Kontakt med oss

Politikk

ONE svarer på G7-toppmøtet i Cornwall

Publisert

on

I dag slutter G7-toppmøtet i Carbis Bay. Selv om toppmøtet hadde stort potensial, ble dette ikke levert, noe som satte verdens evne til å bekjempe pandemien i fare.

Edwin Ikhuoria, administrerende direktør for Afrika ved ONE-kampanjen, sa: ”Ledere ankom dette toppmøtet med en global krise som raser rundt oss. Selv om det har vært noen fremskritt, er den harde sannheten at de forlater Cornwall uten å ha tatt de virkelige handlingene som er nødvendige for å få slutt på pandemien og starte den globale utvinningen. Gjennom toppen har vi hørt sterke ord fra lederne, men uten den nye investeringen for å gjøre deres ambisjoner til virkelighet. 

“Avgjørende er at unnlatelsen av å få livreddende vaksiner til hele planeten så raskt som mulig, betyr at dette ikke var det historiske øyeblikket som mennesker over hele verden håpet på, og etterlater oss litt nærmere å avslutte pandemien. Som et resultat blir milliarder mennesker, spesielt de som bor i de mest sårbare landene, igjen farlig utsatt og venter fortsatt på en reell plan for å lede verden ut av denne krisen. "

Emily Wigens, EU-direktør ved ONE-kampanjen, fortsatte: “Verden går mot en farlig avvik. Land med lav inntekt har bare vaksinert 0.4% av befolkningen, og Afrika stirrer ned en tredje bølge, mens velstående land går mot flokkimmunitet. Jo lengre tid det tar for oss å sikre global tilgang til vaksiner, jo mer vil den globale økonomien lide og jo mer risikerer vi nye varianter som undergraver fremdriften til dags dato.

Våre beregninger viser at Team Europe kunne dele 690m doser i år, og fortsatt vaksinere alle borgere, inkludert barn. EU må handle før det er for sent. 100 millioner doser innen utgangen av året er ikke i nærheten av omfanget og hastigheten som vi trenger velstående land til å bevege seg på dette tidspunktet i krisen. Vi forventer at ledere kommer bak president Macrons oppfordring om at Europa skal være minst like ambisiøst som USA når det gjelder dosedeling. ”

ONE er en global bevegelse som kjemper for å få slutt på ekstrem fattigdom og sykdommer som kan forebygges innen 2030, slik at alle, overalt, kan leve et liv med verdighet og muligheter.

EU-kommisjonen

Rapport om felles forskningssenter: Ensomhet har doblet seg i hele EU siden pandemien

Publisert

on

En av fire EU-borgere rapporterte at de følte seg ensomme i løpet av de første månedene av koronaviruspandemien, ifølge a rapporterer fra kommisjonens felles forskningssenter (JRC). Rapporten inneholder de siste vitenskapelige bevisene for ensomhet og sosial isolasjon i EU, og analyserer Undersøkelsen av European Foundation for Improving of Living and Working Conditions, som viser at følelser av ensomhet doblet seg i alle aldersgrupper i de første månedene av pandemien.

Det var en firedobling av ensomheten blant 18-35 åringer, sammenlignet med 2016. Mediedekning i EU om fenomenet ensomhet doblet seg også under pandemien, og bevisstheten rundt problemet varierte mye mellom medlemslandene. FFC-rapporten utforsker initiativer for å takle ensomhet i ti EU-land.

Demokrati og demografi visepresident Dubravka Šuica sa: “Coronavirus-pandemien har ført frem problemer som ensomhet og sosial isolasjon. Disse følelsene eksisterte allerede, men det var mindre offentlig bevissthet om dem. Med denne nye rapporten kan vi begynne å forstå og takle disse problemene bedre. Sammen med andre initiativer, som grønnbok om aldring, har vi en mulighet til å reflektere over hvordan vi kan bygge sammen et mer elastisk, sammenhengende samfunn og et EU som er nærmere innbyggerne.

Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel la til: “Ensomhet er en utfordring som i økende grad påvirker våre unge. Men for å takle enhver utfordring effektivt, må vi først forstå den. Våre forskere ved Joint Research Center gir verdifull innsikt i ensomhet og hvordan mennesker har blitt påvirket av pandemien. Denne nye rapporten gir oss en grunnlinje for bredere analyse, slik at ensomhet og sosial isolasjon kan forstås og adresseres i Europa. "

Rapporten er det første trinnet i bredere samarbeidsarbeid mellom Europaparlamentet og Kommisjonen. Prosjektet vil omfatte ny EU-omfattende datainnsamling om ensomhet, som skal gjennomføres i 2022, og etablering av en nettplattform for å overvåke ensomhet over tid og over hele Europa. Les mer her og hele rapporten her..

Fortsett å lese

coronavirus

Vaksinere verden: 'Team Europe' vil dele mer enn 200 millioner doser COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av 2021

Publisert

on

Å sikre tilgang til trygge og rimelige COVID-19-vaksiner over hele verden, og spesielt for lav- og middelinntektsland, er en prioritering for EU.

Global Health Summit i Roma, 21. mai 2021, kunngjorde president von der Leyen at 'Team Europe' ville dele minst 100 millioner doser med lav- og middelinntektsland innen utgangen av 2021, hovedsakelig via COVAX, vår partner i å vaksinere verden.

Team Europe (EU, dets institusjoner og alle de 27 medlemslandene) er på vei til å overskride dette opprinnelige målet, med 200 millioner doser COVID-19-vaksiner som forventes å bli delt med de landene som trenger dem mest, innen utgangen av 2021.

President von der Leyen sa: “Team Europe tar sitt ansvar for å hjelpe verden med å bekjempe viruset, overalt. Vaksinasjon er nøkkelen - det er derfor det er viktig å sikre tilgang til COVID-19 vaksiner til land over hele verden. Vi vil dele mer enn 200 millioner doser av COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av dette året. ”

De over 200 millioner dosene av COVID-19-vaksiner som er blitt begått av Team Europe vil nå sine destinasjonsland, hovedsakelig gjennom COVAX, innen utgangen av dette året.

COVAX har så langt levert 122 millioner doser til 136 land.

Parallelt har Team Europe lansert et initiativ om produksjon og tilgang til vaksiner, medisiner og helseteknologier i Afrika.

Initiativet vil bidra til å skape de rette forholdene for lokal vaksineproduksjon i Afrika, støttet av € 1 milliard fra EU-budsjettet og de europeiske utviklingsfinansieringsinstitusjonene som European Investment Bank (EIB).

9. juli ble Team Europe enige om å støtte store investeringer i vaksineproduksjon av Institut Pasteur i Dakar, sammen med andre støttetiltak. Det nye produksjonsanlegget vil redusere Afrikas 99% avhengighet av vaksineimport og styrke fremtidens pandemisk motstandskraft på kontinentet.

Bakgrunn

EU har vært drivkraften bak Coronavirus Global Response og etableringen av ACT-Accelerator, verdens anlegg for tilgang til COVID-19 vaksiner, diagnostikk og behandlinger.

Ettersom de fleste lav- og mellominntektsland trenger tid og investeringer for å bygge sin egen produksjonskapasitet, er det øyeblikkelig og mest effektive svaret fortsatt å dele vaksiner.

Global Health Summit ble innkalt av president von der leyen og statsministeren til Mario Mario Draghi 21. mai 2021. Dette aller første G20-toppmøtet om helse markerte begynnelsen på et nytt kapittel i den globale helsepolitikken.

Verdensledere forpliktet seg til multilateralisme, globalt helsesamarbeid og til å øke kapasiteten til vaksineproduksjon over hele verden for å gjøre denne pandemien til den siste pandemien.

Mer informasjon

Coronavirus Global Response

Global Health Summit

Afrika-initiativ

Fortsett å lese

Brexit

Storbritannias Johnson oppfordrer EU til å vurdere forslag etter brexit på alvor

Publisert

on

By

Storbritannias statsminister for Storbritannia, Boris Johnson, stiller med president for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen under lederens offisielle velkomst- og familiefoto på G7-toppmøtet i Carbis Bay, Cornwall, Storbritannia, 11. juni 2021. Leon Neal / Pool via REUTERS

Statsminister Boris Johnson har oppfordret EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen til å vurdere seriøst Storbritannias forslag om å endre det han kalte den "uholdbare" måten en Brexit-avtale styrer handel med Nord-Irland, skriver Elizabeth Piper.

Siden den fullførte sin utgang fra EU på slutten av fjoråret, har Storbritannias bånd til blokken nådd nye nedturer, hvor begge sider anklager hverandre for å handle i ond tro på grunn av en avtale om handel etter Nord-Irland.

London anklager Brussel for å være for puristisk eller legalistisk i å tolke hva avtalen betyr for noen varer som flytter fra Storbritannia til provinsen Nord-Irland. EU sier at de overholder avtalen, som Johnson signerte bare i fjor.

Storbritannia foreslo onsdag å reforhandle deler av Nord-Irlands protokoll som regulerer varebevegelse som kjølet kjøtt, og å dispensere fra EUs tilsyn med avtalen.

EU har avvist kravet om reforhandling, med von der Leyen som gjentar blokkens melding på Twitter og sa: "EU vil fortsette å være kreativ og fleksibel innenfor protokollrammen. Men vi vil ikke reforhandle."

Johnson snakket med van der Leyen forrige uke.

"Statsministeren la til grunn at måten protokollen fungerte for øyeblikket ikke var bærekraftig. Han sa at løsninger ikke kunne bli funnet gjennom de eksisterende mekanismene i protokollen, og det er derfor vi vil legge fram forslag til betydelige endringer i den," Johnsons talsmann fortalte reportere.

Johnson oppfordret EU til å "se på forslagene på alvor og samarbeide med Storbritannia om dem" og sa at dette ville sette forholdet mellom Storbritannia og EU på bedre grunnlag.

Storbritannia utarbeidet forslagene i ett papir som det utgav onsdag for å prøve å tvinge stammende forhandlinger fremover for å gjøre den såkalte protokollen bedre. Noen kritikere sier at få av forslagene er nye og i stor grad kan avvises av EU.

Protokollen tar for seg den største vanskeligheten som oppstod ved skilsmissen: hvordan man kan bevare den delikate freden som ble brakt til provinsen av den USA-formidlede fredsavtalen langfredag ​​i 1998 - ved å opprettholde en åpen grense - uten å åpne en bakdør gjennom nabolandet Irland til EUs eneste markedet på 450 millioner mennesker.

Det krever i hovedsak varekontroll mellom det britiske fastlandet og Nord-Irland, som fortsatt er en del av EUs tollområde. Disse har vist seg å være belastende for selskaper og et anathema for fagforeningsfolk, som er sterkt støttende av at provinsen forblir en del av Storbritannia.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender