Tusk: "Det er klart at #Russia strategi er å svekke EUs

donald-tusk-ue"Denne kvelden hadde vi en bred diskusjon om Russland. Ledere understreket alle slags russiske aktiviteter, fra luftroms brudd, desinformasjonskampanjer, cyber-angrep, forstyrrelser i de politiske prosessene i EU og utover, hybrid verktøy på Balkan, til utviklingen i MH17 etterforskning. Gitt disse eksemplene, er det klart at Russland strategi er å svekke EU ", sa europeiske råds president Donald Tusk, etter den første dagen av den europeiske rådsmøte (20 oktober).

Tusk har en nøktern vurdering av virkeligheten, og ingen illusjoner. "Økende spenninger med Russland er ikke vårt mål. Vi er rett og slett reagerer på tiltak fra Russland. Selvfølgelig EU er alltid klar til å engasjere seg i dialog. Men vi vil aldri på akkord med våre verdier eller prinsipper. Det er derfor ledere enige om å holde kursen. Og fremfor alt for å holde enheten i EU. "

Presidenten i Det europeiske råd også referert til uregelmessige strømmer på Central Middel ruten som fortsatt er altfor høy, og har ikke endret for de to siste årene: "Det er derfor vi diskutert hvordan å forbedre vårt samarbeid med Afrika. Den høye representant presenterte sine diplomatiske innsats med fem prioriterte land, nemlig Senegal, Mali, Niger, Nigeria og Etiopia. Målet er å hindre ulovlig innvandring til Italia og til resten av Europa, og for å sikre effektive avkastningen av irregulære migranter. Høyrepresentanten ble gitt vår støtte og vil vurdere fremgang i desember. "

"Når det kommer til det østlige Middelhavet rute, har situasjonen bedret seg, med en 98% nedgang i ankomster siden i fjor", bemerket Tusk. Det er grunnen til at ledere diskutert å komme tilbake til Schengen. "Vi er alle enige om at målet er å løfte midlertidige grensekontroller over tid, som vil bli ledsaget av forsterkning av de ytre grenser".

Ledere også sterkt fordømt angrepene av det syriske regimet og dets allierte mot sivile i Aleppo: "EU kaller for en slutt på grusomhetene og en umiddelbar stans i kamphandlingene. Det vil vurdere alle tilgjengelige alternativer, hvis disse grusomhetene fortsetter ", konkluderte Donald Tusk i sin tale.

Tags: , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Konflikter, EU, Politikk, Russland