Kontakt med oss

Japan

Da Japan mister treningsleirer, blekner OL

Publisert

on

Foran OL i Tokyo 2020 brukte den japanske byen Kamo 70 millioner yen ($ 640,000) på horisontale barer, gymnastikkmatter og andre oppgraderinger til treningsfasiliteter for 42 russiske gymnaster og trenere som nå ikke kommer, skriver Tetsushi Kajimoto og Daniel Leussink.

Teamet utrangerte planene for trening før OL i Japan på grunn av den oppblomstrende COVID-19-pandemien, sa lokale tjenestemenn. Tjenestemenn i den nordvestlige byen på 25,000 XNUMX sier at de angrer på den tapte muligheten til å være vertskap for laget, enda mer enn pengene som ble brukt.

Spillene, som nå er mindre enn åtte uker unna, etter å ha blitt forsinket med et år, har blitt oppgradert av COVID-19. Utenlandske tilskuere får ikke lov, og mer enn 100 kommuner har kansellert planene om å være vertskap for utenlandske lag.

"Lokale barn som kan være fremtidige stjernegymnaster var skuffet over å savne muligheten til å møte de russiske gymnastene," sa Kamos offisielle Hirokazu Suzuki til Reuters.

Selv om det er lite olympisk sus i vertsbyen Tokyo, som er under unntakstilstand på grunn av pandemien, på mindre steder som Kamo, som hadde planlagt leiren siden 2019, er skuffelsen kanskje mer håndgripelig.

De fleste avlysningene har hittil skjedd i de 500 kommunene som er involvert i OL-programmet "vertsby", der utenlandske lag baserer sin trening før spill i japanske fasiliteter.

I noen tilfeller, for eksempel Australias judoteam, trakk lagene seg ut over sikkerhetsproblemer. I andre, for eksempel en delegasjon fra Cuba som skulle bo i Higashimatsuyama by nord for Tokyo, bestemte kommunene seg for ikke å være vertskap.

Arrangørene sier at spillene vil holdes trygt. Flere meningsmålinger har vist at de fleste japanere ønsker at arrangementet skal avbrytes eller utsettes igjen.

Den nasjonale regjeringen øremerket 13 milliarder yen til kommunene til å være vert for treningsleirer mens de innførte koronavirustiltak, sa tjenestemenn.

Kommunene bortsett fra Tokyo forventes å se et løft på rundt 110 milliarder dollar gjennom 2030 fra lekene, sa Tokyo Metropolitan Government i et estimat fra mars 2017.

"Treningsleirer vil gi en enorm impuls til økonomiene i byene der de holdes, men det går tapt," sa Katsuhiro Miyamoto, en emeritusprofessor i økonomi ved Kansai University som studerer de økonomiske konsekvensene av OL.

Tjenestemenn i Narita, øst for Tokyo, ble overrasket da USAs friidrettslag informerte dem om at de hadde bestemt seg for å trekke seg fra planlagt en treningsleir.

Cirka 120 idrettsutøvere og ansatte, inkludert stjernesprinter Justin Gatlin, skulle komme til leiren, sa Kentaro Abe, en kommunal tjenestemann med ansvar for vertsbyprosjekter.

Naritas sportsforhold til USA startet i 2015, da det var vert for den amerikanske treningsleiren før verdensmesterskapet i friidrett i Beijing.

"Det betyr ikke at vår innsats for å fremme sportsutveksling mellom Japan og USA ble til ingenting," sa Abe til Reuters og la til at byen ville se å fortsette forholdet.

I den sentrale byen Toyota, hjemmet til bilprodusenten og den olympiske sponsoren Toyota Motor Corp, trakk kanadiske svømmere og trenere ut av trening før OL som skulle holdes over omtrent tre uker i juli.

Slike avbestillinger kan øke smerten for byer og regioner som allerede smiler fra et fall i turisme.

På hotellet sitt i den vestlige byen Izumisano, er Eriko Tsujino bekymret for at hun kan miste rundt 60 bestillinger fra mongolske og ugandiske landslag hvis idrettsutøvere planlegger å trene i Japan.

"Hvis de skulle avbryte i siste øyeblikk, ville det føre til et enormt tap," sa hun til Reuters og sa at bookingen fortsatt ikke var bekreftet på grunn av unntakstilstanden.

Etter at russerne avlyste leiren i Kamo, bestemte embetsmenn der i siste øyeblikk å være vertskap for en mye mindre portugisisk delegasjon med en kvinnelig kunstnerisk gymnast og to medfølgende medarbeidere, sa Suzuki.

Men byen forsøkte også å opprettholde vennlige relasjoner med de russiske gymnastene, og ba barn og andre lokalbefolkningen vise dem støtte med å lage videomeldinger og brev.

($ 1 = 109.8100 yen)

Japan

Som uforutsigbare spill venter, sliter Japans sponsorer med å tilpasse seg

Publisert

on

By

Med mindre enn to måneder igjen til starten av de olympiske leker i Tokyo, vet Japans Asahi Breweries fortsatt ikke om fansen får lov til å kjøpe øl, skriver Maki Shiraki og Eimi Yamamitsu.

Japan har redusert sine olympiske planer midt i COVID-19-pandemien og en langsom utrulling av vaksinen. Nå får ikke utenlandske tilskuere lov til å være i landet, og arrangørene har ennå ikke bestemt seg for hvor mange innenlandske tilskuere, om noen, som kan delta.

Mer enn 60 japanske selskaper betalte sammen en rekord på mer enn 3 milliarder dollar for å sponse Tokyo Games, et arrangement de fleste japanere nå vil avlyse eller forsinke. Sponsorer betalte ytterligere 200 millioner dollar for å forlenge kontraktene etter at spillene ble forsinket i fjor.

Mange sponsorer er usikre på hvordan de skal gå videre med reklamekampanjer eller markedsføringsarrangementer, ifølge 12 tjenestemenn og kilder fra selskaper som er direkte involvert i sponsing.

Asahi har enerett til å selge øl, vin og alkoholfri øl på stadionene. Men det vet ikke mer før det er en beslutning om innenlandske tilskuere, sa en talsmann. Det forventes å skje rundt 20. juni mot slutten av nåværende unntakstilstand i Tokyo.

Selv om tilskuere er tillatt, har Tokyo-regjeringen ingen planer om å tillate alkohol på sine offentlige visningssteder utenfor arenaer, sa en representant.

Asahi har ikke gjort store markedsføringsendringer ennå, sa talsmannen. I mai begynte det å selge sin "Super Dry" øl med et nytt Tokyo 2020-design, som planlagt.

Fra starten grep Japan OL som en sjelden markedsføringsmulighet: Tokyos bud spionerte "omotenashi" - utsøkt gjestfrihet.

Men sponsorer har blitt frustrerte over det de ser som treg beslutningstaking og har klaget til arrangørene, ifølge en av kildene, en ansatt i et sponsorselskap.

"Det er så mange forskjellige scenarier at vi ikke kan forberede oss," sa kilden, som som de fleste av de intervjuede hos sponsorene nektet å bli identifisert fordi informasjonen ikke er offentlig.

Bedriftene har ventet til arrangørene, mens sponsorer av lavere nivå klager over at bekymringene deres ikke blir fulgt, sa kilden.

Sponsorer er delt inn i fire kategorier, med globale sponsorer, som vanligvis har flerårige avtaler, øverst. De tre andre nivåene er selskaper som kun har kontrakt med Tokyo Games.

Som svar på Reuters spørsmål om sponsorers vanskeligheter på grunn av den forsinkede avgjørelsen om tilskuere, sa Tokyo-organisasjonskomiteen at de samarbeidet tett med partnere og alle interessenter.

Det sa også at komiteen fremdeles snakket med relevante parter om hvordan de skulle håndtere tilskuere, og vurderte faktorer som effektivitet, gjennomførbarhet og kostnad.

Omtrent 60% av japanerne favoriserer kansellering eller forsinkelse av arrangementet, viste en nylig meningsmåling. Japans regjering, Den internasjonale olympiske komité og Tokyo-arrangørene har sagt spillene vil fortsette.

MISTET MULIGHET

For den globale sponsoren Toyota Motor Corp. (7203.T), var spillene en sjanse til å vise frem den nyeste teknologien. Det hadde planlagt å rulle ut rundt 3,700 kjøretøyer, inkludert 500 Mirai hydrogen-brenselcelle-sedaner, for å skyte idrettsutøvere og VIP-er blant arenaer.

Det planla også å bruke selvkjørende belter til å frakte idrettsutøvere rundt den olympiske landsbyen.

Slike biler vil fremdeles bli brukt, men i mye mindre skala - en "langt fra det vi hadde håpet og sett for oss," sa en kilde fra Toyota. Et OL i full skala, sa kilden, ville ha vært et "storslått øyeblikk for elbiler".

En talskvinne fra Toyota nektet å kommentere om det var noen endringer i markedsføringen.

Den trådløse operatøren NTT Docomo Inc hadde vurdert kampanjer for å demonstrere 5G-teknologi, men selskapet venter på å se hva arrangørene bestemmer om innenlandske tilskuere, sa en representant.

Reisebyråene JTB Corp og Tobu Top Tours Co lanserte spillrelaterte pakker i midten av mai, men nettstedene deres indikerer at de kan bli kansellert.

Tobu Top Tours "forutså at situasjonene ville endre seg i minuttet", men selger pakkene sine som planlagt, sa en talsmann. Reisebyrået og JTB sa at de ville tilbakebetale kundene hvis ingen tilskuere får lov eller lekene blir kansellert.

Olympiske sponsorer hadde planlagt å tilby Japans beste administrerende direktører reiseruter som inkluderte velkomstfester med kjendiser og kjente idrettsutøvere, private biler og salonger, sa den ansatte i sponsorselskapet.

Noen selskaper har nå redusert disse planene til spillbilletter kombinert med hotellopphold eller gaver, sa personen.

"Det er en mye mer direkte og umiddelbar innvirkning, åpenbart, på lokale annonsører, lokale deltakere og lokale bedrifter på grunn av den mangelen på turister og deltakere," sa Christie Nordhielm, lektor i markedsføring ved Georgetown University McDonough School of Business.

ANSVARLIG RISIKO

Noen innenlandske firmaer, som er bekymret for motstand mot lekene, har avvist planer for reklame med olympiske idrettsutøvere eller støtte japanske landslag, sa en person med direkte kjennskap til saken, og den ansatte hos sponsoren, som ble orientert om saken.

"Jeg er bekymret for at det ved å sende OL-annonser kan være negativt for selskapet," sa en kilde hos en innenlandsk sponsor. "På dette tidspunktet ville ikke noe publisitet vi kunne få kompensere for det vi betalte."

Internasjonale annonsører vil fortsatt fokusere på Japan på grunn av OL, sa Peter Grasse, grunnleggerprodusent av Mr + Positive, et Tokyo-basert reklameproduksjonsfirma.

Men budskapet deres har flyttet seg fra standardbildene av olympisk triumf.

"Jeg tror ikke folk har skrevet de triumferende manusene," sa Grasse. "Det er en mye mer form for dempet respekt for menneskeheten."

Noen globale sponsorer på toppnivå, hvis kontrakter løper til 2024, skalerer ned Tokyo-kampanjer og utsetter budsjetter for Beijing i 2022 eller Paris i 2024, sa en andre person med direkte kjennskap til saken, og den ansatte i sponsorselskapet som var orientert om problemet.

Men innenlandske sponsorer har ikke nok et OL.

"Derfor kan vi ikke bare slutte," sa kilden hos den innenlandske sponsoren. "Selv om markedsføringen er ineffektiv."

($ 1 = 109.4000 yen)

Fortsett å lese

coronavirus

EU for å legge Japan til en trygg reiseliste, la Storbritannia være av for nå

Publisert

on

By

EU er satt til å legge Japan til sin lille liste over "sikre" land som det vil tillate ikke-essensielle reiser fra, men vil holde opp med å åpne døren for britiske turister for øyeblikket, sa EU-kilder tirsdag (1. juni), skriver Philip Blenkinsop.

Ambassadører fra EUs 27 land forventes å godkjenne å legge til Japan på et møte onsdag, mens Storbritannia vil bli sluttet på grunn av en økning i COVID-19-tilfeller på grunn av en smittsom coronavirus-variant som først ble identifisert i India.

Under gjeldende restriksjoner kan folk fra bare syv land, inkludert Australia, Israel og Singapore, komme inn i EU på ferie, uavhengig av om de har blitt vaksinert.

Individuelle EU-land kan fortsatt velge å kreve en negativ COVID-19-test eller en periode med karantene.

EU lette forrige måned kriteriene for å legge til nye land på listen, ved å endre til 75 fra 25 det maksimale antallet nye COVID-19 tilfeller per 100,000 14 mennesker de siste XNUMX dagene. Trenden skal også være stabil eller avtagende, med hensyn til varianter av bekymring.

EUs helseeksperter vurderte både Japan og Storbritannia på et møte mandag, men representanter fra en rekke land uttrykte motstand mot å legge til Storbritannia nå.

Tilfeller av den indiske varianten ble doblet i forrige uke, og regjeringen har sagt at det er for tidlig å si om Storbritannia helt kan oppheve COVID-19-restriksjoner 21. juni.

Avhengig av forløpet til varianten, kan Storbritannia fortsatt komme inn på den sikre reiselisten 14. juni, når et større antall land forventes å bli vurdert, sa EU-kilder.

Listen er utformet for å sikre konsistens i hele blokken, selv om den har manglet.

Frankrike og Tyskland har pålagt karantene på britiske besøkende, og Østerrike forbød britiske turister, mens Portugal og Spania har begynt å ønske dem velkommen.

Storbritannia krever at alle EU-besøkende, unntatt de fra Portugal, gjennomgår karantene.

Fortsett å lese

coronavirus

Japan vurderer å be OL-fans om negative COVID-tester, vaksinasjoner - media

Publisert

on

By

Japan vurderer å kreve fans som deltar i OL i Tokyo for å vise negative COVID-19-testresultater eller vaksinasjonsrekorder, rapporterte Yomiuri-avisen mandag 31. mai, da en ny meningsmåling viste at offentlig motstand mot lekene var sterk, skriver Eimi Yamamitsu.

Japan forlenget fredag ​​(28. mai) en nødstilfelle i Tokyo og andre områder til 20. juni, og med åpningen av lekene mindre enn to måneder unna, har offentlighetens tillit blitt rystet av en fjerde bølge av koronavirusinfeksjoner og en langsom vaksinering.

Utenlandske tilskuere er allerede utestengt, og det forventes at arrangørene vil ta en avgjørelse neste måned om japanske fans vil være i stand til å delta på lekene, som skal løpe mellom 23. juli og 8. august, og under hvilke forhold.

I tillegg til andre tiltak som å forby høyt jubel og high-fives, sa Yomiuri at regjeringen vurderte om tilskuere skulle bli pålagt å vise et negativt testresultat tatt innen en uke etter å ha deltatt på et OL-arrangement.

Regjeringens øverste talsmann Katsunobu Kato fortalte reportere mandag at han ikke var klar over noen avgjørelse i saken.

"For å gjøre lekene til en suksess er det nødvendig å ta hensyn til folks følelser," sa Kato og la til at arrangørene forberedte seg på å sikre at tiltak var på plass for å arrangere arrangementet trygt.

Organisasjonskomiteen for OL i Tokyo svarte ikke umiddelbart på en e-post som ba om kommentar til avisrapporten.

Men Toshiaki Endo, visepresident for komiteen, sa til Reuters noen tilskuere kunne slippes inn på arenaer, selv om han personlig foretrakk et totalforbud for å berolige publikum midt i motstand mot lekene.

Yomiuri-rapporten provoserte tusenvis av innlegg på sosiale medier som kritiserte landets fortsatte press for å være vertskap for OL midt i en pandemi.

Begrepet "negativt testsertifikat" ble populært på Twitter i Japan, og samlet over 26,000 tweets mandag ettermiddag.

"Hvis du ikke kan spise, heie eller gjøre high-fives, hva er poenget med å betale for en billett og en kostbar test?" spurte en Twitter-bruker, mens andre spurte om nøyaktigheten av slike tester.

I en meningsmåling publisert av Nikkei-papiret mandag var over 60% av respondentene for å avlyse eller forsinke lekene, et resultat i tråd med tidligere meningsmålinger fra andre medier.

Lekene har allerede blitt utsatt en gang på grunn av pandemien, men den japanske regjeringen og Den internasjonale olympiske komité har sagt at arrangementet vil fortsette under strenge COVID-sikre regler.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender