Kontakt med oss

Kasakhstan

President Tokayev ønsket Malaysias statsminister Anwar Ibrahim velkommen i Kasakhstan

DELE:

Publisert

on

Kasakhstan og Malaysia har blitt enige om å fortsette å styrke sine bånd, etablert 16. mars 1992, og utforske nye samarbeidsområder.

Statsminister i Malaysia Anwar Ibrahim sa at avtalen ble oppnådd under hans møte med Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev ved presidentpalasset (Ak Orda) i går, som ble fulgt av et bilateralt møte med deres respektive delegasjoner.

Møtet diskuterte bredt samarbeid mellom de to landene, og dekket sektorer som handel, investeringer, høyere utdanning, turisme og halalindustrien.

"Den malaysiske delegasjonen og jeg deltok på den offisielle velkomstseremonien av Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev ved presidentpalasset".

"Etter seremonien hadde president Tokayev og jeg et fireøynemøte for å diskutere viktige saker angående forholdet mellom Malaysia og Kasakhstan, i tillegg til å berøre internasjonale spørsmål av felles interesse," sa han via X-kontoen.

Statsministerens delegasjon inkluderer utenriksminister Datuk Seri Mohamad Hasan, investerings-, handels- og industriminister Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, turist-, kunst- og kulturminister Datuk Seri Tiong King Sing, og minister i statsministerens avdeling (religiøse anliggender) Datuk Dr Mohd Na'im Mokhtar, sammen med høytstående tjenestemenn fra forskjellige departementer og byråer.

Annonse

Den malaysiske statsministeren ankom et to-dagers offisielt besøk i Kasakhstan med sikte på å ytterligere styrke båndene og samarbeidet mellom de to landene.

Det forrige besøket av den malaysiske statsministeren i Kasakhstan var i 2014.

Malaysias totale handel med Kasakhstan i 2023 var RM474.5 millioner (US$104.2 millioner), med RM465.6 millioner (US$102.2 millioner) som eksport av malaysiske varer til Kasakhstan og RM8.9 millioner (US$1.9 millioner) er verdien av import fra Kasakhstan.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender