Kontakt med oss

asylpolitikk

European Union Agency for Asylum begynner arbeidet

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonen etablerte European Union Agency for Asylum (EUAA) 19. januar. Mens overgangen til et nytt kontor ble avtalt i juni i fjor, var den offisielle starten på programmet onsdag. 

"EUAA er et unikt byrå, med verktøyene og evnen til å støtte medlemslandene og unionen selv i å konkret forbedre anvendelsen av verdens eneste multinasjonale asylsystem," sa Nina Gregory, administrerende direktør for EUAA. 

Det nye byrået søker å forbedre praksisen til European Asylum Support Office (EASO) for å bedre støtte EU-landene på dette området. EU-kommisjonen har allerede lovet 172 millioner euro for et budsjett for 2022. 

Byrået starter året med virksomhet i åtte EU-land. Disse operasjonene forbedrer EASOs prosedyrer ved å muliggjøre raskere utplassering av personell til kritiske områder, samt en større vekt på beskyttelse av menneskerettigheter for flyktninger. EUAA har også større kapasitet til å samarbeide med ikke-EU-land for å støtte internasjonalt samarbeid i krisetider. 

Logoen til det nye byrået. Logoen symboliserer beskyttelsen som Europa tilbyr gjennom måten den større blå delen buer over den gule firkanten (EUAA-nettstedet).

Del denne artikkelen:

Trender