til andre sigarettermerker hvis PMI hadde stoppet produksjonen umiddelbart.

Tilnærmingen var å anerkjenne helseeffekten av sigaretter og at, som med mange sosiale problemer, har næringslivet en viktig rolle som en del av løsningen. Det var ikke en veldedig handling, men snarere et tilfelle av et selskap som anerkjente sine forpliktelser overfor alle sine interessenter, .

Faktisk er det en etos som strekker seg til virkningen av hvordan selskapet produserer produktene sine, så vel som virkningen av det det produserer. 30 % av ledernes kompensasjon bestemmes av PMIs bærekraftytelse.

På en presentasjon i Paris av sin integrerte rapport om ytelsen i fjor, påpekte Miguel Coleta, PMIs globale direktør for bærekraft, at det er et EU-krav for et selskap å vurdere sin innvirkning på samfunnet.

I Europa har dette betydd tiltak som spenner fra utrangerte tilbaketakingsprogrammer for røykfrie produkter, og 100 % økodesignsertifisering til positive tiltak for å øke antallet kvinner i seniorroller til mer enn en tredjedel av totalen. .

Annonse

Globalt er det lagt vekt på å forbedre livskvaliteten til mennesker i forsyningskjeden. Det har vært utført 10 konsekvensvurderinger for menneskerettigheter siden 2018, med funn adressert. PMI krever null bruk av barnearbeid av sine kontraktsfestede tobakksbønder - og at 100 % av bøndene får en leveinntekt.

Å redusere karbonutslipp til null er også en prioritet, og det samme gjelder å redusere vannforbruket til tobakksfarmer. 100 % av tobakk som kjøpes medfører ingen risiko for avskoging av forvaltet naturlig skog og ingen konvertering av naturlige økosystemer. 

Miguel Coleta var imidlertid tydelig på at PMI ikke er i tvil om at selskapets største eksternalitet er helseeffekten av produktene, som blir stadig mer positiv.

Tommaso Di Giovanni, PMIs visepresident for internasjonal kommunikasjon, har vært i selskapet i mer enn 20 år og involvert i transformasjonen fra begynnelsen. Han fortalte meg at med målet om at sigaretter skal bli kilden til mindre enn halvparten av inntektene innen neste år, «ser vi til og med utover 2025 allerede, inn i 2030, fordi vi kommer raskt dit.

"Vi ser at vi går videre i henhold til planen vår, så vi har bestemt oss for å flytte målstolpene slik at vi innen 2030 ønsker å ha to tredjedeler av inntektene våre, ikke 50% men to tredjedeler av inntektene våre, som kommer fra røyk- gratis produkter. Og vi vil ha minst 60 markeder der inntektene fra disse produktene utgjør minst 50 %».

Massive investeringer i produksjonsutvikling og markedsføring har vært avgjørende, forklarte han. "For oss har den største og banebrytende investeringen siden starten vært Iqos, vårt oppvarmede tobakksprodukt. Vi har nylig lansert den siste iterasjonen, den beste noensinne, Iqos Iluma, med ny teknologi som tillater oppvarming fra utsiden av tobakkspinnen, som vi kaller Terea, i stedet for fra innsiden. Produktets nye design, som tar med forbrukernes innspill, forbedrer den generelle forbrukeropplevelsen, noe vi mener er avgjørende for å forhindre opphetede tobakksbrukere fra å gå tilbake til å røyke.

«Med Iqos er vi allerede ved det punktet hvor 28 millioner røykere har tatt det i bruk og 73 % av dem har forlatt sigaretter, så fremgangen er stor. Men nylig har vi lagt til ytterligere to røykfrie produkter til vår portefølje, da vi kjøpte Swedish Match. 

«Vi hadde allerede e-sigaretter, og nå har vi snus og poser. Poser, spesielt med et ledende produkt kalt Zyn, gjør det ekstremt bra i USA. Zyn representerer 60 % av nikotinmarkedet, posemarkedet, i USA og Swedish Match 60 % av dette markedet globalt.

Tommaso Di Giovanni understreket viktigheten av å rette produktene direkte mot sigarettrøykere for å gjøre dem i stand til å slutte og ikke som en måte å introdusere unge mennesker for nikotin. Han pekte på funnene fra det amerikanske folkehelsebyrået, Centers for Disease Control and Prevention.

"En ting som virkelig oppmuntrer oss også er å se de siste dataene utstedt av CDC i USA, som indikerer at prosentandelen av ungdomsbruken er så lav som omtrent 1.5 %, fordi vi ikke vil at ungdom skal røyke, eller å bruke tobakk i det hele tatt».

Selv om PMIs ekspansjonsplaner primært er basert på Iqos og Zyn, har selskapet som mål å ha en komplett portefølje på den røykfrie arenaen. Det er viktig å tilby forbrukerne en mangfoldig vei bort fra sigaretter, slik at røykere kan velge den som fungerer for dem. Jeg spurte Tommaso Di Giovanni om vaping, som ikke har vært et stort investeringsområde for PMI. 

"Det er ikke en like stor investering ... men det er en del av agendaen vår. Vi tror på e-sigaretter fordi e-sigaretter er et bedre alternativ enn sigaretter og det er forbrukere over hele verden som foretrekker e-sigaretter fremfor andre produkter.

"I Storbritannia har det store flertallet av dem som har forlatt sigaretter gjort det takket være e-sigaretter fordi det er en preferanse i det landet for e-sigaretter. Så klart, vi tilbyr e-sigaretter til disse røykerne hvis du ønsker å overbevise dem om å slutte med sigaretter».

Det er selvsagt et marked som er påvirket av folkehelseregulering. I noen EU-land har det vært et ekstremt syn på at alle røykfrie alternativer bør forbys, eller ha sitt regelverk likestilt med sigaretter. Andre land er avhengige av høy skatt for å tvinge røykere til å slutte med sigaretter, selv om en slik tilnærming i praksis sikkert vil skape et blomstrende svart marked for ulovlige sigaretter.

Tommaso Di Giovanni ser ikke for seg at EU-kommisjonen går den veien. "Jeg håper ikke fordi det ville være en feil, siden disse alternativene er mye bedre enn sigaretter for helsen til folk som røyker. 

«De europeiske myndighetene har faktisk skapt en positiv, banebrytende presedens med TPD2-direktivet … for å regulere e-sigaretter og nye tobakksprodukter, som de kaller dem, og til og med tillate medlemsland å fastsette en godkjenningsprosedyre.

«Jeg håper de vil bygge på det gode grunnlaget for 2014-direktivet, og vi kan utnytte folkehelsepotensialet til de nye produktene for folkehelse blant de rundt 100 millioner europeiske voksne som røyker i medlemslandene. Samtidig må vi fortsette å sikre at ikke-røykere har begrenset tilgang til disse produktene fordi de ikke bør bruke dem».

Han er overbevist om at PMI vinner argumentet om hvordan man kan bevege seg mot det endelige målet om en verden uten sigaretter. «Den gruppen mennesker, som basert på ideologi, basert på skepsis, ikke deltar i dialog, reduseres over tid. Hvis jeg ser tilbake på begynnelsen av reisen vår, før vi tok fatt på våre røykfrie ambisjoner, ville det store flertallet av folkehelsen rett og slett ikke engasjere seg med oss.

«Akkurat nå vil jeg si at verden i det minste er delt. Det er et økende antall folkehelseforkjempere, folkehelseeksperter, medlemmer av beslutningsprosessen, som faktisk engasjerer seg med oss ​​fordi de ser verdien av det vi gjør. 

"Dette er en trend som går i riktig retning, ganske enkelt ved å se på landene som har opphevet gammel lovgivning og implementert nye lover for å oppmuntre til bruk av disse produktene. Vi startet med i utgangspunktet ett, USA, nå kan jeg vel nevne tjue land som har endret lovgivningen sin i progressiv retning. 

"Det er en trend som vil fortsette av en enkel grunn, de alternativene er klart bedre og til syvende og sist må fornuften seire."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender