Kontakt med oss

Sport

Har Europatouren mistet veien?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Nyhetsanalyse: Da Collin Morikawa ble den første amerikanske å vinne Race to Dubai som årets beste "europeiske" golfspiller i DP World Tour Championship, representerte det den siste indigniteten for den en gang så stolte, tidligere selvtitulerte European Tour, skriver Louis Auge.

I møte med minskende turneringsvesker og en utvandring av deres beste spillere til USA, den en gang ærverdige Euro Tour har i løpet av fire måneder gått inn i en tidligere utenkelig partnerskap med sine viktigste rivaler på PGA Tour, sluttet seg til deres nye PGA Tour-partnere i å true med forby spillere for å konkurrere på rivaliserende turer, solgte sin navnerettigheter til et Dubai-basert logistikkselskap, og kronet en sesonglang europamester som ikke bare spiller på heltid i USA, men konkurrerte i bare to arrangementer på europeisk jord hele sesongen.

Det ser ut til at Europatouren – eller DP World Tour – ikke bare har mistet navnet, men også identiteten.

Ikke mindre enn New York Times nylig spurte "hva betyr det hvis en golfspiller fra USA vinner det europeiske mesterskapet?" Jeg tror det mer passende spørsmålet er, hvordan har fanebæreren av europeisk golf – kretsen som produserte legender som Seve og Monty og Faldo og som bygde en tur som dominerte amerikanerne i Ryder Cup i over tretti år – falt så langt så fort?

Annonse

I sine kommentarer til Times fremstår Euro Tour-sjef Keith Pelley, som nå ser ut til å bære vann til PGA Tour, like forvirret som noen andre. "Turene våre var vertikalt integrert," sa Pelley. «Nå er de horisontalt integrert, og det er en betydelig forskjell. Hva betyr det i det lange løp? Det er $1 million-spørsmålet. Jeg kan ikke ettertrykkelig gi deg et svar.» Det er vanskelig å forestille seg at denne typen rotete svar inspirerer noen form for tillit til lederskap blant europeiske profesjonelle golfspillere.

Mens den påståtte strategiske alliansen skulle skape større pengepung og flere spillemuligheter for Euro-proffer, hva sier den nåværende strukturen til en europeisk spiller som svenske Alexander Bjork, som var lojal mot sin hjemmeturné, og spilte i 23 European Tour-arrangementer over hele Europa. kontinentet og Midtøsten i 2021, bare for å se et amerikansk og heltids PGA Tour-medlem som Morikawa samle inn 3 millioner dollars Race to Dubais førsteplassbonus etter å ha spilt i bare to arrangementer i Skottland og to i Dubai? Hvis det ikke er et slag i ansiktet til europeiske spillere, det er vanskelig å forestille seg hva som ville være.

For å være tydelig er dette slett ikke en kritikk av Morikawa. Han er helt klart en av de stigende stjernene i global golf og spilte i turneringene han fikk lov til. Det skadet absolutt ikke hans sak at han vant to av de fire European Tour-arrangementene han spilte i, inkludert Open Championship. Men på samme måte ble mange av Euro-rankingpoengene hans tjent ved å spille i PGA Tour-arrangementer i USA. Gitt det er det vanskelig å ikke komme til konklusjonen at PGA Tour har gått bort fra dette skjeve "partnerskapet" med en eierandel på 15 prosent i European Tour, samtidig som de har sikret spillerne en bedre sjanse til DP World Tour-bonusen. utbetalinger.

Annonse

Det som kanskje er mest urovekkende med den enestående alliansen mellom de amerikanske og europeiske banene er hvordan den ytterligere konsoliderer forvaltningen av spillet under paraplyen til PGA Tour, hvis mål er å gjøre USA til episenteret for global golf og dommeren for hvor og når de beste spillerne konkurrerer rundt om i verden, effektivt stenger styrende organer og fans på steder som Australia og Asia fra å ha noe å si i det hele tatt.

Dessverre har den tidligere Euro Touren vært altfor villig til å gi bud fra sine rikere tidligere rivaler i USA. For eksempel, tidligere i år, truet PGA Tour med det forby spillere for livet hvis de konkurrerte på en rivaliserende tour eller spilte i et arrangement som ikke er godkjent av PGA Tour. Ikke overraskende inntok Europatouren en lignende posisjon i en nylig lekket notat til spillere, oppløse Europas mer enn tjue år lange partnerskap med Asian Tour, eliminere samsanksjonerte arrangementer og i hovedsak hindre europeiske spillere fra å spille Asian Tour-arrangementer, og vice versa. Flyttingen ble sett på som en direkte reaksjon på investeringen på 200 millioner dollar fra Aussie Greg Normans LIV Golf-initiativ i Asian Tour.

Disse holdningene, som helt klart er forsøk fra PGA Tour og DP World Tour for å beskytte sine egne interesser over de til spillerne de representerer, vil bli satt på prøve i de kommende månedene nå som to dusin av de beste spillerne fra begge sider av Atlanteren har forpliktet å spille i februars Saudi International, et tidligere European Tour-arrangement som nå er et flaggskip på Asian Tour. Pelley og PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan har en måned på seg til å bestemme om de vil tillate spillere som Dustin Johnson, Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Sergio Garcia og to dusin andre globale stjerner å konkurrere i Riyadh, eller om de vil bøtelegge eller til og med utestenge dem .

For en krets som hevder at dens veiledende prinsipper er "innovative, inkluderende og globale", er det vanskelig å se hvor truende å bøtelegge og utestenge spillere mens man forlater uten tvil verdens raskest voksende golfmarked og største reservoar av kommende talenter i Asia oppnår noen av disse målene. I tillegg er det også spørsmål om det juridiske grunnlaget for trusler om utestengelser og for potensiell avslag på spillefritak fra både PGA og European Tours.

Juridiske eksperter har åpent avhørt om noen Tour har lovlig grunnlag for å utestenge spillere gitt at golfspillere er uavhengige kontraktører som har rett til å drive bransjen hvor de måtte ønske det. Ikke bare kan forbud mot spillere stride mot amerikanske antitrust- og lover om arbeiderrettigheter, men det kan også få amerikanske lovgivere til å se nærmere på PGA Tours skattefritaksstatus gitt dens non-profit-oppdrag om å «fremme profesjonell golf». Med andre ord, det er vanskelig å argumentere for at du fremmer det beste til spillerne dine mens du samtidig utestenger de samme spillerne for å se etter deres beste.

Så godt som all dekning av Morikawas seier i Dubai har fokusert på å feire at han var den første amerikaneren som erobret Europa. Men i virkeligheten er seieren hans et trist siste kapittel av European Tour og ytterligere bevis på at Euro Tour er fullt medskyldige i PGA Tours oppdrag om å dominere global golf, promotere amerikanske spillere over hele verden og true med å utestenge alle som står i deres vei.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse
Annonse

Trender