Kontakt med oss

Kasakhstan

EBRD for å hjelpe Kasakhstan med å modernisere og utvikle sin gruveindustri

DELE:

Publisert

on


Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) og Kasakhstan går sammen for å støtte modernisering og utvikling av den nasjonale gruvesektoren. De skal samarbeide om aktiviteter som kan bidra til bedre styring, åpenhet og regulering av sektoren i tråd med beste internasjonale standarder og praksis.

Memorandum of Understanding (MoU), signert av Kasakhstans industri- og konstruksjonsminister Kanat Sharlapaev og EBRDs første visepresident Jürgen Rigterink, vil føre til et mer moderne og sofistikert system og tilnærming til å fange, behandle og formidle geovitenskapelige dokumenter som kart og data.

MoU, som ble undertegnet av Executive Vice-President for EU-kommisjonen Valdis Dombrovskis, er et viktig element i veikartet for kritiske råvarer mellom EU og Kasakhstan og en del av deres strategiske partnerskap. 

I tråd med MoU vil EBRD og Kasakhstan ha som mål å videreutvikle gruvesektorens juridiske og regulatoriske rammer. Partene vil også arbeide med å bedre Nærings- og byggedepartementets evne til å vedta, implementere, overvåke og håndheve sektorregulering.

EBRDs første visepresident Jurgen Rigterink sa: "Dette MoU er en del av bankens tilnærming til ansvarlig leting og utvinning av kritiske råvarer. Det er i samsvar med EBRDs gruvestrategi nylig godkjent av aksjonærene."

EBRD planlegger å øke investeringene i gruvedrift av kritiske råvarer som er avgjørende for den grønne omstillingen, produksjon av vindturbiner, solcellepaneler, litiumion- og elektriske bilbatterier, trekkmotorer, varmepumper og lignende utstyr. Disse råvarene skal produseres på en miljøvennlig, bærekraftig, spenstig og sirkulær måte.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender