Kontakt med oss

Kino

#UNIC - Overlevelse av kinoer på spill

Publisert

on

International Union of Cinemas (UNIC), organet som representerer kinohandelsforeninger og operatører over 38 europeiske territorier, har avgitt følgende uttalelse:

"Ettersom europeiske kinooperatører endelig kommer fra en periode med utvidet nedleggelse på grunn av COVID-19-utbruddet og jobber hardt for å ønske publikum tilbake, må fokus i hele bransjen være å sikre at utvinning kan skje, og at publikum kommer tilbake for å nyte det unike opplevelse av å se filmer på storskjerm.

"Mens mange på distribusjonssiden har antydet at 'vi er alle sammen i dette', gjør nylige hendelser det tydeligere enn noen gang at denne følelsen må støttes av handlinger så vel som ord.

"Spesielt må nytt innhold lanseres på kino først og observere et betydelig teatervindu, begge deler er avgjørende for overlevelse og helse for alle deler av den europeiske (og faktisk globale) kinoindustrien.

"En" cinema first "-strategi for filmutgivelser - akkompagnert av en betydelig periode med teatralsk eksklusivitet - er en velprøvd forretningsmodell, og avgjørende for å sikre at publikum kan glede seg over et mangfoldig utvalg av filmer. Dette systemet var grunnlaget for et rekordhøyt rekord. 2019, med 1.34 milliarder opptak og € 8.7 milliarder opptjent på billettkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står overfor enestående utfordringer. Mer enn noen gang må beslutninger i bransjen tas med et langsiktig perspektiv. Hvis studiopartnerne våre forplikter kinoer til å vente til sektoren kommer ut av krisen i USA før de leverer nytt innhold, det vil vise seg for sent for mange europeiske kinoer og deres dedikerte arbeidsstyrke.

"Alle som er avhengige av suksessen til filmindustrien, bør forplikte seg til å sikre fremtidens helse i hele sektoren. Ved å gjøre dette vil de sørge for at den bredere filmindustrien og europeiske kinoer - fra uavhengige skjermbilder til kunsthus og multiplekser - vil komme seg og komme tilbake fra denne krisen sterkere og mer motstandsdyktig enn noensinne. "

Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) representerer interessene til kinohandelsforeninger og kinoprodusenter som dekker 38 land i Europa og nærliggende regioner.

Kino

Oscar 2021: To EU-støttede filmer vant de berømte prisene

Publisert

on

Vinnerne av årets utgave av Oscar ble kunngjort 25. april i løpet av 93. Oscar-utdeling, med to filmer som samfinansieres av EU som vant tre priser. Faderen av Florian Zeller tok hjem prisen for beste tilpassede manus av Florian Zeller og Christopher Hampton, samt beste skuespiller for Sir Anthony Hopkins 'rolle. Dessuten, Druk - Nok en runde av Thomas Vinterberg, som mottok EU-støtte både for utvikling og distribusjon, vant prisen for beste internasjonale spillefilm.

En konserndirektør i Europa som passer for den digitale tidsalderen Margrethe Vestager sa: “Gratulerer! Fortjent og godt utført av våre EU-støttede filmer i årets utgave av Oscar - en bemerkelsesverdig suksess for europeiske produksjoner som helhet. Det er en stor anerkjennelse og det understreker viktigheten av vår innsats for å hjelpe sektoren til å komme seg og forvandle seg i disse utfordrende tider. "

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, la til: “De fremragende resultatene vi mottok av våre EU-støttede filmer i Oscar-utdelingen 2021, er et utmerket eksempel på motstandsdyktigheten i den europeiske audiovisuelle industrien, og en avgjørende rolle for Europas fortsatte støtte til sektoren. Vi er forpliktet til å fremme og styrke denne støtten. ”

EU støttet utviklingen og internasjonal distribusjon av de to ovennevnte filmene med en investering på over € 1.4 millioner, tildelt gjennom Creative Europe Media Program. Syv MEDIA-støttede filmer var nominert til totalt 14 priser i årets utgave av Oscar-utdelingen, og konkurrerer i kategorier som beste regissør, beste film, beste skuespiller og beste manus. Mer informasjon om disse og andre produksjoner vil bli gjort tilgjengelig i det dedikerte kampanje i anledning 30 år med MEDIA, som feirer EUs støtte til den audiovisuelle industrien gjennom flere tiår.

Fortsett å lese

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film avslører hvem som sprer død og terror

Publisert

on

Tyrkia kan igjen skape hodepine for Europa. Mens Ankara forfølger en utpressingstrategi i Vesten og truer med å la migranter inn i Europa, gjør det Libya til en terroristbase ved å overføre militante fra Idlib og Nord-Syria til Tripoli.

Tyrkias regelmessige inngripen i libysk politikk reiser igjen problemet med den ny-osmanistiske trusselen, som ikke bare vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske regionen, men også den europeiske. Gitt at Recep Erdogan, ved å prøve rollen som sultan, tillater seg å utpresse europeerne ved å skremme tilstrømningen av migranter. Denne destabiliseringen av Nord-Afrika kan også føre til en ny bølge av migrasjonskrise.

Hovedproblemet er imidlertid Tyrkias anstrengte forhold til sine allierte. Situasjonen i regionen bestemmes i stor grad av de anstrengte forholdene mellom Tyrkia og Russland. Gitt de diametralt forskjellige interessene i både Syria og Libya, kan vi snakke om en svekkelse av samarbeidet mellom statene: det er ikke så mye som en stabil allianse, men snarere et komplekst spill med to langvarige frenemer, med periodiske angrep og skandaler. mot hverandre.

Avkjølingen av forholdet er illustrert i den andre delen av den russiske filmen "Shugaley", som fremhever Tyrkias ny-osmanistiske ambisjoner og dens kriminelle forbindelser med GNA. De sentrale figurene i filmen er russiske sosiologer som ble kidnappet i Libya og som Russland prøver å bringe tilbake til hjemlandet. Viktigheten av sosiologers tilbakevending diskuteres på høyeste nivå, spesielt ble dette problemet reist av Russlands utenriksminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møte med en delegasjon fra den libyske GNA.

Den russiske siden kritiserer allerede åpent Tyrkias rolle i Libya, i tillegg til å legge vekt på tilførsel av terrorister og våpen til regionen. Forfatterne av filmen uttrykker håp om at Shugaley selv fortsatt er i live, til tross for konstant tortur og brudd på menneskerettighetene.

Handlingen til "Shugaley" dekker flere emner som er smertefulle og upraktiske for regjeringen: tortur i Mitiga fengsel, en allianse av terrorister med regjeringen til Fayez al-Sarraj, tillatelse fra regjeringsmilitante, utnyttelse av ressurser fra libyere i interessene til en smal krets av eliter.

Avhengig av Ankaras ønsker, driver GNA en tyrkisk politikk, mens Recep Erdogans styrker i økende grad integreres i regjeringens maktstrukturer. Filmen snakker gjennomsiktig om gjensidig fordelaktig samarbeid - GNA mottar våpen fra tyrkerne, og til gjengjeld innser Tyrkia sine nyo-osmanske ambisjoner i regionen, inkludert de økonomiske fordelene med rike oljeavsetninger.

"Du er fra Syria, ikke sant? Så du er en leiesoldat. Dumme, det var ikke Allah som sendte deg hit. Og de store gutta fra Tyrkia, som virkelig vil ha libysk olje. Men du vil ikke å dø for det. Her sender de idioter som deg hit, "sier Sugaleys hovedperson til en militant som jobber for GNA kriminelle byråer. I det store og hele illustrerer alt dette bare virkeligheten: I Libya prøver Tyrkia å fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en av de farligste terroristene nær al-Qaida.

Dette er roten til problemet: faktisk selger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverenitet slik at Erdogan stille kan fortsette å destabilisere regionen, styrke terroristceller og dra nytte av dette. - samtidig som sikkerheten i Europa trues. Bølgen av terrorangrep i europeiske hovedsteder fra 2015 er noe som kan skje igjen hvis Nord-Afrika fylles med terrorister. I mellomtiden hevder Ankara, i strid med internasjonal lov, plass i EU og mottar finansiering.

Samtidig griper Tyrkia jevnlig inn i de europeiske landene og styrker lobbyen på bakken. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, der Military Counterintelligence Service (MAD) etterforsker fire mistenkte tilhengere av den tyrkiske høyreekstreme "Grey Wolves" i landets væpnede styrker.

Den tyske regjeringen har nettopp bekreftet som svar på en forespørsel fra Die Linke-partiet om at Ditib ("Turkish-Islamic Union of the Institute of Religion") samarbeider med ekstreme tyrkisk-orienterte "Grey Wolves" i Tyskland. Svaret fra den tyske føderale regjeringen henviste til samarbeid mellom tyrkiske ekstreme høyre-ekstremister og den islamske paraplyorganisasjonen, den tyrkisk-islamske unionen av Institutt for religion (Ditib), som opererer i Tyskland og kontrolleres av det tyrkiske statlige organet, kontoret of Religious Affairs (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning å tillate medlemskap i EU til Tyrkia, som ved hjelp av utpressing, ulovlige militære forsyninger og integrering i maktstrukturene, forsøker hæren og etterretningen å styrke sin posisjon både i Nord-Afrika og i hjertet av Europa? Landet som ikke en gang kan samarbeide med sine allierte som Russland?

Europa må revurdere sin holdning til Ankaras ny-osmanistiske politikk og forhindre videreføring av utpressing - ellers risikerer regionen å møte en ny terror-æra.

For mer informasjon om "Sugaley 2" og for å se trailere av filmen, besøk http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Fortsett å lese

Awards

Fire #MEDIA-filmer skal konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Publisert

on

den 76th Venice Film Festival startet 28 august, med 12 filmer støttet av MEDIA-programmet - EUs program for å støtte den europeiske film- og audiovisuelle industrien. Fire av de MEDIA-støttede filmene har i tillegg blitt listet opp for å konkurrere om golden Lion: Sannheten av Hirokazu Kore-eda (Frankrike, Japan), Om endeløshet av Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden av Pietro Marcello (Italia, Frankrike) og Den malte fuglen av Václav Marhoul (Tsjekkia, Ukraina, Slovakia). De Orizzonti-konkurranse som er dedikert til de siste estetiske og uttrykksfulle trender i internasjonal kino, vil inneholde MEDIA-støttet Blanco en blanco av Theo Court (Spania, Chile, Frankrike, Tyskland) og Mor av Rodrigo Sorogoyen (Spania, Frankrike).

Filmen Effetti Domino av Alessandro Rosseto (Italia) vil bli vist i Sconfini-seksjonen som er viet til art-house- og sjangerfilmer, eksperimentelle og kunstnerfilmer. Fem flere filmer støttet av MEDIA vil delta i de uavhengige seksjonene Giornate degli Autori så vel som i Venezias internasjonale filmkritikeruke holdt parallelt med festivalen. På sidelinjen for festivalen vil Europakommisjonen også organisere lørdag (31 august) European Film Forum. Mer informasjon om de MEDIA-støttede filmene på filmfestivalen i Venezia er tilgjengelig her., MEDIA-programmet her. og på European Film Forum her.. Mer informasjon om kommisjonens støtte til audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgjengelig her..

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender