Kontakt med oss

Kunstig intelligens

Det belgiske AI-selskapets banebrytende nye språkmodell oppdager hatprat på nettet på alle EU-språk

DELE:

Publisert

on

Universitetet i Antwerpens AI spin-off, Textgain, har tatt enda et stort skritt fremover i kampen mot hatefulle ytringer og desinformasjon på internett. Den vant en prestisjetung konkurranse for europeiske AI-utviklere i juni. Den bygger nå et robust AI-verktøy fra grunnen av. Dette verktøyet vil oppdage hatytringer på nettet på alle offisielle europeiske språk.

Tekstgain bygger CaLICO i løpet av de neste tolv månedene; det vil være verdens første avanserte store språkmodell (LLM) som gjenkjenner og behandler hatytringer på alle offisielle EU-språk. Selskapet har som mål å bli markedsleder innen flerspråklig AI-basert hatytringer på lang sikt.

Administrerende direktør Guy De Pauw sa "store språkmodeller, spesielt kommersielle, nekter å behandle giftig språk. Dette gjør det nesten umulig å bruke dem til å behandle hatytringer. Vi bygger nå en språkmodell fra bunnen av som kan behandle denne typen innhold – men uten å generere det. Det er det som gjør oss annerledes”.

Textgain fikk nylig et sterkt løft som en av de fire vinnerne av Large AI Grand Challenge, en prestisjefylt konkurranse for europeiske AI-utviklere der 94 internasjonale selskaper deltok. Den vant ikke bare €250,000 XNUMX, men også to millioner timers utviklingstid på en europeisk superdatamaskin som muliggjør mye raskere opplæring av nye AI-modeller. 

COO Redouan el Hamouchi sa "i vår digitaliserte verden er det et økende behov for avanserte verktøy for å moderere innhold. Flerspråklighet er viktig i denne forbindelse. Vi er glade for at vi kan trene opp søknaden vår raskere, slik at den kan håndtere ulike språk og kulturer innenfor EU”.

Tekstgain har store ambisjoner. Det kommende året vil fokusere på utviklingen av AI 'Hate Speech'-modellen, med en nominell verdi på flere millioner euro. Med sikte på internasjonal ekspansjon vil selskapet da – fra et ståsted som markedsleder – fokusere på videreutvikling av SaaS-applikasjoner.

Annonse

"Vi har en unik posisjon i det mettede markedet for AI-leverandører," sa De Pauw: "For det første fordi vi utvikler vår egen språkmodell, i stedet for å bygge på eksisterende AI-modeller. Dette posisjonerer oss umiddelbart sammen med store aktører som OpenAI, Google og Meta. Vi utmerker oss også gjennom vår akademiske tilnærming. Vi jobber sammen med beslutningstakere, sikkerhetstjenester, sosiale organisasjoner og forskere. Pålitelighet og presisjon er viktig fremfor generiske løsninger og urealistiske løfter”.

Tekstgain er fortsatt forpliktet til å kartlegge sosiale problemer ved hjelp av AI-teknologi. "Den europeiske union har satt strenge standarder," sa De Pauw. "Teknologien må være gjennomsiktig, forklarbar, og etiske. Disse verdiene er også i vårt DNA. Det er den eneste måten å gi folk tillit til ny teknologi." el Hamouchi bekreftet: «Vår sterke ambisjon minner oss også om vårt enorme ansvar. Derfor gjør vi alt vi kan for å sikre at vi oppfyller de høyeste etiske standarder. Vi bygger og vil opprettholde svært strenge prosesser for å beskytte personvernet.»


Textgain er en spin-off av kunstig intelligens fra universitetet i Antwerpen. Selskapet stammer fra universitetets Computational Linguistics & Psycholinguistics (CLiPS) Research Center, hvor innovative forskningsteknikker innen NLP utvikles. Textgain fokuserer på å bruke disse teknologiene for å møte samfunnsutfordringer, som å oppdage hatefulle ytringer, desinformasjon og voldelig ekstremisme. Textgain er lokalisert i Antwerpen

 
 Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender