bannerannonse

Billigere telefonsamtaler blant EU-landene, en realitet fra i dag

| Kan 15, 2019

Fra i dag, onsdag 15 mai, vil telefonsamtaler mellom EU-landene bli billigere takket være den europeiske elektronisk kommunikasjonskode, vedtatt av Europaparlamentet i november i fjor.

Den nye loven, krev prisen på samtaler med maksimalt 19 eurocent for både mobil og fast samtaler (såkalte "intra-EU-samtaler") og det smelter også SMS-meldinger til maksimalt 6 eurocenter. Vedtaket av denne forskriften var det neste skrittet etter at EU avskaffet roamingkostnadene i 2017, som allerede kappede samtaler og tekster til nasjonale renter mens de roaming i andre EU-land.

På spørsmål om å kommentere, sa vice-leder for det indre marked og forbrukervernkomiteen, Dita Charanzová,: "Jeg er stolt av det vi har oppnådd for europeiske forbrukere. Priser har vært urettferdig høy for lenge. Vi er en union, og det var ingen logisk grunn til disse kostnadene. Jeg håper dette kommer til å være slutten på regningen i Europa. "

I tillegg til innkommende EU-samtaler inneholder den nye loven også flere langsiktige og prinsipielle tiltak. Fra og med 2020 vil alle europeiske borgere ha rett til en rimelig bredbåndsforbindelse. Loven krever at hvert europeisk land sørger for, via en kupong eller en sosialtariff, at lav inntekt eller ulempe borgere har råd til internettforbindelse.

"Internett må sees som et verktøy. På samme måte som vi ikke ville nekte tilgang til elektrisitet eller gass eller vann, bør ingen nektes tilgang til internett bare fordi de er dårlige, sier Charanzová.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Datateknologi, EU, Europaparlamentet, livsstil

Kommentarer er stengt.