Barneombudet åpner etterforskning i Kommisjonens ekspertgrupper

| Kan 14, 2014

BarneombudetDen europeiske ombudsmannen, Emily O'Reilly (Bildet)Har åpnet en etterforskning på eget initiativ inn i sammensetningen og åpenhet av Kommisjonens ekspertgrupper. Som et første skritt, er hun ber interesserte personer og organisasjoner for tilbakemelding på hvordan balansert representasjon av relevante fagområder og interessen er i forskjellige grupper, hvor gjennomsiktig gruppene er og hvor godt de søknadsprosedyrer fungerer.

O'Reilly forklarte: "Kommisjonen er avhengig tungt på råd av hundrevis av ekspertgrupper for å utarbeide lovgivning og politikk, som dekker områder fra skatt og banktjenester til trafikksikkerhet og legemidler. Det er av største betydning for disse gruppene å være balansert og å jobbe som transparent som mulig, slik at publikum kan stole på og granske sitt arbeid. "

Strategisk bruk av egne initiativ undersøkelser

Når O'Reilly tiltrådte som europeiske ombudsmannen i oktober 2013, kunngjorde hun at hun ville bruke hennes eget initiativ makt til å undersøke systemiske problemene i EU administrasjonen mer strategisk. For å oppnå dette, hun utnevnt en intern koordinator for egen-initiativ henvendelser. Den ekspertgrupper Undersøkelsen er den første i en serie av strategiske egen-initiativ henvendelser som vil bli åpnet i løpet av de kommende månedene.

Med hjelp av den offentlige høringen, vil ombudsmannen undersøke hvilke ekspertgrupper kan mangle en balansert representasjon av interesser, om oppnevning av medlemmer "i en personlig egenskap" er problematisk, og om ekspertgrupper jobbe så transparent som mulig. Invitasjonen til den offentlige høringen er tilgjengelig her.

Spesifikk undersøkelse i ekspertgrupper for felles landbrukspolitikk

Kommisjonen (DG AGRI) er i ferd med å sette opp 14 sivile dialoggrupper som vil tjene som rådgivende organ for den felles landbrukspolitikken. Mer enn en tredjedel av EUs budsjett går inn i denne avgjørende politikkområdet. Barneombudet har derfor åpnet en etterforskning i sammensetningen av disse gruppene for å garantere en balansert representasjon av det brede spekter av økonomiske og ikke-økonomiske interessegrupper. Du kan finne åpningsbrev for dette spesifikke undersøkelsen her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, europeiske ombudsmannen, Politikk

Kommentarer er stengt.