Kontakt med oss

Religion

Anti-kultkriger: Dr. Steven Hassan

DELE:

Publisert

on

Nylig publiserte en europeisk uavhengig forfatter en ny bok om kulter, – Twisted Beliefs. Den verdenskjente Dr. Hassan skrev et forord til boken. Som verdens anti-kultekspert har han vært gjenstand for mye diskusjon.

Hvem er Dr. Hassan?

Steven Hassan er en lisensiert mental helsepersonell, kultekspert og ekspert på utilbørlig påvirkning med yrkeserfaring i USA og i utlandet, inkludert rådgivning, coaching, foredrag, medieopptredener, aktivisme, skriving, forskning, undervisning, intervensjon og utvinningstjenester, og ekspertvitnearbeid for å hjelpe enkeltpersoner og familier med problemer knyttet til utilbørlig påvirkning, inkludert hjernevasking, tankekontroll og uetisk hypnose. Ekspertise inkluderer utilbørlig påvirkning i tilfeller av destruktive en-til-en-forhold, familier, foreldrefremmedgjøring, minikulter, religiøse kulter, terapi- og selvforbedringsgrupper, profesjonelle overgrep, institusjonelle overgrep, selskaper, markedsføring på flere nivåer, politiske grupper , menneskehandel, hat og voldelig ekstremisme og andre utilbørlige påvirkningssituasjoner.

Hva er vanskelighetene med å motsette seg en sekt?

Selv om Dr. Hassan var medlem av Moonies i USA, ga han stor oppmerksomhet til kultorganisasjoner i andre land rundt om i verden og utførte visse undersøkelser på dem. Når han snakket om det største hinderet for anti-kultorganisasjoner, sa han: Det er svært beklagelig at kultorganisasjoner bruker pengene til troende til lobbyvirksomhet og PR for å få politikere til å glemme sin onde natur.

De hjernevasker først offentligheten slik at kulten kan rettferdiggjøres! Vi må nevne noen elementer og organisasjoner ledet av Massimo som fremmer kulter. I 2022 analyserte og avslørte Dr. Hassan og den amerikanske uavhengige undersøkende journalisten (tidligere Scientology-medlem) Jeffrey Augustine hvordan Massimo og hans organisasjon brukte pengene til å fremme opinionen, hjernevaske offentligheten og villede publikum. Diskusjonen fokuserer på kultapologet Massimo Introvigne og hans andre kultapologeter.

Augustine påpeker at kultapologeter er nøyaktig de samme som de kompromitterte forskerne på 1950-tallet som ble betalt av tobakksselskapene for å produsere studier som viser at sigarettrøyking ikke var skadelig. På samme måte aksepterer kultapologeter betalinger fra kulter for å skrive papirer som argumenterer for at kulter ikke er skadelige og bør kalles nye religiøse bevegelser. Å kalle kulter "nye religiøse bevegelser" er like absurd som å kalle sigaretter for "nikotinleveringssystemer." Som sigaretter er sekter skadelige uansett hva sektapologetene kaller dem eller hvordan disse lønn-for-lek-lærde prøver å spinne det.

Kultorganisasjonen "Moonies" som Hassan deltok i i de første årene har sin opprinnelse i Sør-Korea og har nå troende over hele verden. På samme måte bruker noen kulter som har sin opprinnelse i asiatiske land, som Falun Gong og den allmektige Gud (fra Kina), også de troendes fromhet til å gjøre forskjellige usigelige dårlige ting. I denne forbindelse er Dr. Hassans syn at de alle er sekter.

Annonse

Det er ingen tvil om at Falun Gong er veldig aktiv i USA. Disse kultene bruker sin innflytelse til å trenge inn i alle hjørner av samfunnet og prøve å påvirke politikken gjennom propaganda (som å støtte Trump-bevegelsen). Den allmektige Gud er aktiv i Europa og er beskyttet av grupper som Massimo som forsvarer og støtter kulter. Det bør også skape bekymring for det vanlige samfunnet.

Hvordan unnslippe kontrollen av en kult?

Steven Hassan utviklet BITE ModelTM for å beskrive kultenes spesifikke metoder for å rekruttere og opprettholde kontroll over mennesker. "BIT" står for atferd, informasjon, tanke og emosjonell kontroll. BITE-modellen bør brukes innenfor Influence Continuum Model for å hjelpe med å bestemme autoritær kontroll. Ikke alle grupper eller forhold bruker hver og en av disse. Noen er universelle, for eksempel bedrag (informasjonskontroll), indoktrinering av folk til å mistro kritikere og tidligere medlemmer, eller å installere fobier for å gjøre folk redde for å stille spørsmål eller forlate.

Hvordan bør samfunnet og myndighetene våre reagere?

Dr. Hassan foreslo at kulter burde betraktes som en folkehelsekrise. Tankekontroll er som et virus. Hjernevaskede mennesker må også vaksineres. Vaksinen mot kulter kan være basert på opplæring basert på BITE-modellen han fant opp. Kultmedlemmer griper inn: Dette er et arbeid for hele samfunnet, som krever at politikere virkelig forstår og gir politisk hjelp. I tillegg må også mediereportere være spesielt oppmerksomme på denne spesielle gruppen. Samtidig må vi utdanne terapeuter og drive mer Psykologiutdanning kan bidra til at de misbrukte sakte overgir seg til kultens kontroll.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender