Kontakt med oss

Sport

Boksing uten grenser: Umar Kremlev om politikk og samarbeid

DELE:

Publisert

on

Umar Kremlev, presidenten for International Boxing Association (IBA), snakket nylig om fremtiden til boksing på en pressekonferanse i Tasjkent, Usbekistan. Under konferansen understreket Kremlev behovet for samarbeid og kompromisser innen boksesporten, og fremhevet IBAs forpliktelse til å hjelpe idrettsutøvere og nasjonale forbund med å utvikle sporten.

Under pressekonferansen understreket Kremlev at boksing bør holdes utenfor politikken og at samarbeid og kompromisser er avgjørende for sportens utvikling. Han bemerket at boksing er en vennlig familie som vil fortsette å vokse uavhengig av politiske stridigheter. Kremlev snakket om spørsmålet om samhandling mellom IBA og IOC, og understreket at hver organisasjon bør fokusere på sitt eget ansvar uten å forstyrre hverandre og idrettsutøvernes interesser.

IBA har alltid vært åpen for dialog, og det er opprettet en kommisjon for å samhandle med IOC. Kremlev nevnte at etterforskningen av korrupsjon under styret til tidligere AIBA-president Xi K Wu ikke har noe å gjøre med den nåværende tilstanden i organisasjonen.

Temaet for USAs og Storbritannias initiativ for å opprette en "alternativ bokseforening" ble også diskutert under pressekonferansen. Kremlev uttalte at IBA er det eneste internasjonale forbundet som styrer boksing og er klarert av 205 land. Han stilte spørsmål ved ideen om å registrere en forening i en «garasje» og kalle den internasjonal og spurte hvorfor noen skulle ta hensyn til det.

Pressekonferansen tok også for seg det amerikanske bokseforbundets tidligere beslutning om å trekke seg fra IBA, hvor Kremlev bemerket at amerikanske idrettsutøvere selv ber om hjelp til å organisere et nytt forbund, og beslutningen om å trekke seg var et utelukkende byråkratisk initiativ som ikke reflekterer synspunktene til idrettsutøverne.

Når det gjelder finansiering, planlegger IBA å bevilge mellom $50,000 og $100,000 til hvert nasjonalt forbund for utvikling av boksing etter å ha sendt inn en utviklingsplan.

Kremlev understreket fokuset på samarbeid, og la merke til at IBAs oppgave ikke er å begrense idrettsutøvere, men å hjelpe dem. Det er ingen spørsmål om populariteten til boksing, med 120 land som har sendt inn søknader om å få rettighetene til finalen, og idrettsutøvere fra Europa kontakter Kremlev personlig for å løse aktuelle problemer i alles interesse.

Annonse

Avslutningsvis fremhevet pressekonferansen IBAs forpliktelse til utviklingen av boksing og samarbeidet med andre organisasjoner samtidig som de fokuserer på dets ansvar. Kremlev la vekt på at politikken skal holdes utenfor idretten, og samarbeid og kompromiss er avgjørende for idrettens vekst. IBA er betrodd av 205 land og er den eneste internasjonale sammenslutningen som styrer boksing. Med fokus på samarbeid og utvikling, har IBA som mål å hjelpe idrettsutøvere og sikre sportens fortsatte popularitet over hele verden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender