Kontakt med oss

Kasakhstan

Kasakhstan: Tokayev sender utenriksminister til Brussel for å presentere regjeringens syn på protester

DELE:

Publisert

on

Mukhtar Tileuberdi, utenriksminister og visestatsminister i Kasakhstan kom til Brussel Press Club (18. januar) for å presentere et sammendrag av protestene og hendelsene som fant sted i begynnelsen av 2022 i Kasakhstan fra regjeringens perspektiv. 

Ministeren beskrev hendelsene som en stor prøve for landets ledelse og dets folk. Presentasjonen ble etterfulgt av 37 minutter med intense avhør fra journalister, inkludert spørsmål fra EU Reporter om hvorvidt myndighetene ville gjennomføre en fullstendig og transparent etterforskning av hendelsene og om regjeringen ville være lydhør overfor Europaparlamentets resolusjon som krever en uavhengig etterforskning. 

Mange journalister stilte spørsmål om bruken av Collective Security Treaty Organization (CSTO). Ministeren beskrev involveringen av CTSO som midlertidig og nødvendig for å gjenopprette orden, han rapporterte også at de allerede forlot landet. 

Et av formålene bak orienteringen var å peke på tiltakene den nye regjeringen tok for å adressere noen av de underliggende årsakene til bekymring for demonstranter. Tiltakene inkluderer ytterligere innsats for å gi mer balanse i regional utvikling, endringer i den offentlige forvaltningen for å gjøre den mer meritokratisk, reduksjon i det samlede byråkrati, opprettelse av et offentlig sosialt fond, store investeringer i utdanning og tiltak for å hjelpe sysselsetting, spesielt for unge og ufaglærte.

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender