Kontakt med oss

Afghanistan

Coronavirus: Over 2.2 millioner vaksinedoser levert til afghanske flyktninger i Iran

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den 19. januar ankom mer enn 2.2 millioner covid-19-vaksinedoser Iran for å sikre beskyttelsen av afghanske flyktninger som bor i landet. Etter en forespørsel om bistand fra iranske myndigheter, har EU Civil Protection Mechanism har sørget for sikker levering av vaksinene fra Spania. EU-kommisjonen har koordinert leveransen og finansierer 75 % av kostnadene for transport av bistanden. I denne anledning, Kommisjon for krisehåndtering Janez Lenarčič sa: «EU fortsetter å støtte land over hele verden i deres COVID-19-vaksinasjonsarbeid. Dagens levering av over 2.2 millioner vaksiner fra Spania til Iran har blitt tilrettelagt via EUs sivilbeskyttelsesmekanisme og er nok et solid eksempel på europeisk solidaritet. Å dele vaksiner globalt er den mest effektive måten å få slutt på denne pandemien og redde liv, og jeg takker Spania for å svare på denne appellen.» Ytterligere covid-19-vaksiner fra Polen og Sverige er planlagt å ankomme landet i løpet av de neste dagene, noe som bringer de totale dosene levert i Iran til over 6.2 millioner. Som svar på internasjonale forespørsler om bistand, har EUs sivilbeskyttelsesmekanisme koordinert og finansiert levering av mer enn 37 millioner covid-19-vaksinedoser fra EUs medlemsland til land over hele verden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender