Kontakt med oss

Filmfestivaler

Fem MEDIA-støttede filmer hedret i Cannes Film Festival 2021

Publisert

on

Fem EU-finansierte titler har mottatt priser i denne 74. utgaven av Cannes Film Festival, som ble avsluttet lørdag (17. juli) med en avslutningsseremoni. titan, av Julia Ducournau, som mottok EU-støtte for sin utvikling, var nattens store vinner og ble tildelt den prestisjetunge Palm d'Or. I tillegg Rom n.6, av Juho Kuosmanen, mottok Grand Prix. Lam, av Valdimar Jóhannsson og Bønner for de stjålne, av Tatiana Huezo, mottok premier i kategorien 'Un certain regard'. Dessuten, olga, av Elie Grappe, ble tildelt på La Semaine de la Critique-konkurransen.

Totalt 17 MEDIA-støttede filmer konkurrerte om utmerkelser i årets utgave av festivalen i flere kategorier, inkludert den offisielle konkurransen "Un certain regard", "Out of competition", "Cannes Premiere" og "Special screening", samt i festivalens parallelle konkurranser : The Directors 'Fortnight og La Semaine de la Critique. Totalt sett investerte EU mer enn 2.1 millioner euro gjennom MEDIA strand av Creative Europe-programmet for utvikling og internasjonal distribusjon av disse sytten titlene. Disse og mange andre produksjoner vil bli omtalt i sammenheng med 30 år med MEDIA kampanje, som feirer EUs fortsatte støtte til den audiovisuelle industrien gjennom de siste tre tiårene, og fremhever arbeidene i bransjen, både foran og bak kameraet, og den virkelige effekten av EU-støtte i sektoren.

EU-kommisjonen

Kommisjonen lanserer 'CharactHer' -kampanje for å styrke alle talenter i film- og mediebransjen

Publisert

on

Cannes Film Festival, er kommisjonen lansere an bevissthetskampanje rettet mot å fremme mangfold og inkludering i film- og nyhetsmedieindustrien og å fremheve likestilling og kvinnens rolle i sektoren. Kampanjen, med tittelen 'CharactHer', er det første initiativet med et klart fokus på mangfold og inkludering lansert under rammen av Media- og audiovisuell handlingsplan. Verdier og gjennomsiktighet Visepresident Věra Jourová, vil delta i lanseringsarrangementet og delta i paneldiskusjonen om hindringer kvinner møter i løpet av karrieren.

Visepresident Jourová sa: ”Når vi overvinner pandemien, må vi sørge for at kvinner tar et sentralt stadium i vår gjenopprettingsarbeid. Med denne kampanjen håper vi at vi kan inspirere mange kvinner slik at Europa kan få mest mulig ut av alle sine talenter. ” Åpningstalen hennes vil være tilgjengelig her..

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, la til: “Da vi presenterte handlingsplanen for media og audiovisuell bruk i desember, var vår prioritering veldig klar: mangfold må plasseres i forkant av vår innsats for å gjenopprette og transformere medie- og audiovisuelle sektorer. Fremme av inkludering er ikke bare vårt samfunnsansvar, men en avgjørende del i vår vei mot en mer motstandsdyktig og konkurransedyktig industri.

De 'CharactHers kampanje er satt inn i en bredere politisk innsats som tar sikte på å styrke kommisjonens agenda for a Union of Equality via EUs likestillingsstrategi. Kampanjen, kjørt i samarbeid med Collectif 50/50, vil starte i rammen av filmfestivalen i Cannes, hvor 17 EU-støttede filmer konkurrerer om priser. I sammenheng med Marché du Film fra filmfestivalen i Cannes, vil kommisjonen også delta i flere arrangementer innenfor rammen av Creative Europe Media Program.

Mer informasjon er tilgjengelig her..

Fortsett å lese

EU

To EU-finansierte filmer hedret i Berlin International Film Festival 2021

Publisert

on

To EU-støttede filmer mottok priser på 71. Berlin International Film Festival som fant sted online forrige uke: Silver Bear for beste regissør gikk til Dénes Nagy for 'Natural Light' (Természetes fény) og Special Jury Award in Encounters gikk til 'Taste' (Vị), av Lê Bảo. Ni EU-støttede filmer og serier ble nominert til priser. EU støttet utviklingen og samproduksjonen av disse titlene med en investering på over € 750,000, tildelt gjennom Creative Europe Media Program. Denne første fasen av festivalen var vert for Det europeiske filmmarkedet, som inkluderte en utgave av European Film Forum om fremtiden for den audiovisuelle sektoren i Europa. Ulike fagpersoner fra bransjen fremhevet viktigheten av mer samarbeid på tvers av forskjellige felt for å videreutvikle innovasjoner ved å samle kinoer og nye teknologier, blant annet ved å speile noen av emnene som ble identifisert og brakt frem av Media- og audiovisuell handlingsplan. Andre runde av årets festival, 'The Summer Special', vil finne sted i juni 2021, og åpne filmene for publikum og være vert for den offisielle prisutdelingen.

Fortsett å lese

EU

Ni EU-støttede filmer konkurrerer i Berlin International Film Festival i 2021

Publisert

on

De 71st Berlin International Film Festival begynte 1. mars, i år i sin digitale utgave på grunn av koronaviruspandemienni EU-støttede filmer og serierhvorav tre konkurrerer om den høyeste prisen, Golden Bear: Minneboks av Joana Hadjithomas og Khalil Joreige, Nebenan (naboen) av Daniel Brühl, og Természetes fény (Naturlig lys) av Dénes Nagy. EU støttet utviklingen og samproduksjonen av disse ni titlene med en investering på over € 750 000 som ble tildelt gjennom Creative Europe Media Program. Filmfestivalen i Berlinale er rettet mot filmfagfolk og media Det europeiske filmmarkedet, der Creative Europe MEDIA-programmet er aktivt med et virtuelt stativ så vel som med European Film Forum. Forumet som vil finne sted online 2. mars vil samle ulike fagpersoner fra bransjen for å diskutere fremtidsperspektivene for den audiovisuelle sektoren i Europa. Berlinale løper frem til 5. mars, da de vinnende filmene blir kunngjort. Andre runde av årets festival, 'Sommerspesialen', vil finne sted i juni 2021 og vil åpne filmene for publikum og være vert for den offisielle prisutdelingen. Mer informasjon er tilgjengelig her..

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender