Åpning av EU Film Festival

plakat-34bacEU-kommisjonens president José Manuel Barroso, Black Box Teater, Ulaanbaatar.

17 november 2013

Mine damer og gentleman,

"Det er både en ære og en glede å ta del i denne feiringen av europeisk kino i Mongolia.

"Den store meksikanske forfatter, nobelprisvinner og diplomat, skrev Octavio Paz at« enhver kultur er født i miksing, i samspill, i konfrontasjon. Motsatt er det isolert sett at sivilisasjonen dør ".

"Dette er grunnen til kulturarrangementer, slik som denne festivalen, som gjør disse direkte utveksling og en direkte dialog mellom ulike måter å se på virkeligheten, er så viktig.

"Kultur handler om den betydning vi tillegger til verden. Og beskriver hver kultur verden på en annen måte. Dermed er det viktig å finne måter å engasjere seg med hverandre og lære av hverandre.

"Det er svært viktig at kunstnere og innbyggere generelt kan skape og uttrykke seg i frihet. En av de filmene du vil se denne kvelden, Citizen Havel, Er om mannen som ble en leder av den såkalte fløyelsrevolusjonen i da Tsjekkoslovakia, som ble startet av studentdemonstrasjon denne dag 24 år siden, på 17 november 1989. Denne søken etter frihet inspirert den mongolske demokratiske bevegelsen som begynte med demonstrasjonen ledet av S. Zorig desember 10 samme år. Siden den gang har Mongolia valgt banen for demokrati og banen av frihet. Sin kulturelle og kunstneriske skapelsen har også stor nytte.

"Som president i EU-kommisjonen, jeg også tar stor stolthet i kvalitet og utvalg av europeiske kino. Programmet for årets filmfestival viser mangfoldet av kulturer i EU: filmer fra mange forskjellige land, i et stort utvalg av språk, men alle utpreget europeiske.

"European kino er bildet av Europa - et bilde verdt cherishing, utvikle og fremme. Det er derfor de siste 20 år EU har støttet europeisk kino gjennom MEDIA-programmet, bidrar til å bringe mange inspirerende filmer på skjermen, inkludert mer enn et dusin Oscar og Palme d'Or vinnere.

"Med MEDIA Mundus har vi gått et skritt videre - for å utforske mulighetene i globalt samarbeid i den audiovisuelle sektor. Vi tror at samarbeid er veien å gå, både for utviklingen av våre kulturelle og kreative næringer og for å fremme kulturell utveksling.

"Jeg er veldig stolt over at noen av de mest vellykkede mongolske produksjoner etter regissør Byambasuren Davaa," Historien om den gråtende kamel "og" Hulen av den gule hunden "var samproduksjoner mellom Mongolia og Tyskland og har nytt godt av støtte fra Media-programmet.

"Med vår fremtid" Creative Europe 'Programme fra 2014 på, ønsker vi å fortsette å støtte kulturelle og audiovisuelt samarbeid med våre partnere, særlig Mongolia. [Kultur operatører fra tredjeland vil nå ha lettere tilgang til samarbeid med Europa innen kultur opptil 30% av godkjente kostnader kan bli brukt i tredjeland].

"Cinema snakker et universelt språk. Det har betydning og relevans for alle mennesker, uavhengig av deres nasjonale, kulturelle eller sosiale bakgrunn. Filmer bringe mangfoldet i forgrunnen, samtidig understreker de verdier, følelser og lengsler som vi alle deler som mennesker. Jeg håper at neste år, når vi feirer 25th årsdagen for EU-mongolsk relasjoner, en lignende hendelse kan organiseres i Brussel med mongolske filmer for et europeisk publikum.

"Jeg takker dere alle for å være her sammen med oss ​​i kveld, og jeg ønsker deg en flott screening. La magien begynne! "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Awards, Kino, Entertainment, EU-kommisjonen, Fritid, livsstil

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *