Kontakt med oss

Vaksine teknologi

Ukraina: Kommisjonen donerer Mpox-vaksiner for å beskytte sårbare befolkninger

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

De Kommisjonens helseberedskapsmyndighet (HERA) har donert 10,000 XNUMX hetteglass med Bavarian Nordics Mpox-vaksine til Ukraina.

Kommisjonen og Ukraina undertegnet en avtale tilknyttet Ukraina til EU4Helse program i juli 2022. Ukraina er derfor kvalifisert til å motta støtte fra HERA for andre runde med Mpox-donasjoner, sammen med 27 andre mottakerland. Kommisjonen er fortsatt fokusert på å hindre Mpox fra å bli endemisk i Europa, som skissert i november i fjor i en felles uttalelse av helse- og mattrygghetskommissær Stella Kyriakides og WHOs regiondirektør for Europa Dr Hans Kluge.

Helse- og mattrygghetskommissær Stella Kyriakides sa: «Hver dag i ett år har Russlands brutale krig i Ukraina fortsatt å ødelegge sykehus og medisinske institusjoner, satt mennesker i fare og frarøve pasienter behandling. Helse må aldri være et mål for krig. Vi har jobbet hånd i hånd for å levere avgjørende, livreddende behandling til nesten 2,000 ukrainske pasienter evakuert til EU og EØS og støtte med psykisk helse og psykologisk hjelp. Takket være vårt styrkede helsesamarbeid med Ukraina kan vi gi ytterligere støtte gjennom finansiering fra EU4Health, inkludert i dag en donasjon av 10,000 XNUMX hetteglass med Mpox-vaksiner. Kommisjonens støtte til Ukraina og det ukrainske folket forblir urokkelig.»

Ukrainas helseminister Viktor Liashko sa: "Ukraina slutter seg til den globale strategien for å forhindre spredning av Mpox. Helsedepartementet fortsetter å beskytte folk mot sykdommer som kan forebygges med vaksine. Denne leveransen av vaksinen har som mål å beskytte helsepersonell og sårbare befolkninger. Jeg er takknemlig overfor partnerne våre fra EU for deres fortsatte støtte til Ukrainas helsevesen.»

Med avtale Ved å knytte Ukraina til EU4Health-programmet kan de ukrainske helsemyndighetene og det bredere helsesamfunnet dra full nytte av finansieringsmulighetene under programmet, på like vilkår som deres motparter fra EU-medlemsstater, Norge og Island. EU4Health-programmet tar for seg umiddelbar kamprelatert skade på helse- og helsesystemer og finansierer ukrainske offentlige og private prosjekter som hjelper til med Ukrainas gjenoppbygging etter krigen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender