Bærekraftige utviklingsmål i #Palestine

| Juli 6, 2019

En delegasjon av lokale og regionale myndigheter i EU og Middelhavet har oppfordret til mer politisk tiltak for å gjennomføre FNs bærekraftige utvikling i Palestina, skriver masse Mboup.

Samtalen kom på et møte i styret i Euro-Middelhavs-regionens og lokalforsamlingen (ARLEM) på 30 juni, som ble arrangert av byen Ramallah og sammenslutningen av palestinske lokale myndigheter.

Representanter også bedt om å vurdere måter å utvikle den blå økonomien på, og å utdype integrasjon og økonomiske forhold mellom lokale og regionale myndigheter gjennom Middelhavsområdet.

Riksrevisjonens president Lambertz; borgmesteren i Ramallah, Musa Hadid og Mina Bouhdoud, borgmester i Lagfifat i Morroco og medformann i møtet.

Møtet følger det årlige møtet i februar 2019 i ARLEM i Sevilla (Spania), som fokuserte på utviklingen av FNs SDGs på by og regionalt nivå. SDGene gir et rammeverk for den felles EU-Palestina-strategien, og hver kommune forsøker å utvikle seg mot FNs 17-mål.

Siden 2010, ARLEM har fungert som en plattform for samarbeid mellom lokale og regionale politikere fra EU og Middelhavsregionene. Dens anbefalinger informerer beslutninger tatt av EU og Middelhavet. Plattformen bringer sammen 80-medlemmer og to observatører fra EU og dets partnerland i Middelhavsområdet.

I tillegg til FNs bærekraftige utviklingsmål (SDG) diskuterte møtet utviklingen av den blå økonomien i Middelhavet, samt måter å etablere dypere økonomisk integrasjon i regionen generelt.

Musa Hadid, borgmester i Ramallah og president for sammenslutningen av palestinske lokale myndigheter, som var vert for møtet, sa at han trodde det var et "samfunn av borgmestere og guvernører i Europa og rundt Middelhavet som er opptatt av å støtte utviklingen av hverandres byer og regioner. "Han la til:" I løpet av de siste ni årene har ARLEM vist at det er et fellesskap av borgmestre og guvernører i Europa og rundt Middelhavet som er ivrige etter å støtte utviklingen av hverandres byer og regioner. Palestina trenger støtte, og potensielt kan andre byer og regioner gi særlig praktisk hjelp, fordi de vet utfordringene med å levere kjernevirksomhet. "

Musa Hadid nevnte også de "svært spesifikke og betydelige praktiske utfordringene" som Ramallah og Palestina står overfor.

"Kollektiv politisk handling" eneste måte å møte bærekraftig fremtid - Regionspresident

European Regions of Regions President Karl-Heinz-Lambertz sa at han trodde at størstedelen av FNs mål for bærekraftig utvikling best kunne løses ved å arbeide på lokal eller regionalt nivå.

"I Europa sporer FNs SDGs internasjonalt samarbeid mellom byer og regioner; kanskje vi kan bringe palestinske lokale myndigheter inn i dette samarbeidet. FNs SDGer utarbeider allerede den europeiske fellesstrategien til støtte for den palestinske myndigheten, slik at by-til-by-samarbeidet vil styrke EUs tilnærming, sa han.

Lagfifats borgmester, Mina Bouhdoud, som medstyrer ARLEM, anerkjente de "svært begrensede og ekstremt utfordrende forholdene der palestinske samfunn jobber." Hun sa at under slike omstendigheter er partnerskap og felles mål, inkludert å nå FNs mål for bærekraftig utvikling, "Enda viktigere".

"I Marokko jobber nasjonale, regionale og lokale myndigheter mer og mer sammen for å fremme FNs bærekraftige utviklingsmål", sa hun. Jeg håper at palestinske myndigheter og samfunn også kan jobbe effektivt sammen mot FNs 17-mål. "

"Vi tror at globale utfordringer krever lokale svar. Vi må hjelpe hverandre. Vi må jobbe for å finne måter å samarbeide med palestinske borgmestere på. Vi trenger å se utover tradisjonelle utviklingsverktøy og tappe potensialet for samarbeidspartnere, "la Juan Espadas Ceja, borgmesteren i den fjerde største byen i Sevilla, til.

Leila Ghannam, guvernør i Ramallah og Al-Bireh, adresserte også ARLEM-delegasjonen.

Andre deltagende ARLEM-representanter var Lütfü Savaş, borgmester i Hatay i Tyrkia og fra EU: Markku Markkula, fra Espoo i Finland og 1st Riksrevisjonens vice president Olgierd Geblewicz, President i provinsen Vest-Pommern og leder av presidenter av polske provinser; Arnoldas Abramavičius av Zarasai-distriktet i Litauen og Riksrevisjonens ordfører på SDG; Vincenzo Bianco, tidligere internasjonalminister i Italia og tidligere borgmester og nåværende rådsmedlem i Catania; Paweł Grzybowski av Rypin i Polen; Jean-Francois Barnier, Borgmester i Chambon-Feugerolles i Frankrike; og Uno Silberg av Kose kommune i Estland. Ifølge en EU-tjenestemann var møtet i Ramallah også en flott mulighet for medlemmer av ARLEM å utdype sin kunnskap om situasjonen i Palestina. Fra intervjuene gitt til palestinske medier, sa president Lambertz at møtet skulle vise solidaritet med palestinerne, for å diskutere måter å fremme FNs bærekraftige utviklingsmål og se virkeligheten på bakken.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Politikk

Kommentarer er stengt.