Kontakt med oss

Kasakhstan

Kasakhstans nye parlament kan innlede grønn energi, investeringer i sjeldne jordarter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Minister for økologi og naturressurser Zulfiya Suleimenova snakket om Kasakhstans energiomstilling

Kasakhstan holdt internasjonalt overvåket valg for Mazhilis, underkammeret i det kasakhiske parlamentet, 19. mars, etter store konstitusjonelle reformer, som de fleste observatører har sagt er et viktig skritt mot demokratisering av den sentralasiatiske nasjonens politiske kultur.

Etter dødelige opptøyer som rystet det politiske etablissementet i januar 2022, har Kasakhstan svart med å implementere viktige reformer, inkludert å endre grunnloven og innføre registreringsregler for politiske partier og valglovgivning. Terskelen for å komme inn i Mazhilis er også redusert til 5 prosent, med en 30 prosent kvote på plass for kvinner, unge og de med spesielle behov. Disse tallene går utover partilistene, men også for fordeling av mandater, for å sikre bredere representasjon i parlamentet for alle grupper i Kasakhstan.

Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa sa at parlamentsvalget bidrar til å bringe Kasakhstan nærmere å holde valg som er i tråd med internasjonale standarder. Organisasjonen, eller OSSE, ønsket forbedringene velkommen, inkludert de som er knyttet til valglover, men sa at oppmerksomhet for å beskytte innbyggernes grunnleggende friheter fortsatt er nødvendig.

OSSE – verdens største regionale sikkerhetsorienterte mellomstatlige organisasjon, hvis mandat inkluderer å føre tilsyn med våpenkontroll, fremme av menneskerettigheter, pressefrihet, samt frie og rettferdige valg – ønsker også å se resultatene for hvert valglokale som utgis. offentlig ved fremtidige valg.

Større konsekvenser

For mange gir disse valgene Kasakhstan et vindu for å fremskynde den ekspansive overhalingen av valgsystemet, samtidig som de ytterligere styrker det nasjonale demokratiseringsmandatet som er fremmet av den nåværende regjeringen, sa viseutenriksminister Roman Vassilenko i landets hovedstad, Astana 16. mars.

Annonse

"Når det gjelder det nye parlamentet, vil de bli bedt om å gjennomgå flere viktige lover før utgangen av dette året ... inkludert de nye skatte- og sosiale (sikkerhets)kodene, men skatteloven er direkte relatert til hvordan markedene arbeid. Regjeringens plan er å fortsette å liberalisere – for å effektivisere – skatteadministrasjonen for å gi et enda mer gunstig miljø for både innenlandsk og utenlandsk virksomhet,” sa Vasilenko.

'New Kazakhstan' søker nye energiløsninger

Minister for økologi og naturressurser Zulfiya Suleimenova sa at hun ser frem til tøffe, dynamiske diskusjoner når det gjelder landets nye parlament.

«Jeg var medlem av parlamentet tidligere. Det er nå svært dynamiske diskusjoner (pågår). Å ha et mer mangfoldig parlament betyr å bringe (inn) nye perspektiver til parlamentet og lovgivningsprosessen. Vi gleder oss. Vi ser frem til å samarbeide med det nye parlamentet, sa den 32 år gamle politikeren til NE Global 17. mars.

Astana håper å oppnå karbonnøytralitet innen 2060

Suleimenova fortalte NE Global at Kasakhstan planlegger å forfølge dekarbonisering, energiomstilling og grønt hydrogen.

"Vi har vedtatt en strategi for overgangen til karbonnøytralitet for 2060, og det ville vært mulig ved å i bunn og grunn fase ned – forhåpentligvis, fullstendig utfase innen 2060 – kull … og gå mot fornybar energi,” sa hun i kommentarene før hun gikk av. for New York til FNs vannkonferanse. "Kasakhstan ønsker å være en del av løsningen."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender