#EuropeanCouncil: "Vi kan ikke og bør ikke outsource våre problemer til Tyrkia, sier Martin Schulz

Martin-Schulz-014Samtaler med Tyrkia om håndtering av flyktningkrisen bør ikke være knyttet til landets innsats for å bli med i EU, advarte Martin Schulz i Brussel. Europaparlamentet president adressert europeiske stats- og regjerings ved starten av EU-toppmøtet på 17-18 mars dedikert til migrasjon krisen og økonomiske prioriteringer. "Tyrkia vil ikke få noen rabatter på medier frihet og beskyttelse av minoritetsinteresser, maktfordeling eller rettssikkerhet," sa han, og kalte dem "ikke-omsettelige saker".

Schulz sa EU og Tyrkia er viktige partnere: "Vi trenger et partnerskap, ikke en avhengighet av Tyrkia. Vi kan ikke og bør ikke "outsource" våre problemer til Tyrkia. "

Parlamentet er også opptatt av å finne ut detaljene om tilbake til Tyrkia og overføringsflyktninger til EU, sa han. Parlamentsmedlemmene ønsker å vite hvordan Tyrkia ville møte betingelsene for å bli betraktet som en "safe tredje land" og hva garanterer det var at hjemvendte flyktninger ikke ville bli overlevert til folket forfølgelse.

Schulz også understreket at enhver avtale inngått med Tyrkia ikke kan erstatte en ekte EU migrasjon og asylpolitikk. Han ringte for en overhaling av eksisterende regler og etablering av et europeisk Coast og Grensevakten, som foreslått av EU-kommisjonen.

Schulz oppfordret medlemslandene til å akselerere flytting av flyktninger fra Hellas til sine land for å hjelpe de tusenvis av mennesker som lever i Dire forholdene nær grensen til FYROM.

I tillegg sa Schulz mer støtte bør gis til Jordan og Libanon som sammen vert 2.9 millioner flyktninger: "What a visning av generøsitet og menneskelig anstendighet! Likevel har begge land nådd sine grenser. "

Presidenten sa at selv om migrasjon krisen begynte å bli mer presserende for hver dag, forble økonomien viktig også. "Styrking arbeidsplasser og vekst må være en prioritet for oss," sier han, og peker på at den europeiske økonomien var bare sakte utvinne og at arbeidsledigheten fortsatt holdt seg høy.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, tiltredelse, asylpolitikk, Belgia, Borders, Brussel, Forsvar, EU, EU tiltredelse, EU-retten, EU Summits, Europadagen, EU-kommisjonen, Europarådet, Europaparlamentet, Vekst, Innvandring, Arbeids, Politikk, Flyktninger, Flyktninger, Sikkerhet, Schengen, Schengen-området, Sikkerhet, Summits, Kalkun

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *