Kontakt med oss

Kasakhstan

Kasakhisk hovedstad skal være vertskap for internasjonal biologi-olympiade som viser frem globalt talent

DELE:

Publisert

on

Astana er vertskap for den 35. internasjonale biologiolympiaden (IBO) 7.-14. juli, med en forventet deltakelse av 350 skoleelever fra 80 land. Mer enn 40 priser vil være å vinne.

IBO er den beste konkurransen blant videregående elever globalt og rangerer blant de viktigste begivenhetene innen utdanning. Siden 1996 har kasakhiske skolebarn deltatt i denne vitenskapelige konkurransen, og vunnet to gull, 20 sølv, 54 bronsemedaljer og 14 æresdiplomer. I år skal fire skoleelever representere det kasakhiske laget.

I følge Kanibek Zhumashev, leder av komiteen for videregående opplæring, har betydelig forberedende arbeid pågått siden starten av studieåret, med fokus på olympiadeoppgaver på internasjonalt nivå som dekker biokjemi, molekylærbiologi, bioinformatikk, anatomi og dyrefysiologi.

«Kasakhstans olympiske lag i biologi forbereder seg til de kommende konkurransene, med treningsleirer på Daryn-senteret. I løpet av arrangementet vil det bli gjennomført mesterklasser, seminarer om løsning av biologi-olympiadeproblemer og vitenskapelig-praktiske konferanser for kasakhiske lærere av ledende forskere over hele verden, sa han på en briefing ved Central Communications Service 8. februar.

Gazdembek Tursunov, direktør for Daryn-senteret, understreket at det å være vertskap for olympiaden i Kasakhstan betyr en stor ære og understreker det høye kunnskapsnivået som demonstreres av kasakhiske skolebarn.

Investeringer legger til rette for finansiering for organisering og gjennomføring av de internasjonale olympiske leker, som omfatter anskaffelse av biologisk laboratorieutstyr, instrumenter, datamaskiner, multimediaressurser, utskrift og interaktivt materiale, og møbler for deltakerne.

Annonse

Kostnadene for å organisere og gjennomføre den internasjonale olympiaden, inkludert anskaffelse av biologisk laboratorieutstyr, instrumenter og tilbehør for eksperimenter, datamaskiner, multimediautstyr, utskrifts- og interaktivt utstyr, bord og stoler for deltakerne, dekkes med involvering av investeringer.

«Etter arrangementet vil laboratorieutstyret bli overlevert til spesialiserte skoler for bruk i utdanningsløpet. Overholdelse av etablerte internasjonale standarder under olympiaden er avgjørende. Arrangementet vil være basert på Nazarbayev-universitetet, hvis tekniske fasiliteter oppfyller standardene og betingelsene for å gjennomføre de olympiske rundene, sa Tursunov. 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender