Kontakt med oss

Forsiden

Kjærlighet er ... flerspråklighet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Takk-på-mange-språk

Hvordan sier du "Jeg liker deg" på 24 språk? Denne svært nyttige informasjonen ble gitt til deg 26. september av EU-kommisjonen i anledning den europeiske dagen for språk (EDL). Det er det minste du trenger å vite om du planlegger å delta på et internasjonalt EDL-datingarrangement, der flerspråklighet er kjærlighetens språk. Kosmopolitiske Berlin og Praha arrangerer begge tale-dating-kvelder for språklig eventyrlystne typer: og selv om du ikke er det, vil du i det minste kunne si 'Jeg liker deg' på 24 offisielle EU-språk. Det er også hundrevis av andre språkrelaterte arrangementer som finner sted over hele Europa, fra en flerspråklig rapkonsert i Zagreb til en "Think German" -karriere i Glasgow og en spasertur nedover Language Street i Bratislava. I tillegg holder 47 europeiske land, andre deler av verden, inkludert Canada, Fransk Polynesia og De forente arabiske emirater, arrangementer for å feire dagen. Kommisjonen og Europarådet støtter den europeiske dagen for språk, og du kan finne ut om arrangementer som finner sted i nærheten av deg her: http://edl.ecml.at/ & http://bit.ly/18UBpxo.

Utdanning, kultur, flerspråklighet og ungdomskommisjonær Androulla Vassiliou sa: "Den europeiske språkdagen er dagen da vi feirer Europas språklige mangfold og fordelene med språkopplæring. Vi står for begge fordi språklig mangfold er en grunnleggende del av vår europeiske kulturelle identitet. - og evnen til å snakke forskjellige språk er et pass til en verden av muligheter. Det er arrangementer som foregår over hele Europa, i klasserom, samfunnssentre, kulturinstitutter, restauranter og utendørs, så se hva som skjer i nærheten av deg og bli med på feiringen . "

"Den europeiske dagen for språk er for alle! Mer enn noen gang representerer språk og kommunikasjon sentrale aspekter av samfunnet vårt. Språklæring gir en måte å åpne våre sinn for nye perspektiver og kulturer på," la Ólöf Ólafsdóttir, direktør for Demokratisk statsborgerskap og deltakelse i Europarådet.

Kommisjonen er med på å organisere to spesielle konferanser for å markere EDL: I dag vil 400 deltakere i Vilnius delta i en debatt om "Enhet i mangfold - språk for mobilitet, jobber og aktivt medborgerskap". Den vil fokusere på språkens betydning for mobilitet og sysselsettingsutsikter, samt behovet for mer flerspråklig digitalt innhold og støtte for mindre undervisede eller talte språk. Arrangementet er organisert med Institute for the Lithuanian Language, State Commission of the Lithuanian Language og Vilnius University. I morgen (27. september) vil Kommisjonen være vert for en konferanse i Brussel med tittelen 'Oversettelse og morsmål' med spesielt fokus på italiensk og spansk.

Erasmus +, EUs nye utdannings-, opplærings- og ungdomsprogram for 2014-2020, vil gi støtte til språkopplæring på tvers av alle hovedlinjene. Det nye programmet, planlagt å ha et budsjett på nesten 15 milliarder euro (+ 40% sammenlignet med eksisterende EU-mobilitetsordninger), vil gi tilskudd til mer enn 4 millioner mennesker for å få internasjonal erfaring og ferdigheter gjennom studier, opplæring eller frivillig muligheter i utlandet. Online kurs vil bli tilbudt studenter, lærlinger og andre støttemottakere som ønsker å styrke sine språkkunnskaper før de drar til utlandet. Tiltak for å øke samarbeidet for innovasjon og god praksis, samt støtte for politisk reform, vil også motta språkstøtte.

Nasjonale byråer som har ansvar for å drive Erasmus + i medlemsstatene vil bli oppfordret til å tildele European Language Label til innovative språkprosjekter.

Annonse

Bakgrunn

Den europeiske språkdagen ble først organisert av Europarådet i 2001 som en del av det europeiske språkåret. EU-kommisjonen og European Center of Modern Languages ​​deltar aktivt i å organisere språkrelaterte arrangementer på og rundt dagen.

Målet med den europeiske språkdagen er å øke bevisstheten om språkene som brukes i Europa, fremme kulturelt og språklig mangfold og oppmuntre til livslang språkopplæring. Tidligere i år signerte Europarådet og Kommisjonen en partnerskapsavtale for å styrke samarbeidet om å fremme IKT-verktøy for språkundervisning og -testing, og vurdering av språkkompetanse.

I EU er det 24 offisielle språk, omtrent 60 regionale språk og minoritetsspråk og mer enn 175 migrasjonspråk. Det er mellom 6 og 000 språk i verden, hvorav de fleste snakkes i Asia og Afrika. Minst halvparten av verdens befolkning er tospråklig eller flerspråklig, dvs. de snakker eller forstår to eller flere språk.

How to say 'Jeg liker deg' på 24 offisielle EU-språk

Bulgarsk - Харесвам те

Kroatisk - Sviđaš mi se

Tsjekkisk - Líbíš se mi

Dansk - Jeg kan godt lide dig

Nederlandsk - Ik vind jou leuk

Engelsk - Jeg liker deg

Estisk - Sa meeldid mulle

Fullfør - Tykkään sinusta

Fransk - Tu me plais

Tysk - Ich mag dich

Gresk - Μου αρέσεις

Ungarsk - Tetszel nekem

Irsk - Er maith liom thú

Italiensk - Mi piaci

Latvian - Tu man patīc!

Litauisk - Tu man patinki

Maltesisk - Togħġobni

Polsk - Podobasz mi się

Portugisisk - Gosto de ti

Rumensk - Îmi placi

Slovakisk - Páčiš sa mi

Slovensk - Všeč si mi

Spansk - Me gustas

Svensk - Jag gillar dig

For mer informasjon, klikk her.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender