Kontakt med oss

Politikk

EU-ledere er enige om sanksjoner for 40 individer i Hviterussland, men ikke for Lukosjenko

Publisert

on

Etter nesten ti timers forhandlinger klarte EU-lederne endelig å bli enige om å innføre sanksjoner mot rundt førti individer. EUs sanksjonsliste inkluderer ikke Alexander Lukoshenko, i motsetning til listene i Storbritannia og Canada. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sa at hun var veldig glad for at de endelig hadde nådd en vei fremover. Frem til i kveld hadde Kypros blokkert den nødvendige enstemmigheten på grunn av det de så på som en unnlatelse av å støtte sanksjoner mot Tyrkia, vil dette spørsmålet bli revidert i desember. I sine konklusjoner fordømte Det europeiske råd den uakseptable volden fra hviterussiske myndigheter mot fredelige demonstranter, så vel som trusler, vilkårlige arrestasjoner og interneringer etter presidentvalget.
Det europeiske råd oppfordret de hviterussiske myndighetene til å avslutte vold og undertrykkelse, løslate alle fanger og politiske fanger, respektere mediefrihet og sivilsamfunn, og starte en inkluderende nasjonal dialog, muligens involvere OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa) . Rådet oppfordret også EU-kommisjonen til å utarbeide en omfattende plan for økonomisk støtte til det demokratiske Hviterussland og gjentok viktigheten av å sikre sikkerheten ved det hviterussiske kjernekraftverket, Ostrovets.

EU

Tollunion: Kommisjonen foreslår nytt 'Single Window' for å modernisere og effektivisere tollkontroll, legge til rette for handel og forbedre samarbeidet

Publisert

on

EU-kommisjonen har foreslått et nytt initiativ som vil gjøre det lettere for ulike myndigheter som er involvert i vareklarering å utveksle elektronisk informasjon som er sendt inn av handelsmenn, som kun vil kunne levere informasjonen som kreves for import eller eksport av varer bare en gang. Den såkalte 'EU Single Window-miljø for toll'har som mål å styrke samarbeidet og koordineringen mellom forskjellige myndigheter, for å lette automatisk verifisering av ikke-tollformaliteter for varer som kommer inn eller ut av EU.

Single Window har som mål å digitalisere og effektivisere prosesser, slik at bedrifter til slutt ikke lenger trenger å sende inn dokumenter til flere myndigheter gjennom forskjellige portaler. Forslaget er den første konkrete leveransen av det nylig vedtatte Handlingsplan om å ta tollunionen til neste nivå.

Det lanserer et ambisiøst prosjekt for å modernisere grensekontroll i løpet av det kommende tiåret, for å lette handel, forbedre sikkerhets- og etterlevelseskontroller og redusere den administrative byrden for selskaper. Økonomikommisjonær Paolo Gentiloni sa: “Digitalisering, globalisering og den endrede handelen innebærer både risiko og muligheter når det gjelder varer som krysser EUs grenser.

"For å møte disse utfordringene, må tollvesenet og andre kompetente myndigheter opptre som en, med en mer helhetlig tilnærming til de mange kontrollene og prosedyrene som trengs for en jevn og sikker handel. Dagens forslag er det første skrittet mot et helt papirfritt og integrert tollmiljø bedre samarbeid mellom alle myndigheter ved våre ytre grenser. Jeg oppfordrer alle medlemsland til å spille sin rolle i å gjøre det til en virkelig suksesshistorie. ”

De forslagden pressemeldingden Q & A og faktaark er tilgjengelig på nettet.

Fortsett å lese

Brexit

Storbritannia vil ikke trekke tilbake fiskeripolitikken i EU-samtaler: Gove

Publisert

on

By

Storbritannia vil ikke trekke tilbake kravene til EU om fiskeri, sa minister Michael Gove i et brev fra 26. oktober sendt til en minister i den omdiskuterte walisiske regjeringen, skriver William James.

Som svar på bekymringer fremsatt av Jeremy Miles, Wales minister for europeisk overgang, skrev Gove: ”Jeg er redd vi er veldig uenig i din forutsetning om at vi burde 'trekke tilbake' fiskeriene.

"Den britiske regjeringens syn er at Storbritannia under alle omstendigheter må være en uavhengig kyststat, ikke lenger være bundet av den felles fiskeripolitikken."

Fortsett å lese

Økonomi

# COVID-19 - 'Årets jul blir en annen jul'

Publisert

on

I dag (28. oktober) presenterte EU-kommisjonen sin forslag for ytterligere tiltak for å takle COVID-19 i forkant av morgendagens møte (29. oktober), via videokonferanse, av europeiske regjeringsledere.

Tiltakene er rettet mot en mer koordinert tilnærming til datadeling, testing, medisinsk og ikke-medisinsk utstyr, reise og vaksinasjonsstrategier. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen etterlyste samarbeid, koordinering og solidaritet.

Von der Leyen sa: ”I dag lanserer vi ytterligere tiltak i vår kamp mot viruset; fra å øke tilgangen til rask testing og forberede vaksinasjonskampanjer, til å legge til rette for trygge reiser når det er nødvendig. Jeg ber medlemsstatene om å samarbeide tett. Modige grep som er tatt nå vil bidra til å redde liv og beskytte livsgrunnlag. Ingen medlemsland vil komme trygt ut av denne pandemien før alle gjør det. ”

Helse- og mattrygghetskommisjonær Stella Kyriakides sa: “Økningen i COVID-19-infeksjonsraten i hele Europa er veldig alarmerende. Det er nødvendig med en avgjørende øyeblikkelig handling for at Europa skal beskytte liv og levebrød, for å lindre presset på helsevesenet og kontrollere spredningen av viruset. ”

Professor Peter Piot, som er ledende forsker i kommisjonens rådgiverpanel, takket presidentens bekymringer og sa at det ikke var noen "sølvkule". Han sa at Europa betalte en høy pris for avslappende tiltak om sommeren, og la til at tiltak som å bruke masken fungerer så lenge alle gjør det.

Han advarte også mot "koronatretthet" og understreket at det ikke var noen avveining mellom helse og økonomi. Peker på en rapport i Financial Times, sa han at helseproblemet måtte løses for å begrense økonomisk skade.

Den nye innsatsen, ser på mange handlinger, for eksempel:

Forbedre informasjonsflyten for å tillate informert beslutningstaking: Deling av nøyaktig, omfattende, sammenlignbar og rettidig informasjon om epidemiologiske data, samt om testing, kontaktsporing og folkehelseovervåking, er viktig for å spore hvordan koronavirus sprer seg på og nasjonalt nivå og levere alle relevante data til European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) og Kommisjonen.

Etablering av mer effektive og hurtige tester: Kommisjonen foreslår direkte kjøp av raske antigentester og leveres til medlemsstatene, ved bruk av 100 millioner euro under nødstøtteinstrumentet. Parallelt med dette lanserer kommisjonen en felles anskaffelse for å sikre en ny tilgangsstrøm. Reisende bør tilbys muligheten til å gjennomgå en test etter ankomst. Hvis det skal kreves eller anbefales negative COVID-19-tester for noen aktivitet, er gjensidig anerkjennelse av tester avgjørende, spesielt i reisesammenheng.

Benytter fullstendig apper for sporings- og varslingsapper over landegrensene: EU-land har utviklet 19 nasjonale apper for sporings- og varslingsapper, lastet ned mer enn 52 millioner ganger. Kommisjonen lanserte nylig en løsning for å koble nasjonale apper over hele EU gjennom en 'European Federation Gateway Service'. Tre nasjonale apper (Tyskland, Irland og Italia) ble først koblet til 19. oktober da systemet kom online. Kommisjonen ber alle stater om å sette opp effektive og kompatible apper og styrke deres kommunikasjonsarbeid for å fremme deres opptak.

Effektiv vaksinering: Utvikling og opptak av sikre og effektive vaksiner er et prioritert arbeid for raskt å avslutte krisen. Medlemsstatene må ta for å være fullt forberedt, som inkluderer utvikling av nasjonale vaksinasjonsstrategier. Kommisjonen vil få på plass et felles rapporteringsrammeverk og en plattform for å overvåke effektiviteten av nasjonale vaksinestrategier. For å dele beste praksis vil konklusjonene fra den første gjennomgangen av nasjonale vaksinasjonsplaner bli presentert i november 2020.

Effektiv kommunikasjon til innbyggerne: Tydelig kommunikasjon er avgjørende for at folkehelsesvaret skal lykkes. Kommisjonen ber alle medlemsstater om å starte kommunikasjonskampanjer på nytt for å motvirke falsk, villedende og farlig informasjon som fortsetter å sirkulere, og for å adressere risikoen for " pandemiutmattelse ”. Vaksinasjon er et spesifikt område der offentlige myndigheter må trappe opp sine handlinger for å bekjempe feilinformasjon og sikre allmenn tillit, da det ikke vil være noe kompromiss om sikkerhet eller effektivitet under Europas robuste vaksineautorisasjonssystem.

Sikre viktige forsyninger: Kommisjonen har lansert en ny felles anskaffelse av medisinsk utstyr for vaksinering.

Tilrettelegge for trygge reiser: Kommisjonen oppfordrer medlemsstatene til å gjennomføre den anbefalingen som Rådet har vedtatt om en felles og koordinert tilnærming til begrensninger for fri bevegelse. Innbyggere og bedrifter ønsker klarhet og forutsigbarhet. Eventuelle gjenværende COVID-19-relaterte tiltak ved indre grenser bør løftes.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender