Kontakt med oss

Kunstig intelligens

Kinas storskala AI-modeller øker industriell utvikling

DELE:

Publisert

on

Den industrielle anvendelsen av Kinas storskala kunstig intelligens (AI)-modeller har hatt en rask utvikling de siste årene.

For eksempel avduket det kinesiske teknologifirmaet Shengshu Technology og Tsinghua University nylig sin egenutviklede tekst-til-video AI-modell Vidu, som kan generere et 16-sekunders 1080p-videoklipp med ett klikk.

På Beijing International Automotive Exhibition 2024 lanserte kinesiske bilprodusenter flere nye modeller integrert med AI-systemer, noe som forbedrer kjøreopplevelsen med multisensoriske interaksjoner og autonome kjøreegenskaper.

Humanoide roboter integrert med storskala AI-modeller for oppgaveplanlegging og applikasjonsutvikling har raskt lært å brette klær og sortere gjenstander.

I følge ufullstendig statistikk har Kina utviklet over 200 storskala AI-modeller, som spenner over ulike sektorer med utvidede applikasjonsscenarier.

Som indikert av de siste dataene utgitt av Cyberspace Administration of China, hadde Kina validert 117 generative AI-tjenester i mars i år.

Annonse

En lærer instruerer elevene til å lære med et AI-aktivert system på en ungdomsskole i Huai'an, øst-Kinas Jiangsu-provins. (People's Daily Online/Wang Hao)

Kinas storskala AI-modeller har gått inn i en periode med rask utvikling, og har gjort betydelige fremskritt innen teknologigrener som naturlig språkbehandling, maskinsyn og multimodale evner.

Med felles innsats fra bedrifter, universiteter og forskningsinstitusjoner har Kina utviklet systematiske FoU-evner som omfatter teoretiske metoder og programvare- og maskinvareteknologier. En rekke innflytelsesrike storskala AI-modellapplikasjoner har dukket opp i Kina, og har etablert en teknologiklynge som fortsatt er i forkant av innovasjon over hele verden.

Den industrielle anvendelsen av store AI-modeller i Kina følger to hovedveier. Den første er å utvikle tverrsektorale generelle AI-kapasitetsplattformer, kjent som generelle storskalamodeller. Disse modellene blir tatt i bruk i et bredt spekter av områder, fra kontormiljøer og daglige scenarier til helsevesen, industri og utdanning.

Den andre fokuserer på industrispesifikke storskala AI-modeller i vertikale sektorer som biofarmasøytiske produkter, fjernmåling og meteorologi. Disse modellene kan utnytte sin ekspertise til å tilby høykvalitets og spesialiserte løsninger for spesifikke forretningsscenarier.

Liu Shijin, tidligere visedirektør for utviklingsforskningssenteret til Kinas statsråd, mener at bruken av nye teknologier i Kinas enorme marked gir flere utviklingsmuligheter for den digitale økonomien. Ifølge Liu driver et økende antall markedsaktører innovasjon ved å konkurrere i markedet, som igjen gir flere applikasjonsscenarier for teknologi og ingeniørkunst.

Storskala AI-modeller er primært klassifisert i sky-side-modeller og edge-side-modeller, basert på hvordan de er distribuert. I motsetning til skysidemodeller som primært henvender seg til industrielle applikasjoner, betjener kantsidemodeller hovedsakelig individuelle brukere. Siden i år har kinesiske produsenter lansert forbrukerelektronikk og smartterminalprodukter utstyrt med store AI-modeller.

En mann håndterer sakene sine ved hjelp av et AI-aktivert system i servicehallen til avdelingen av menneskelige ressurser og sosial sikkerhet av Kunshan økonomisk og teknologisk utviklingssone, øst-Kinas Jiangsu-provins. (People's Daily Online/Yuan Xinyu)

Tidlig i år lanserte den kinesiske mobiltelefonprodusenten Honor en ny generasjon av alle-scenario-operativsystemer, med en storskala intelligent spørsmålsvarsmodell som ser 15 millioner månedlige bruk og topper med 850,000 XNUMX daglig.

Med muligheten til automatisk å oppsummere nøkkelpunkter fra telefonsamtaler og delta i naturlig dialog for å lage innhold for videoproduksjon, er denne modellen satt til å heve smarttelefonfunksjonene til en ny høyde og drive vekst i smarttelefonmarkedet.

Som en ny generasjon intelligente terminaler, brukes store AI-modeller massivt på intelligente tilkoblede kjøretøy. I tillegg til å muliggjøre mer naturlig interaksjon med passasjerer i smarte hytter og gjenkjenne personer og gjenstander i og utenfor kjøretøy mer nøyaktig, kan modellene også forbedre effektiviteten og sikkerheten til autonome kjøresystemer.

Industriell applikasjon har blitt en av de viktige fordelene og en nøkkeldriver for Kinas AI-industri, med banebrytende mobilapplikasjoner, rikelig med dataressurser, ulike applikasjonsscenarier og en komplett industrikjede.

An Xiaopeng, visepresident for Alibaba Cloud, mener at bruk av store AI-modeller i ulike bransjer kan øke produktets konkurranseevne og generere ny merverdi. I tillegg kan det øke effektiviteten til bedriftsinnovasjon ved å forbedre prosesser og beslutningstaking i bredere og mer komplekse scenarier.

Wu Tongning, visedirektør for AI-forskningssenteret ved China Academy of Information and Communications Technology, sa at fremveksten av en rekke innovative applikasjoner har reist høyere krav til støttesystemer for AI-programvare og -maskinvare. Den økte etterspørselen generert av ny teknologi vil drive Kinas innovatører innen datakraft, algoritmer og data.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender