Kontakt med oss

EU

Ukrainske myndigheter står med monopolister?

Publisert

on

Mangelen på en sammenhengende enhetlig statspolitisk strategi i regjeringen fører til permanente konflikter og truer forverringen av forholdet mellom Ukraina og dets vestlige partnere. Avviket er tydelig i mange gjensidig utelukkende ting. For eksempel gjelder dette spørsmålene om privatisering eller bygging av en bærekraftig økonomisk modell som vil gjøre det mulig for Ukraina å ikke bare bli et demokratisk land, men også å ha en sterk økonomi, betale ned lån og bærekraftig reformere visse områder av regjeringen Politikk.

Privatisering av statlig eiendom er en vanlig prosess for overgang fra et sosialistisk til et kapitalistisk system. Ukraina, som har vært en uavhengig stat i mer enn 29 år, beholder fortsatt overføringen av det sosialistiske systemet. Samtidig fant visse perioder med privatisering sted i Ukraina. Det til tross, umiddelbart etter proklamasjonen av uavhengighet, personer nær den daværende regjeringen og som har visse fordeler privatiserte en del av virksomhetene, er derfor samfunnets holdning til denne prosessen tvetydig. Noen foretrekker fortsatt at staten holder alt i sin besittelse.

Likevel snakket Volodymyr Zelensky, når han stilte til valget, om privatisering og behovet for å overføre statlig eiendom til private hender. Faktisk ble privatisering i stor skala startet i 2020, som stoppet etter pandemien.

Ukraina suspenderte midlertidig storstilt privatisering for 2020, - skrev Dmytro Sennychenko, leder for State Property Fund, i mars.

"I sammenheng med global økonomisk turbulens forårsaket av COVID-19-epidemien, tar vi på dette tidspunktet en beslutning om å avstå fra å sette store privatiseringsobjekter og statseide foretak på privatiseringsauksjoner til situasjonen på finansmarkedene stabiliseres," sa Sennychenko.

Etter uttalelsen sa presidenten at privatiseringen ville bli gjenopptatt etter pandemien.

Det er en rekke strategiske virksomheter som også er planlagt privatisert, selv om holdningen til privatisering er tvetydig. For eksempel er holdningen til privatiseringen av den statlige postoperatøren Ukrposhta heller ikke stabil, men ledelsen i Ukrposhta gjør alt for å oppmuntre myndighetene til å privatisere anlegget. Prosessene som foregår i Ukrposhta i et forsøk på å monopolisere internasjonal postutveksling og få enerett til å sende internasjonale postforsendelser gjennom poengene med internasjonal postutveksling, indikerer at selskapet ignorerer alle reglene i antitrustlovgivningen.

Alt dette ser ut som en tilbakevending til den gamle ordenen, og denne praksisen eksisterer i noen land, som Russland, Kasakhstan og Hviterussland. For Ukraina, som har satt kursen for integrering med EU, ville det imidlertid være hensiktsmessig å føre statspolitikk i henhold til standardene for en markedsøkonomi, uten kunstige monopoler. EU-markedet er liberalisert, så det kan ikke være monopol. Samtidig kan ikke kvaliteten på tjenestene i Ukrposhta kalles eksemplarisk, men de prøver å overta visse segmenter av leveringstjenester for å unngå enhver konkurranse med selskaper som kan gi bedre service.

Lederen for JSC "Ukrposhta" er Igor Smilyansky, som ifølge noen medier gjentatte ganger har vært involvert, i svindel, og dessuten mottar en høyere lønn enn den amerikanske presidenten. Dessuten er denne situasjonen mer negativ for regjeringen i Ukraina, da ledelsen først og fremst skader presidentens omdømme og påvirker hans godkjenningsgrad, som langt fra er den høyeste i hele sin periode.

Konkurranse, som en ubetinget egenskap for markedsforhold, bidrar til forbedring av tjenester og tjenester, ettersom ethvert monopol bare er rettet mot fortjeneste, uten å ta hensyn til forbrukernes tjenester.

Antimonopolkomiteen i Ukraina må uttale seg klart og gjøre alt for å sikre at Ukraina ikke ruller tilbake til elementene i en planøkonomi. Et lovgivningsinitiativ fra individuelle "Folkets tjenere" og som er ment å skape privilegier for Ukrposhta, bør gjennomgås, og denne situasjonen bør være et eksempel på hvordan uærlige ledere og individuelle myndighetspersoner prøver å utnytte makt og innflytelse markedsmekanismene i økonomien til egne fordeler.

Samtidig har private postoperatører i Ukraina utvetydig gitt uttrykk for sin holdning til å forhindre et slikt scenario, og myndighetene bør ta hensyn til dette. Ukrainsk virksomhet skaper jobber, fyller budsjettet og bidrar til å forbedre servicenivået, men hvis staten begynner å vende seg fra arbeidsgivere, vil det være et signal for bedrifter og borgere å forlate Ukraina.

Det er håp om rettferdighet, for eksempel Finansdepartementet i Ukraina, som har et positivt rykte i EU, ettersom det har samarbeidet med Vesten i mange år og ikke støtter slike initiativer. En lignende posisjon er opprettholdt av Statens tollvesen, som med suksess gjennomfører reformen, og Ukrainas vestlige partnere merker fremgang i denne retningen.

I dag avhenger alt av i hvilken grad presidenten og parlamentet tillater dyrking av et monopol i JSC "Ukrposhta", og om de ignorerer markedsreglene og arbeidsgivernes og skattebetalernes synspunkt. Det ukrainske politiske etablissementet forbereder seg nå på lokalvalget 25. oktober, idet det tas hensyn til innbyggernes mening og gjør endringer basert på deres synspunkt snarere enn de individuelle varamedlemmer som forfølger individuelle interesser.

EU

Kommisjonen vedtar ambisiøse handlingsplaner for kapitalmarkedsunionen og digital finanspakke

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt en ny, ambisiøs handlingsplan for å styrke EUs kapitalmarkedsunion i løpet av de kommende årene. EUs høyeste prioritet i dag er å sikre at Europa kommer seg etter den enestående økonomiske krisen forårsaket av koronavirus. Å utvikle EUs kapitalmarkeder, og sikre tilgang til markedsfinansiering, vil være viktig i denne oppgaven. Handlingsplanen tar sikte på å utvikle og integrere EUs kapitalmarkeder for å sikre at de kan støtte en grønn, inkluderende og motstandsdyktig økonomisk gjenoppretting ved å gjøre finansiering mer tilgjengelig for europeiske selskaper.

A pressemelding, tilgjengelig på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelig online med mer informasjon.

EU-kommisjonen har også vedtatt en ambisiøs Digital Finance-pakke for å sikre en konkurransedyktig og digital, vennlig EU-finanssektor som gir forbrukerne tilgang til innovative finansielle produkter, moderne betalinger, samtidig som forbrukerbeskyttelse og finansiell stabilitet sikres.

Digital Finance-pakken består av:

  • En digital økonomistrategi
  • Lovgivningsforslag for et EU-rammeverk for kryptoaktiva
  • Lovgivningsmessige forslag til et EU-rammeverk om cyberresiliens
  • En detaljbetalingsstrategi, som søker å oppnå et fullt integrert EU-betalingssystem for detaljhandel, inkludert umiddelbare betalingsløsninger som fungerer på tvers av landegrensene.

A pressemelding på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelige online. Følg pressekonferansen av konserndirektør Dombrovskis videre EBS.

Fortsett å lese

Kina

Huawei-sjef: Verden trenger en åpen tilnærming til vitenskapelig forskning

Publisert

on

På webinaret for Beijing-basert forskning og vitenskap knyttet til Europa og fra EU kom jeg med følgende kommentar til temaet forskningssamarbeid i Europa: “Nasjonalisering av vitenskapelig aktivitet - land for land - er ikke det verden trenger på denne gangen," skriver Abraham Liu.

Her ser du hvorfor

Hendelsene rundt COVID-19 har gitt oss alle tid til å reflektere over mange forskjellige spørsmål - noen er av mikro- eller personlig skala - andre har en større makroøkonomisk dimensjon.

Men ettersom verden begynner å finne en vaksine for COVID-19, er det en klar gryende erkjennelse for oss alle å reflektere over.

Forskning, utdanning, private og offentlige organer fra hele verden må samarbeide om grunnleggende og anvendt forskning. Uten intensivt internasjonalt engasjement og samarbeid vil samfunnet ikke kunne dra nytte av nye innovative produkter og tjenester. Regjeringer og privat sektor må i vesentlig grad investere i grunnleggende vitenskapelig forskning hvis morgendagens nye produkter skal leveres til det globale markedet.

Innovasjonsprosessen må ikke være begrenset til ett selskap eller noe land. Vitenskapelig fortreffelighet som samarbeider over landegrensene kan skape nye produkter som adresserer viktige sosioøkonomiske utfordringer i verden i dag. Det er grunnen til at så mange forskningsgrupper med flere jurisdiksjoner over hele verden jobber med en vaksine for COVID-19.

Det samme prinsippet - nemlig behovet for internasjonalt engasjement og samarbeid - gjelder IKT-sektoren og muligheten til å bringe nye teknologiske innovasjoner inn på markedet.

Huawei er et av de mest innovative selskapene i verden.

Under EUs industrielle resultattavle for forskning og utvikling 2019 ligger Huawei på femteplass i verden når det gjelder nivået på økonomiske investeringer som selskapet gjør innen FoU. Dette er et funn av EU-kommisjonen som har undersøkt 2,500 selskaper i verden som investerer minst 30 millioner euro i FoU per år. Vi:

  • Kjør 23 forskningssentre i 12 land i Europa.
  • Hold 240 + teknologipartnerskapsavtaler med forskningsinstitutter i Europa.
  • Samarbeid med over 150 Europeiske universiteter om forskning.
  • Anvende 2,400 forskere og forskere i Europa.
  • Investere 15% av våre globale inntekter til forskning hvert år, og dette investeringsnivået kommer til å øke.

Internasjonalt samarbeid er kjernen i Huawei forretningsmodell når det gjelder forskningsaktiviteter.

Europa er hjemmet til 25% av alle globale FoU-investeringer. En tredjedel av alle vitenskapelige publikasjoner som gjennomgås i verden i dag kommer fra europeiske forskere. Europa er hjemmet til de beste forskerne i verden. Og dette er grunnen til at så mye av Huawei-investeringene på forskningssiden er basert i Europa.

Huawei har deltatt i 44 samarbeidsprosjekter under både FP7 og under Horizon 2020. Vi har engasjert oss i forskning som dekker for eksempel 5G, sky og enhetsteknologier og bygging av IKT-plattformer som skal levere fremtidens smarte byer. Så Huawei har et sterkt innebygd avtrykk på forskning i Europa, og dette forblir tilfelle i mange år fremover. Faktisk åpnet Huaweis første forskningsanlegg i Sverige i 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - det neste EU-instrumentet for forskning, innovasjon og vitenskap 2021-2027 vil spille en sentral rolle i å levere på EUs institusjoners politiske agenda. Dette inkluderer å styrke EUs industrielle strategier, gjennomføre EUs grønne avtale og takle FNs bærekraftsmål.

Huawei kan positivt støtte implementeringen av denne spennende nye EU-politiske agendaen.

'Nasjonalisering' eller 'de-compartmentalization' av vitenskapelig og forskningsaktivitet - land for land - er ikke det verden trenger i dag. Offentlig, privat, utdanning og statlig sektor må ta en åpen tilnærming til vitenskapelig engasjement. Dette vil sikre at de viktigste globale utfordringene verden står overfor i dag kan adresseres positivt for hele menneskeheten.

Videre lesing

Last ned


Ansvarsfraskrivelse: Eventuelle synspunkter og / eller meninger e

Fortsett å lese

Kina

Tanker om Japan etter utenrikspolitikken

Publisert

on

Etter mer enn syv år med jevn styre, Shinzo Abe (Bildet) resignasjon som Japans statsminister har igjen satt landets utenrikspolitikk i verdens søkelys. Med Liberal Democratic Party (LDP) som kappes for utvalget av ny partileder og senere, nasjonens statsminister, har flere mulige kandidater kommet frem. Bortsett fra den ambisiøse Shigeru Ishiba som tidligere har forsøkt å utfordre Abe for partiets ledelse, forventes andre som Yoshihide Suga (nåværende regjeringssekretær) og Fumio Kishida å stille som kandidater for topp-stillingen i LDP så vel som Myndighetene.

For det første har oppfatningen av Kina i den japanske offentligheten og LDP vært på et lavt nivå allerede før COVID-19-pandemien rammet Japan. I følge Pew Research Center's Global Attitudes survey i slutten av 2019, så mye som 85% av den japanske offentligheten så Kina negativt - et tall som satte Japan som det landet som hadde det mest negative synet på Kina blant de 32 landene som ble spurt det året. Enda viktigere, slik undersøkelse ble utført måneder før de tre hendelsene: spredningen av COVID-19-pandemien, vedtakelsen av sikkerhetsloven i Hong Kong og den fortsatte tvisten om Senkaku (eller Diaoyu) -øyene. Med alle disse tre problemene som involverer Kina samtidig, vil det være utfordrende å forvente at den japanske offentligheten vil ha et mer positivt syn på Beijing i år.

Rivaliseringen mellom USA og Kina i dag har også kommet inn i ukart farvann der militær konflikt ikke lenger er en fjern drøm for mange. Gitt sine etablerte forhold til både USA og Kina, er en slik utfordring fortsatt å være den vanskeligste for Abes etterfølger å kjempe med. På den ene siden må Tokyo beskytte sine nære handelsforbindelser med Kina, mens på den andre må den første være avhengig av sin sikkerhetsallianse med USA for å sikre både nasjonal og regional sikkerhet mot hypotetiske trusler (inkludert Kina). Som rapportert av Kyodo News i juli i fjor var Suga selv klar over et slikt dilemma som en mellommakt og til og med anerkjente at maktbalansestrategien kanskje ikke lenger ville være passende gitt det nåværende frie fallforholdet mellom Washington og Beijing. I stedet varslet Suga om muligheten i Fasader med en av de to maktene som det mulige alternativet for Japan i nær fremtid. Selv om han ikke nevnte hvilket land han skulle ta stilling til i tilfelle et slikt scenario ble en realitet, burde ikke politiske observatører være for avgjørende ved at han vil velge Kina i motsetning til USA hvis han blir den nye japanske statsministeren.

Til slutt arver Abes etterfølger arven etter Japan som en proaktiv leder i Sørøst-Asia-regionen. Som en person uten mye erfaring med utenrikspolitikk er det utfordrende for Suga (mer enn Kishida og Ishiba) å bevare Japans lederstatus i Asia uten sterk avhengighet av det utenrikspolitiske etablissementet. Når det er sagt, er den nåværende Abe-administrasjonens policy om å oppmuntre produsentene til å skiftproduksjon fra Kina til enten Japans egne kyster eller land i Sørøst-Asia, vil trolig fortsette med tanke på hastetiden som er forsterket av COVID-19-pandemien og de fritt fallende forholdene mellom Kina og Kina.

Med Japans kollektive forfølgelse med USA, India og Australia for den frie og åpne Indo-Stillehavsvisjonen (FOIP) som en sikkerhetsteller mot Beijing i Sørøst-Asia, på toppen av Tokyos nasjonale økonomiske interesse for å redusere sin overdeavhengighet av Kina, passer landet godt inn i den typen ekstern kraft som ASEAN-medlemslandene trenger.

ANBOUND Research Center (Malaysia) er en uavhengig tenketank som ligger i Kuala Lumpur, registrert (1006190-U) med lover og forskrifter i Malaysia. Tenketanken gir også rådgivningstjenester knyttet til regional økonomisk utvikling og politisk løsning. For eventuelle tilbakemeldinger, vennligst kontakt: [Email protected].

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender