Kontakt med oss

Helse

Intervju med Eric Bossan, sjef for Europa Viatris

Publisert

on

Martin Banks snakker med Eric Bossan.

Kan du fortelle oss noe om Viatris, din egen personlige rolle og også hva selskapet gjør, og vil gjøre, når det gjelder miljømessig bærekraft?

Viatris er et globalt helseselskap som ble stiftet i november 2020 med en arbeidsstyrke på over 40,000. Viatris har som mål å gi økt tilgang til rimelige medisiner av høy kvalitet for pasienter over hele verden, uavhengig av geografi eller omstendigheter.

Jeg overvåker vår kommersielle virksomhet. I Europa er vi et av de ledende farmasøytiske selskapene. Vi har tilstedeværelse i 38 land og har ca. 11,000 individer. Vi er for eksempel en sentral aktør innen trombose, og i å få tilgang til biosimilars, som kan tilby viktige og ofte rimeligere behandlingsalternativer - med en av bransjens største og mest varierte biosimilar porteføljer.

Bærekraft for oss refererer til den langsiktige holdbarheten til vår totale ytelse, drevet av vårt oppdrag og driftsmodell. Dette forutsetter respekt for naturressursene vi stoler på og de samfunnsmessige bidragene vi gir gjennom vårt arbeid.

Forurensning er et av temaene for EU Green Week i år. Hvor stort helseproblem er forurensning, og hva håper du arrangementet vil oppnå når det gjelder å takle dette globale problemet?

Som nevnt i handlingsplanen for null forurensning lansert av EF i midten av mai, er forurensning den største miljøårsaken til flere psykiske og fysiske sykdommer og for tidlig dødsfall.

Som en del av vårt engasjement holder vi fast på bærekraftig og ansvarlig drift, og jobber flittig for å redusere miljøpåvirkningen. Vi har en integrert tilnærming fokusert på å håndtere vårt vannbruk, luftutslipp, avfall, klimaendringer og energipåvirkning; noen eksempler på vår innsats er: vi økte bruken av fornybar energi med 485% de siste fem årene, og alle nettsteder fra vårt eldre selskap Mylan i Irland - et land der vi har flest nettsteder i Europa - bruker 100% fornybar energi.

Når det er sagt, har EU Green Week 2021 vært og fortsetter å være en mulighet til å utveksle kunnskap og engasjere seg med interessenter og interesserte borgere om hvordan vi kan samarbeide for å gjøre ambisjonen om et null forurensning og giftfritt miljø til virkelighet.

Vi kan ikke gjøre det alene - derfor samarbeider vi med industri og akademia for å fremme risikobasert og vitenskapelig basert politikk og praksis.

For eksempel går vi inn for etablerte industriinitiativer om god miljøpraksis, inkludert ansvarlig produksjon og avløpshåndtering, samt samarbeid med legemiddelindustrien for å skalere applikasjonen.

Hva er spesifikt selskapets engasjement med Green Week 2021 og, mer generelt, med EU? Hvor realistisk er EUs nullforurensningsambisjon? Kan EU gjøre mer på dette feltet?

Siden det var en veldig innsiktsfull uke, er min oppfordring å bruke EUGreenWeek-energi til å påta oss miljøutfordringene fremover og bli inspirert av den besluttsomhet og engasjement farmasøytisk industri har lagt bak COVID-19. Legemiddelindustrien må være med på å lede denne innsatsen, ettersom vi ønsker å sikre tilførsel av medisin av høy kvalitet og opprettholde ansvarlig miljøoppførsel.

Vårt arbeid på Brussel-nivå kombinerer fortaler for etablert god praksis, inkludert ansvarlig produksjon og avløpshåndtering. Vi mener dette er den beste måten å skalere anvendelsen av god miljøpraksis og legge til rette for effektivitet på tvers av verdikjeden, for å bidra til å redusere den administrative byrden og holde kostnadene - som alle tjener de to overordnede målene om stabil og rettidig tilgang til høy kvalitet og rimelig medisin og ansvarlig oppførsel.

For eksempel jobber vi sammen med europeiske legemiddelindustriforeninger - Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) og European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) - og utviklet et helhetlig rammeverk for prediksjon og prioritering av legemidler for å støtte evalueringer av deres potensielle risiko i vannsystemer og et romlig eksplisitt miljøeksponeringsverktøy som gjør det mulig for brukere å forutsi API-konsentrasjoner (aktiv farmasøytisk ingrediens) i vannsystemer. Oppfølgingsprosjektet PREMIER, offentlig-privat partnerskap, medfinansiert av EU-kommisjonen og startet i september 2020, vil gjøre tilgjengelige miljødata mer synlige og tilgjengelige for alle interessenter.

Kan du kort forklare hvordan bedriften din prøver å balansere mellom å møte presserende helsebehov og takle miljøutfordringer?

Miljø og menneskers helse er sammenkoblet, et forhold understreket av klimaendringer, forurensning og vannstress. EU-kommisjonen har satt ambisiøse mål i den europeiske klimaloven - å inkludere 2030-reduksjonsmålet for utslipp på minst 55% som et springbrett for klimaneutralitetsmålet 2050; det vil helt sikkert bidra til å drive et grønnere Europa og bidra til å forbedre folkehelsen.

Når det gjelder legemidler, har den ambisiøse handlingsplanen for null forurensning som mål å løse forurensning fra legemidler i vann, i tillegg til EUs ene handlingsplan mot antimikrobiell resistens (AMR). I tillegg er EU-borgere og våre kunder og forretningspartnere mer miljøbevisste og krever at selskaper stiller seg og viser engasjement for dette emnet.

Ettersom legemidler er en sterkt regulert industri, bidrar produksjon av avløpsvann bare marginalt til tilstedeværelsen av legemidler i miljøet. Mesteparten av virkningen kommer fra menneskelig utskillelse. For å få effektive resultater, bør kommunene få på plass renseanlegg.

Vi er forpliktet til å gjøre vår del mens vi jobber for å oppfylle vårt oppdrag med å adressere miljøpåvirkningen fra industrien vår, samtidig som vi gir tilgang til pasienter uavhengig av geografi eller omstendigheter.

Bevaring av vann og proaktiv avløpshåndtering er kjernekomponenter for å håndtere bærekraftig virksomhet, samt for å fremme tilgang til medisin og god helse. For eksempel implementerte vi i 2020 tiltak på flere av våre nettsteder i India for å redusere vannforbruket, øke effektiviteten og sikre at ikke noe ubehandlet avløpsvann kommer inn i miljøet. Disse tiltakene vitner om vår forpliktelse til å spare vann og proaktiv avløpsvannhåndtering globalt.

Et annet område som vi synes er avgjørende for å samarbeide, er å bekjempe antimikrobiell resistens (AMR), som oppstår når bakterier utvikler seg for å tåle effekten av antibiotika. Mange faktorer bidrar til AMR, inkludert dårlig infeksjonskontroll, overskriving av antibiotika og antibiotika i miljøet. De fleste antibiotika i miljøet er et resultat av utskillelse fra mennesker og dyr, mens en betydelig mindre mengde kommer fra produksjon av aktive farmasøytiske ingredienser (API) og formulering av dem til legemidler. Vi har undertegnet Davos-erklæringen om bekjempelse av AMR og et styremedlem i AMR Industry Alliance. Vi har vedtatt AMR Industry Alliance Common Antibiotic Manufacturing Framework og er et aktivt medlem av produksjonsarbeidsgruppen. Common Antibiotic Manufacturing Framework gir en felles metodikk for å vurdere potensiell risiko fra utslipp av antibiotika og for å iverksette passende tiltak når det er nødvendig.

Som et nyopprettet selskap ser vi frem til å sette vitenskapelig baserte ytelsesmål, først med fokus på klima, vann og avfall. Viatris har nylig godkjent FNs Global Compact CEO Water Mandate. Det er et viktig, globalt initiativ som er forpliktet til å redusere vannspenningen ved å identifisere og redusere kritiske vannsrisikoer, utnytte vannrelaterte muligheter og bidra til FNs bærekraftsmål.

Hva, hvis noen, er lærdom fra pandemien når det gjelder miljømessig bærekraft og takling av forurensning? Vil verden være bedre rustet til å takle en annen pandemi som denne?

Pandemien har understreket presserende spørsmål om global helsesolidaritet, sikkerhet og rettferdighet, og de økonomiske konsekvensene av den vil ha langvarige forgreninger. Som selskap, i 2020, fokuserte vi vår politiske innsats relatert til COVID-19 på å sikre kontinuitet i tilgang til medisiner for pasienter over hele verden, og overvinne et stadig skiftende landskap med grensebegrensninger, myndighetskrav og forstyrrelser i helsesystemet.

Innsatsen som gjøres av hundretusener av helsearbeidere over hele verden kan ikke understrekes nok. Deres utrettelige innsats og samarbeidet mellom offentlige og private partnere, inkludert den globale farmasøytiske industrien, viser at når vi tilpasser oss et felles mål, kan vi få det til å skje.

Ser du på fremtiden, hva ser du som de viktigste problemene / utfordringene fremover for beslutningstakere og din sektor?

For å løse eventuelle utfordringer eller problemer, må vi føre en åpen og konstruktiv dialog med interessenter rundt om i Europa, sikte på å finne løsninger som garanterer tilgang til medisiner og svarer på helse- og miljøutfordringene. Det er min sterke tro at virksomheten kan være en styrke for godt. Vi er klare til å samarbeide om et grønnere og mer rettferdig Europa.

Fortsett å lese

EU

EAPM: HTA forsinkelser, EMA ... og slå kreft

Publisert

on

Hilsen, kolleger, og her er den siste oppdateringen av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) når vi nærmer oss det vi håper vil være en normal 'sommer'. Det hele er selvfølgelig litt annerledes og bedre i år, med vaksineatallet som tar seg opp. Mens mange land trekker tilbake låseprosessene sakte men sikkert, gjenstår det å se hvor mange av oss som vil ha muligheten til å ta en ferie i utlandet - uansett hvor det måtte være - på grunn av fortsatt frykt for COVID-19-varianter . Noen dristige sjeler har selvfølgelig tatt forbehold, men "staycations" er i noen forsiktige reisende som sannsynligvis vil være dagens orden denne gangen, og mange bestemmer seg for å feriere i sine egne land. I mellomtiden, ikke glem at EAPM har en virtuell konferanse som kommer snart - om mindre enn to uker, faktisk torsdag 1. juli, skriver EAPMs administrerende direktør Dr. Denis Horgan. 

Har krav på Brokonferanse: Innovasjon, offentlig tillit og bevis: Generere justering for å tilrettelegge for personlig innovasjon i helsevesenet, konferansen fungerer som et broforhold mellom EUs formannskap i Portugal og Slovenia.

I tillegg til de mange gode foredragsholderne våre, vil deltakerne bli hentet fra ledende eksperter på arenaen for personlig medisin - inkludert pasienter, betalere, helsepersonell, pluss industri, vitenskap, akademia og forskningsfeltet.

Hver økt vil omfatte paneldiskusjoner samt spørsmål og svar for å tillate best mulig involvering av alle deltakere, så nå er det på tide å registrere seg her., og last ned agendaen din her..

HTA-avtale

Onsdag (16. juni) signerte EUs stedfortredende ambassadører det portugisiske rådets presidentskapets siste helseteknologiske vurdering (HTA), slik at det kan gå til trepartsmøter 21. juni. Land er villige til å forkorte søknadsdatoen og inngå kompromiss om stemmesystemet, men er ikke ivrige etter å sette pris på artikkel 8 - en debatt som kan forsinke avtalen. I tilfelle det er ulike meninger, var EU-land enige om at ethvert land må forklare det vitenskapelige grunnlaget for motstridende synspunkter. 

EMA-reformforslag - EUs felles holdning enige

EUs helseministre har møttes for siste gang under Portugals formannskap i EUs råd for å bli enige om organets standpunkt for forhandlinger med Europaparlamentet om nye regler for å styrke det europeiske legemiddelbyråets (EMA) rolle.

På et møte i Luxembourg tirsdag 15. juni ledet av portugisisk helseminister Marta Temido, ble de 27 regjeringene enige om deres posisjon for de kommende forhandlingene med parlamentet.

De hadde allerede blitt enige om noen endringer i det opprinnelige forslaget som ble presentert av EU-kommisjonen i november om revisjon av regler for å styrke mandatet til EMA, som en del av en bredere pakke om den såkalte European Health Union.

Et av hovedmålene med det nye utkastet til EMA-regler er å bedre gjøre det mulig å overvåke og redusere potensiell og faktisk mangel på medisiner og medisinsk utstyr som anses å være kritisk for å reagere på folkehelsetilfeller som COVID-19-pandemien, som avdekket mangler i denne forbindelse.

Forslaget tar også sikte på å "sikre rettidig utvikling av høyverdige, sikre og effektive medisiner, med særlig vekt på å reagere på folkehelsetilfeller" og å "gi et rammeverk for drift av ekspertpaneler som vurderer høyrisiko medisinsk utstyr og gi viktige råd om kriseberedskap og styring ”.

Livet etter kreft med BECA 

Parlamentets spesielle komité for å slå kreft (BECA) holdt onsdag en høring om nasjonale kreftkontrollprogrammer for å høre hvordan forskjellige land taklet utfordringen. 

Til tross for fremskritt innen kreftdiagnoser og effektive terapier som har bidratt til å øke overlevelsesraten, fortsetter kreftoverlevende å oppleve betydelige utfordringer. I henhold til Europas slagkreftplan skal kreft takles over hele sykdomsveien, fra forebygging til forbedring av livskvaliteten til kreftpasienter og overlevende. Det er faktisk av største betydning å sikre at overlevende «lever lange, oppfyllende liv, uten diskriminering og urettferdige hindringer». 

Livet etter kreft er mangefasettert, men fokuset på denne nettbaserte debatten er implementeringen av politikk som adresserer den spesifikke utfordringen med å komme tilbake til arbeid for kreftoverlevende. 

Nord-Irlands helsevaredirektiv ble gjeninnført

Helseminister Robin Swann skal gjeninnføre det grenseoverskridende helsedirektivet til Republikken Irland. Direktivet er et midlertidig tiltak for en 12-måneders periode for å redusere Nord-Irlands ventelister og vil være underlagt strenge kriterier. 

Ministeren sa: ”Et sentralt prinsipp i helsetjenesten vår er at tilgang til tjenester er basert på klinisk behov, ikke på individets betalingsevne. Vi er imidlertid i eksepsjonelle tider, og vi må se på alle muligheter for å takle ventelistene i Nord-Irland. 

“Å gjeninnføre en begrenset versjon av det grenseoverskridende helsevirksomhetsdirektivet til Irland vil ikke ha en dramatisk innvirkning på de samlede ventelistene, men det vil gi noen muligheten til å få behandlingen mye tidligere. 

"Vi trenger en presserende og kollektiv tilnærming på tvers av myndighetene for å takle dette problemet og levere en helsetjeneste som er egnet for det 21. århundre." 

Republikken Irlands refusjonsordning utarbeider et rammeverk, basert på direktivet om grenseoverskridende helsevesen, som vil gjøre det mulig for pasienter å søke og betale for behandling i den private sektoren i Irland, og få kostnadene refundert av Health and Social Care Board. Kostnadene blir refundert opp til kostnadene for behandlingen i Helse og sosial omsorg i Nord-Irland. 

Undersøkelsen avslører offentlighetens holdning til sjeldne sykdommer og medisintilgang 

UK BioIndustry Association (BIA) har publisert en rapport som presenterer funnene i en undersøkelse om offentlighetens holdninger til lik tilgang til medisiner for de som lever med sjeldne sykdommer, ble det kunngjort i en pressemelding fra 17. juni. 

Resultatene av undersøkelsen, som ble utført av YouGov, har vist at publikum sterkt mener at pasienter som lever med sjeldne sykdommer bør ha like tilgang til medisiner via National Health Service (NHS) som de som lever med vanligere forhold. 

I tillegg var flertallet av respondentene enige i at pasienter med sjeldne sykdommer skulle ha tilgang til medisiner forsikret av NHS på grunnlag av klinisk behov, uavhengig av kostnad. 

Undersøkelsesfunnene følger nylige påstander fra National Institute for Health and Care Excellence (NICE), og spesifiserer at det ikke er en appetitt blant allmennheten for spesifikke tiltak for å takle sjelden sykdom. BIAs rapport, Offentlige holdninger til sjeldne sykdommer: 

Saken for lik tilgang, anbefaler NICE å revidere sin holdning til sjeldne forhold og medisintilgang, og at kroppen vurderer verdien av en sjeldenhetsmodifiserende person når den utfører helseteknologiske vurderinger. 

Denne undersøkelsen viser at det er bred offentlig støtte for tiltak for å sikre tilgang til medisiner for sjeldne sykdommer basert på klinisk behov, selv om det vil medføre høyere kostnader.

Alt fra EAPM for denne uken - nyt helgen, vær trygg og frisk, og ikke glem å registrere deg for EAPM slovenske EU-presidentskapskonferanse 1. juli her., og last ned agendaen din her..

Fortsett å lese

coronavirus

EU utarbeider en liste over hvilke land som burde få opphevet reisebegrensninger - Storbritannia ekskludert

Publisert

on

Etter en gjennomgang under anbefalingen om gradvis oppheving av de midlertidige restriksjonene for ikke-vesentlige reiser til EU, oppdaterte rådet listen over land, spesielle administrative regioner og andre enheter og territoriale myndigheter som reisebegrensninger bør oppheves for. Som angitt i rådets innstilling, vil denne listen fortsette å bli vurdert annenhver uke og, etter omstendighetene, oppdatert.

Basert på kriteriene og vilkårene som er angitt i anbefalingen, bør medlemsstatene fra 18. juni 2021 gradvis oppheve reisebegrensningene ved de ytre grensene for innbyggere i følgende tredjeland:

 • Albania
 • Australia
 • Israel
 • Japan
 • Libanon
 • New Zealand
 • Republikken Nord Makedonia
 • Rwanda
 • Serbia
 • Singapore
 • Sør-Korea
 • Thailand
 • Amerikas forente stater
 • Kina, med forbehold om bekreftelse av gjensidighet

Reisebegrensninger bør også gradvis oppheves for de spesielle administrative regionene i Kina Hong Kong og  Macao. Betingelsen om gjensidighet for disse spesielle administrative regionene er opphevet.

Under kategorien enheter og territoriale myndigheter som ikke er anerkjent som stater av minst ett medlemsland, er reisebegrensninger for Taiwan bør også løftes gradvis.

Innbyggere i Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanet bør betraktes som EU-innbyggere i forbindelse med denne anbefalingen.

De kriterier for å bestemme tredjelandene som den nåværende reisebegrensningen skulle oppheves for, ble oppdatert 20. mai 2021. De dekker den epidemiologiske situasjonen og den generelle responsen på COVID-19, samt påliteligheten til tilgjengelig informasjon og datakilder. Gjensidighet bør også tas i betraktning fra sak til sak.

Schengen-assosierte land (Island, Lichtenstein, Norge, Sveits) deltar også i denne anbefalingen.

Bakgrunn

30. juni 2020 vedtok rådet en anbefaling om gradvis oppheving av de midlertidige restriksjonene for ikke-vesentlige reiser til EU. Denne anbefalingen inkluderte en første liste over land som medlemsland skal begynne å oppheve reisebegrensningene ved de ytre grensene. Listen blir gjennomgått annenhver uke og, etter omstendighetene, oppdatert.

20. mai vedtok rådet en endringsanbefaling om å svare på de pågående vaksinasjonskampanjer ved å innføre visse fravik for vaksinerte personer og lette kriteriene for å oppheve restriksjoner for tredjeland. Samtidig tar endringene hensyn til mulige risikoer ved nye varianter ved å utarbeide en nødbremsemekanisme for raskt å reagere på fremveksten av en variant av interesse eller bekymring i et tredjeland.

Rådsanbefalingen er ikke et juridisk bindende instrument. Myndighetene i medlemslandene er fortsatt ansvarlige for å implementere innholdet i anbefalingen. De kan, i full åpenhet, bare oppheve gradvis reisebegrensninger mot oppførte land.

Et medlemsland bør ikke bestemme seg for å oppheve reisebegrensningene for ikke-børsnoterte tredjestater før dette er bestemt på en koordinert måte.

Fortsett å lese

Kina

Kinas sykdomsekspert sier at COVID-19 opprinnelsessonde bør skifte til USA - Global Times

Publisert

on

By

En senior kinesisk epidemiolog sa at USA burde være prioritert i neste fase av undersøkelser av opprinnelsen til COVID-19 etter at en studie viste at sykdommen kunne ha sirkulert der allerede i desember 2019, sa statlige medier torsdag (17. juni). ), skriv David Stanway og Samuel Shen, Reuters.

De studere, publisert denne uken av US National Institutes for Health (NIH), viste at minst syv personer i fem amerikanske stater ble smittet med SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, uker før USA rapporterte sitt første offisielle saker.

En fellesundersøkelse fra Kina og Verdens helseorganisasjon (WHO) publisert i mars sa at COVID-19 mest sannsynlig stammer fra landets handel med dyreliv, med viruset som overføres til mennesker fra flaggermus via en formidlende art.

Men Beijing har fremmet teorien om at COVID-19 kom inn i Kina fra utlandet via forurenset frossen mat, mens en rekke utenlandske politikere også krever flere undersøkelser av muligheten for at den lekker fra et laboratorium.

Zeng Guang, sjefepidemiolog ved det kinesiske senteret for sykdomskontroll og forebygging, sa til statseid tabloid Global Times at oppmerksomheten burde skyves til USA, som var treg for å teste mennesker i de tidlige stadiene av utbruddet, og er også hjemmet til mange biologiske laboratorier.

"Alle biovåpenrelaterte fag som landet har, bør være underlagt granskning," ble han sitert på.

I en kommentar til den amerikanske studien onsdag 16. juni sa utenriksdepartementets talsmann Zhao Lijian at det nå var "åpenbart" at COVID-19-utbruddet hadde "flere opprinnelser" og at andre land skulle samarbeide med WHO.

Opprinnelsen til pandemien har blitt en kilde til politisk spenning mellom Kina og USA, med mye av det nylige fokuset på Wuhan Institute of Virology (WIV), som ligger i Wuhan hvor utbruddet først ble identifisert i slutten av 2019.

Kina har blitt kritisert for sin manglende åpenhet når det gjelder å avsløre data om tidlige tilfeller, samt virusene som er studert ved WIV.

A rapporterer av et nasjonalt laboratorium fra den amerikanske regjeringen konkluderte med at det var sannsynlig at viruset hadde lekket fra Wuhan-laboratoriet, rapporterte Wall Street Journal tidligere denne måneden.

En tidligere studie har reist muligheten for at SARS-CoV-2 kunne ha sirkulert i Europa så tidlig som i september, men eksperter sa at dette ikke nødvendigvis betydde at den ikke stammer fra Kina, hvor mange SARS-lignende koronavirus er funnet i de ville.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender