Kontakt med oss

Kina

Kasakhstan, Kina signerer avtale for bygging av kobbersmelteverk

DELE:

Publisert

on

Kasakhstan og Kina signerte en avtale om å bygge et smelteverk med en kapasitet på 300,000 3 tonn kobber per år under et møte XNUMX. juni mellom Kasakhs statsminister Olzhas Bektenov og styreleder for Kinas gruvedrift for ikke-jernholdig metall Xi Zhengping, rapporterte statsministerens pressetjeneste.

Den trilaterale avtalen ble signert mellom KAZ Minerals Smelting LLP, China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC), og NFC Kazakhstan LLP.

Anlegget skal bygges nær landsbyen Aktogai i Abai-regionen. Konstruksjonen vil skape en klynge som kombinerer en av verdens største kobbergruver og et moderne kobbersmelteanlegg. Prosjektet, med en foreløpig kostnad på 1.5 milliarder dollar, vil sysselsette over 1,000 personer og skal etter planen settes i drift innen utgangen av 2028.

Den høyteknologiske bedriften vil være landets største på å produsere produkter med høy verdi. De anvendte teknologiene i kobbersmelting samsvarer med verdens miljøstandarder. 

Bedriften vil møte det innenlandske markedets etterspørsel etter prosessering av kobberholdige råvarer og kobberkatoder som er mye brukt i kraftindustrien, maskinbygging og andre industrielle sektorer. Det er også planlagt å produsere raffinert gull, sølv og svovelsyre. 

«Presidenten har satt oppgaven med bærekraftig økonomisk vekst. Byggingen av det nye kobbersmelteverket er et stort industriprosjekt som vil øke behandlingen av kobberråvarer utvunnet i landet og vil gi et stort bidrag til den kasakhiske økonomien, sa Bektenov.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender