Kontakt med oss

Politikk

Breton kaller spredning av desinformasjon en "slagmark" i diskusjon med parlamentskomiteen

DELE:

Publisert

on

Europaparlamentet hadde en diskusjon med kommissær Thierry Breton om de nylige sanksjonene mot russiske medier og om den kommende loven om digitale tjenester. MEP'er snakket med Breton, kommissæren for det indre marked, om hvordan loven om digitale tjenester ville fungere midt i det nåværende bakteppet av krig. 

"Vi har sett virkningen av den russiske propagandamaskinen i Russland og utover," sa Breton. «Dette gir oss også en idé om hvor viktig informasjon og nyheter har blitt; det faktum at det har blitt en slagmark.»

Loven vil skissere visse ansvarsområder for nettplattformer for å overvåke spredningen av desinformasjon og annen ulovlig kommunikasjon innenfor deres tjenester. Loven, som opprinnelig ble foreslått i desember 2020, skulle også søke å beskytte EU-borgere og deres data på nettet. 

MEP'er fra komiteen for det indre marked og forbrukerbeskyttelse spurte Breton om sanksjoner mot russiske statlige medier og om loven om digitale tjenester ville ha sjekket spredningen av desinformasjon fra disse plattformene tidligere. 

Hvis handlingen var på plass under den nåværende krisen i Ukraina, ville nettbaserte medieplattformer måttet evaluere sine algoritmer og innholdet som ble delt, enten sosiale medier eller tradisjonelle medier. De ville ha måttet innføre kontroller for å overvåke spredningen av digital desinformasjon innen EU, sa Breton. 

Denne diskusjonen kommer etter at EU la russiske statssponsede medieselskaper til sin liste over sanksjonerte selskaper, noe som betyr at EU-borgere ikke lenger skal ha tilgang til Sputnik eller andre russiske nyhetstjenester. Begrunnelsen for den handlingen var at disse tjenestene spredte desinformasjon og propaganda på vegne av Kreml, og dermed var talen ikke beskyttet under ytringsfriheten.

Annonse

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender