Kontakt med oss

livsstil

The Death of Online Dating Stigma

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I lang tid etter oppstarten som bransje ble ideen om nettdating stigmatisert. Selv om de som deltok i jakten visste noe annet, var offentlig oppfatning at det var en dum tilnærming som unødvendig rystet tradisjoner. De siste årene har imidlertid denne holdningen konsekvent blitt utfordret nok til å bli fullstendig omgjort. Med yngre generasjoner som henvender seg til nettbaserte systemer for å møte partnere, har miljøet utviklet seg, så hvordan kom vi hit?

Å være forberedt

Mens online dating kan ha svært positive resultater, som alt annet på nettet, er det best å først være forberedt på dårlige skuespillere. Som mange av oss har lært, kan anonymiteten gitt på nettet drive svindlere, og som nevnt i denne artikkelen om svindel av ExpressVPN, kan online dating-varianten ta mange former. Populære nettdating-svindelmetoder som dekkes i denne artikkelen inkluderer be-om-hjelp-svindel, der en person forfalsker intimitet for å få tillit og ta en annen persons penger. En annen populær metode er å koble datoer til skadelig programvare, for å få kontroll over en persons enheter for å stjele identifiserende eller økonomisk informasjon. Ikke la dette ta motet fra deg, men som alle andre deler av nettopplevelsen er det enkelt å være trygg hvis du bruker en proaktiv tilnærming.

Kjempe for det tradisjonelle

Svaret på hvorfor tradisjonalister presser på for eldre former for dating er ikke alltid komplisert, det kan ganske enkelt komme fra tanken om at eldre metoder er like gode, og nye ting betyr dårlige. Dette kan virke som et reduktivt synspunkt, men som historien har vist med strømming, videospill, eBok-lesere og smarttelefoner, er det ofte sant likevel. Som bemerket av Bentley, representerer nytt en frykt av tap, en endring til et verdensbilde som kan være vanskelig å møte. Forskjellen i dag kommer fra hvordan nok mennesker virkelig er engasjert i nye systemer, med erfaring som sakte tvinger frem et skifte i langvarig offentlig mening.

Et trekk mot den nye verden

Når det gjelder populariteten til nye online dating-systemer, må vi vurdere hvorfor folk henvender seg til disse systemene, og reell statistikk over hvor ofte de nå brukes. Hvorfor er noe enkelt, siden det moderne livet til voksne alltid har gjort det vanskelig å finne muligheter for dates. Dette er spesielt tilfelle for de som ikke liker barer eller ikke bryr seg om å tilfeldig henvende seg til andre for å finne ut om de er interessante eller single. På en datingside eller app vet du hva du er inne på, og du har en langt større rekkevidde, sparer tid, krefter, klossethet og sårede følelser.

Adopsjonsrater for nettdatoer endrer seg alltid, som dekket i denne undersøkelsen av Statista. I en undersøkelse fra 1995 til 2017, da internett gikk fra nytt til allestedsnærværende, gikk andelen heterofile par som møttes på nettet fra 2 % til 39 %. Med en annen studie fra Statista som beskriver nesten en dobling av inntektene fra verdensomspennende betalte online dating fra 2017 til 2023, fortsetter utvidelsen av denne typen forbindelse med uforminsket styrke.

Ettersom sosiale medier og mobilapper fortsetter å ta over, var veksten av online dating i denne verden bare et spørsmål om tid. Det kan ha tatt noen tiår å riste av seg tidlig stigma og finne sine føtter, men for brukere i dag i alle aldre har online datingmetoder raskt blitt et foretrukket valg. Det er mye å vinne på denne måten, og lite å tape, ikke bli overrasket over å se denne formen for kontakt i økende grad representere status quo i løpet av det neste tiåret.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender