Kontakt med oss

EU

Athletico Madrid for å trene belgiske ungdommer i løpet av sommeren

Publisert

on

Det er enhver ung fotballfans drøm - sjansen til å trene med idolene dine. I sommer vil ungdommer i Belgia uansett få sjansen til å oppfylle drømmene sine, eller det nest beste, skriver Martin Banks.

De vil kunne delta i en serie treningsleirer organisert av en av Europas beste klubber, Athletico Madrid.

Mens klubbens superstjernespillere faktisk ikke deltar, har øktene det nest beste: trenere hos La Liga-gigantene.

Belgia-baserte Football2Be og Kogoza.be har gått sammen med klubben for å organisere fotballleirer som skal arrangeres i Belgia for første gang på to forskjellige arenaer, Braine l'Alleud og Tienen.

Med fotballeuroene i ferd med å starte, er det den perfekte måten å gjøre det til en sommerspektakulær fotball.

Atletisk, kjent for sine røde og hvite striper og administrert av den gåtefulle Diego Simeone, er de nåværende tittelinnehaverne i La Laga.

Madrid-akademiets etapper er åpne for jenter og gutter på alle nivåer som vil dra nytte av en overlegen treneropplevelse der deltakerne vil trene i 5 dager under Athletico-farger.

Alt dette skjer under personlig tilsyn av busser som reiser til Belgia fra det offisielle akademiet i Madrid. Treningsøktene er designet av Atléticos sportsavdeling for å sikre at deltakerne får en "unik og uforglemmelig opplevelse."

Vokt dere! Antall deltakere er begrenset til 70, så tidlig booking anbefales på det sterkeste.

Hvis du ikke klarer å klare det, arrangerer Football2B også kurs og fotballstudier gjennom året for alle spillere i alderen 5 til 16 år, fra nybegynnere til elitespillere (jenter og gutter). Ungdommer blir trent av kvalifiserte trenere og økter er strukturert rundt forskjellige tekniske temaer, inkludert dribling, ballhåndtering og informasjonsinnsamling. Grupper på 10-12 spillere blir dannet i henhold til alder og nivå på hver deltaker, og alt utstyret er gitt for hvert barn.

En talsmann sa: "Hele panopen til den moderne spilleren er utviklet. Tanken er at barnet utvikler seg på en best mulig måte."

Slike økter gir også en fin gave, for eksempel en bursdag.

Under drivkraften fra to profesjonelle spillere ble Football2Be opprettet i 2017, og tilbyr kvalitetsfotballtrening og leirer gjennom året drevet av kvalifiserte og erfarne trenere.

Talsmannen sa: “Hvert barn blir født med utnyttbart potensiale, men å utvikle og forme det tar tid og selvoppofrelse. Fordi hver spiller er forskjellig og utvikler seg i sitt eget tempo, gjør vi dem til sentrum for oppmerksomhet slik at tilnærmingen er optimal. Vi tar sikte på å støtte spillere som ønsker å komme videre, og erfaringen som trenerne våre har fått i løpet av karrieren, lar dem dele passende sportsråd for å unngå fallgruvene i fotballverdenen og gi individuell støtte.

Øktene er tilgjengelige for barn i alderen 6 til 16 år og vil bli organisert på Gaston Reiff stadion i Braine-l'Alleud og også på Bergévest i Tienen.

Ytterligere info er tilgjengelig via www.football2be.be eller på Facebook-siden: Football2Be

EU

Transport-MEP-er viser hovedtrinn for å gjøre EU-veiene tryggere

Publisert

on

Målet om null dødsfall på europeiske veier innen 2050 krever mer robuste tiltak for trafikksikkerhet, som for eksempel 30 km / t fartsgrense eller nulltoleranse for promillekjøring, sier transportledere: TRAN.

Hurtigkjøring er en nøkkelfaktor i rundt 30% av dødsulykker i trafikken, bemerker MEP-er. De ber kommisjonen komme med en anbefaling om å bruke sikre fartsgrenser, for eksempel maksimal hastighet på 30 km / t i boligområder og områder der det er mange syklister og fotgjengere. For ytterligere å fremme sikker trafikkbruk, oppfordrer de også til å sette en nulltoleranse for drivkjøring, og fremhever at alkohol er involvert i rundt 25% av alle omkomne på veien.

Utkastet til resolusjon ønsker også den nylige revisjonen av Generell sikkerhetsforskrift, som vil gjøre nye avanserte sikkerhetsfunksjoner i kjøretøy som intelligent hastighetsassistanse og nødbanesystemer obligatoriske i EU fra 2022, med potensial til å redde 7 300 liv og unngå 38 900 alvorlige skader innen 2030. Videre spør MEPs Kommisjonen å vurdere å innlemme en "kjøresikker modus" for mobile og elektroniske enheter til sjåfører for å hindre forstyrrelser under kjøring.

Skatteincitamenter og attraktive bilforsikringsordninger for kjøp og bruk av biler med de høyeste sikkerhetsstandardene bør følges, tilføyer MEPs.

Europeisk veitransportbyrå

For å gjennomføre de neste trinnene i EUs politikk for trafikksikkerhet riktig, er det behov for ny kapasitet innen trafikksikkerhet, heter det i utkastet til tekst. Derfor oppfordrer parlamentsmedlemmer til transport kommisjonen til å opprette et europeisk veitransportbyrå for å støtte bærekraftig, sikker og smart veitransport.

EP-ordfører Elena Kountoura (The Left, EL) sa: “Sterk politisk vilje fra de nasjonale myndighetene og EU-kommisjonen er viktig for å gjøre det som trengs for å halvere trafikdødsfall innen 2030 og bevege oss avgjørende mot Vision Zero innen 2050. Vi må mobilisere flere investeringer mot sikrere veiinfrastruktur, sørge for at biler er utstyrt med de beste livreddende teknologiene, etablerer fartsgrenser på 30 km / t i byer over hele Europa, tar nulltoleranse for promillekjøring og sørger for streng håndheving av veitrafikkregler. "

Neste trinn

Resolusjonen om EUs rammeverk for trafikksikkerhetspolitikk må nå stemmes av parlamentets fulle hus, muligens i løpet av september-sesjonen.

Bakgrunn

Denne rapporten fungerer som parlamentets formelle svar på kommisjonens nye tilnærming til EUs trafikksikkerhet for årene 2021-2030, og dens EUs rammeverk for trafikksikkerhet 2021-2030.

Mer informasjon

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Single European Sky: MEPs klar til å starte forhandlinger

Publisert

on

Europeisk luftromsadministrasjon bør finjusteres for å optimalisere flyruter, redusere flyforsinkelser og kutte CO2-utslipp, sa Transport- og turismekomiteen, TRAN.

Forhandlingsmandatet om reformen av reglene for det felles europeiske luftrum, vedtatt av Transport- og turismekomiteen torsdag med 39 stemmer mot syv og to stemte ikke, foreslår måter å modernisere styringen av det europeiske luftrommet for å redusere flyforsinkelser, optimalisere flyruter , kutte kostnader og CO2-utslipp i luftfartssektoren.

Effektiviser europeisk luftromsforvaltning

Transportkomiteens parlamentsmedlemmer ønsker å redusere fragmentering i europeisk luftromsforvaltning og optimalisere flyruter, dvs. ha flere direkteflyvninger. De støtter effektivisering av det europeiske luftromsstyringssystemet ved å opprette uavhengige nasjonale tilsynsmyndigheter (NSA), som er ansvarlige for å utstede luftfartsleverandører og flyplassoperatører med økonomiske lisenser til å operere, samt implementere ytelsesplaner for luftromsstyring, som skal settes av den nye Performance Review Body, som opererer i regi av EU Safety Aviation Agency (EASA).

Reglene om utvidelse av EASAs mandat ble vedtatt med 38 stemmer for, 7 og 3 stemte ikke. Komiteen stemte også for å gi mandat til start av interinstitusjonelle samtaler med 41 stemmer for, 5 og 2 stemte ikke.

Grønnere flyreiser

MEPs i transport- og turismekomiteen understreker at det felles europeiske luftrommet bør følge Green Deal og bidra til målet om klimanøytralitet med opptil 10% reduksjon i klimapåvirkende utslipp

Kommisjonen skal vedta EUs resultatmål for kapasitet, kostnadseffektivitet, klimaendringer og miljøvern for flysikringstjenester, sier MEPs. De foreslår også at avgifter som påløper luftromsbrukere (flyselskaper eller operatører av private fly) for å tilby flysikringstjenester, bør oppmuntre dem til å være mer miljøvennlige, for eksempel ved å fremme alternative teknologier for ren fremdrift.

Åpne markedet

Ettersom parlamentsmedlemmer ønsker mer konkurranse mellom flygeledere, foreslår de at ett eller en gruppe medlemsstater bør velge lufttrafiktjenesteleverandører gjennom et konkurransedyktig anbud, med mindre det vil resultere i kostnadseffektivitet, drift, klima eller miljøtap, eller dårligere arbeidsforhold. Den samme logikken vil gjelde når du velger andre luftfartstjenester, for eksempel kommunikasjon, meteorologiske eller luftfartsinformasjonstjenester.

Ordførernes sitater

EP-ordfører Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) sa: “Europas nåværende luftromsarkitektur er bygget i henhold til nasjonale grenser. Denne luftfartsnasjonalismen betyr lengre flyreiser, flere forsinkelser, ekstra kostnader for passasjerer, høyere utslipp og mer forurensning. Med et virkelig felles europeisk himmel og et enhetlig europeisk luftstyringssystem, ville vi skape en ny luftromsarkitektur basert ikke på grenser, men på effektivitet. Dessverre er rådets innstilling nylig basert på nasjonale bekymringer. Derfor ber vi medlemsstatene om å fly høyt, slik at vi endelig kan løse problemene med kostnad, fragmentering og utslipp som plager europeisk luftfart ”.

Ordføreren for EASA-regler, Bogusław Liberadzki (S&D, PL), la til: “Vi mener sterkt at det felles europeiske luftrommet raskt skal implementeres for å bringe mer felles europeiske standarder og prosedyrer mellom medlemslandene. Etter COVID-19-krisen er vi klare til å øke økonomisk og miljøeffektivitet i europeisk luftfart. ”

Neste trinn

Denne avstemningen om reglene for det europeiske luftrummet utgjør oppdateringen av parlamentets forhandlingsposisjon som ble vedtatt i 2014, og bekrefter derfor parlamentarikerenes beredskap til å starte interinstitusjonelle samtaler med EU-rådet om kort tid. Forhandlingene om EUs luftfartssikkerhetsbyrå (EASA) regler forventes å starte parallelt, etter at resultatet av komiteens avstemning er kunngjort i plenum, muligens i løpet av juni II eller juli-sesjonen.

Mer informasjon

Fortsett å lese

Økonomi

NextGenerationEU obligasjonsutstedelse på EUR 20 milliarder syv ganger tegnet

Publisert

on

EU-kommisjonen nådde en viktig milepæl i gjennomføringen av sin gjenopprettingsplan, ved å utstede 20 milliarder euro i gjeld til å finansiere NextGenerationEU. Obligasjonene ble syv ganger tegnet til tross for det meget beskjedne rentenivået på 0.1%. Alt i alt vil EU samle inn 800 milliarder euro på kapitalmarkedene for å finansiere det man håper vil være et transformativt investeringsprogram over hele kontinentet. 

Kommisjonspresident von der Leyen sa: "Dette er den største institusjonelle obligasjonsutstedelsen noensinne i Europa, og jeg er veldig fornøyd med at den har tiltrukket seg stor interesse av et bredt spekter av investorer."

Noen har beskrevet Europas beslutning om å utstede obligasjoner i dette var et 'Hamilton-øyeblikk', sa kommissær Hahns: "Jeg vil være litt mer beskjeden, konkret og selvsikker ved heller å si: dette er et virkelig europeisk øyeblikk, det demonstrerer EUs innovasjon og transformerende kraft. ”

Hvor grønn vokser hagen din?

Kommissær Hahn sa at EU vil utstede grønne obligasjoner til høsten. EU vil lansere dem når det har avgjort sin EU Green Bond Standard, dette vil doble det nåværende volumet av grønne obligasjoner i markedet. Hahn sammenlignet det med måten SURE-obligasjonene har tredoblet det sosiale obligasjonsmarkedet. Grønne obligasjoner vil utgjøre rundt 30% av EUs samlede lån på rundt 270 milliarder euro i løpende priser.  

Persona non grata

På spørsmål om EU-kommisjonens beslutning om å ekskludere visse banker fra denne utstedelsesrunden, sa Hahns at selv om mange av bankene hadde oppfylt kriteriene for å delta i hovedforhandlernettverk, det var enestående juridiske problemer som måtte løses. Han sa: "Bankene må demonstrere og bevise at de har tatt alle nødvendige korrigerende tiltak som er blitt krevd av Kommisjonen," men la til: "Vi har en interesse i å inkludere alle de viktigste aktørene og bankene, som har kvalifisert seg seg selv for det primære forhandlernettverket, men selvfølgelig må den slags juridiske aspekter respekteres. ”

I mai 2021 fant EU-kommisjonen at flere banker hadde brutt EUs antitrustregler gjennom deltakelse av en gruppe handelsmenn i et kartell i det primære og sekundære markedet for europeiske statsobligasjoner ('EGB'). Noen av de involverte bankene ble ikke bøtelagt fordi overtredelsen deres falt utenfor foreldelsesfristen for ileggelse av bøter. Bøtene på de andre utgjorde € 371 millioner.

Fondforvaltere leder tabellen

Etterspørselen ble dominert av fondsforvaltere (37%) og banksektorer (25%) etterfulgt av sentralbanker / offisielle institusjoner (23%). Når det gjelder region, ble 87% av avtalen distribuert til europeiske investorer, inkludert Storbritannia (24%), 10% til asiatiske investorer og 3% investorer fra Amerika, Midtøsten og Afrika.

Bakgrunn

NextGenerationEU vil samle inn til rundt 800 milliarder euro fra nå til slutten av 2026. Dette betyr å låne på rundt 150 milliarder euro per år, som vil bli tilbakebetalt innen 2058.

Med SURE-programmet utstedte kommisjonen obligasjoner og overførte inntektene direkte til mottakerlandet på samme vilkår som den mottok (når det gjelder rente og løpetid). Dette fungerte for små finansieringsbehov, men størrelsen og kompleksiteten til NextGenerationEU-programmet krever en diversifisert finansieringsstrategi. 

Flere finansieringsinstrumenter (EU-obligasjoner med forskjellig løpetid, hvorav noen vil bli utstedt som NextGenerationEU grønne obligasjoner, og EU-regninger - verdipapirer med kortere løpetid) og teknikker (synkronisering - vanligvis foretrukket av overnasjonale utstedere, og auksjoner - vanligvis foretrukket av nasjon vil bli brukt til å opprettholde fleksibilitet når det gjelder markedsadgang og for å håndtere likviditetsbehov og løpetidsprofil. 

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender