Kontakt med oss

Virksomhet

Ny impuls i utviklingen av Freedom Holding Corp

DELE:

Publisert

on

Kasakhstan-baserte Freedom Holding Corp. annonserte utvidelsen av styret. Beholdningen utvikler seg aktivt i nye jurisdiksjoner, og har i denne forbindelse tilført styret personer med erfaring i å lede internasjonale selskaper med kunnskap om globale operasjoner. De vil fokusere på å forbedre selskapsstyring og risikostyringssystemer. De nye medlemmene inkluderer Kairat Kelimbetov, Andrew Gamble og Philippe Vogeler. I tillegg er tidligere styremedlem Jason Kerr utnevnt til stillingen som Chief Legal Officer. Han vil bygge en enhetlig juridisk struktur for Freedom Holding Corp. og vil være ansvarlig for overholdelse av regelverk i landene der holdingselskapet opererer.

Utvidelse av styrene illustrerer selskapets nye tilnærming. Nylig snakket Timur Turlov, grunnleggeren og administrerende direktør i Freedom Holding Corp., om hvordan pengeoverføringer fungerer. Ved å bruke selskapets bank som eksempel, forklarte han hvorfor denne prosessen er så kompleks og ressurskrevende. «I banken vår har vi gjort vårt beste for å tilby kundene alle mulige scenarier for overføringer, selv om denne prosessen blir mer kompleks for hvert år. Vi gjennomfører pengeoverføringer i tenge på egen hånd; i yuan via Bank of China; i dirham gjennom Mashreq Bank; i euro gjennom Rietumu Banka og i rubler gjennom Cifra Bank. Vi kan også sende dollar til Kina takket være vårt system med direkte korresponderende relasjoner med andre banker, men dette er kun mulig innenfor pakken av tjenester som er tilgjengelig for bedriftskunder fra Kasakhstan», skrev han i bloggen sin.

Frihetsuniverset

Freedom Bank forhandler for tiden med store amerikanske finansorganisasjoner som kan behandle dollartransaksjoner for individuelle kunder.

Selv om denne tjenesten ikke vil ha noen praktisk betydning for den kasakhstanske banken, da disse transaksjonene ikke er lønnsomme, vil den bidra til det generelle bildet av Freedom Bank. For å utføre slike betalinger, må selskapet ansette en hær av compliance-spesialister som må analysere en klients profil og inntektskilder for å sikre at en transaksjon ikke bryter internasjonal lov som motvirker ulovlig hvitvasking av penger. Likevel mener Freedom Banks ledere at kundene bør ha mulighet til å sende og motta pengeoverføringer i USD ikke bare i Kasakhstan, men også i andre land. Dette er grunnen til at banken er klar for ekstrakostnader.

Hvis du ser på dette fra Freedoms økosystem av finansielle tjenester, vil du se klar logikk i flyttingen. Freedom Bank er en del av et system med hovedmålet å utvide, ikke innsnevre, finansielle grenser for sine mer enn fem millioner kunder. I mars lanserte banken sin SuperApp hvor alle Freedom Holding Corp.s tjenester for privatkunder er samlet. Sammen med banktjenester vil appens brukere få tilgang til ulike forsikringsprodukter og en meglerkonto for blant annet handel på det kasakhstanske aksjemarkedet og ledende internasjonale børser. I følge den siste økonomiske rapporten (for perioden oktober til desember 2023) tjente økosystemet 359 millioner dollar, inkludert 140.2 millioner dollar fra Freedom Bank, 94.07 millioner dollar fra Freedom Life and Freedom Insurance og 96 millioner dollar fra Freedom Finance Global, et internasjonalt meglerselskap .

En mer lovende virksomhet forventes å slutte seg til de nevnte virksomhetene innen flere år. I desember 2023 plasserte selskapet med suksess femårige forfallsobligasjoner med kupongrenter på 12 % (betalt innen de to første årene). På den tiden samlet selskapet inn 200 millioner dollar som har blitt bevilget til infrastrukturutviklingen til Freedom Telecom, en ny telekommunikasjonsoperatør som forventes å bli ledende innen kommunikasjon, bredbåndsinternetttilgang og skydatalagring. For å nå dette målet legger selskapet fiberoptisk kabel (opptil 300,000 XNUMX kilometer), installerer basestasjoner i storbyer og kjøper databehandlingssentre.

Annonse

n degØkonomi uten grenser

Freedom Holding Corp. utvider sin tilstedeværelse ikke bare i Sentral-Asia, men også i den gamle og nye verden. I USA opererer selskapets heleide datterselskap, Freedom Capital Markets, som en underwriter og gir råd til amerikanske virksomheter om tilgang til kapitalmarkeder gjennom børsnoteringer og sekundære tilbud. Den europeiske avdelingen av selskapet yter tjenester til titusenvis av detaljinvestorer. Generelt har selskapet mer enn 100 representasjonskontorer over hele verden.

Freedom Holding Corp. er et børsnotert selskap og dets aksjer, handlet under ticker-symbolet FRHC, er tilgjengelig på Nasdaq for alle investorer. Selskapet ble børsnotert høsten 2019 og siden den gang har aksjekursen steget mer enn seksdoblet. Wall Street verdsetter det kasakhstanske selskapet til 4.5 milliarder dollar, noe som gjør det til et av de største finansselskapene i CIS, og dets grunnlegger, Timur Turlov, en av de rikeste menneskene i verden.

Finansmannens holdning til rikdommen er imidlertid ganske rolig. Han anser formuen sin som bare et verktøy for å gjøre verden rundt ham til et bedre sted. "Jeg kommer til å leve livet mitt på en måte der jeg kan si: 'Jeg har gjort alt for å gjøre landet mitt til et bedre sted'," sa han i et intervju med Exclusive Magazine på YouTube. Bortsett fra forretninger, er Turlov også president for Kasakhstans sjakkforbund og grunnleggeren av Qalam, nettprosjektet viet til Kasakhstans og Sentral-Asias historie. I mars rapporterte media at Freedom Holding Corp. ville støtte byggingen av et nytt utdanningsbygg for SDU University, som bare er ett av mange initiativer rettet mot bærekraftig utvikling av Kasakhstan og fremme potensialet til innbyggerne.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender