Kontakt med oss

Politikk

Utenriksrådet snakker om hvordan man best kan hjelpe Ukraina, koordinere forsvaret

DELE:

Publisert

on

Utenriksrådet møttes i dag for å diskutere den pågående situasjonen i Ukraina med den ukrainske forsvarsministeren, Oleksii Reznikov. Ministre vil motta en analyse av situasjonen fra Reznikov og lære hvordan EU best kan støtte kandidatlandet. Forsvarsministre forventes også å vedta det strategiske kompasset, et initiativ som ble foreslått i november i fjor. 

«Russland bruker all sin militære kapasitet. Problemet er at [det] bruker militær kapasitet mot sivile. Det er ikke en krig, det er en massiv ødeleggelse av landet, uten noen form for hensyn til krigens lover, for kriger har også lover.»

Etter hvert som situasjonen i Ukraina blir verre, strømmer det fortsatt flyktninger til nabolandene. EU-landene har tatt imot anslagsvis 2 millioner flyktninger, et antall som fortsatt vokser. Romania alene har tatt inn mer enn 526 tusen mennesker. De jobber med andre EU-land for å hjelpe til med å støtte ukrainske flyktninger samtidig som de gir plass til flere. 

"Vi prøver å tilby alle mulige fasiliteter," sa den rumenske utenriksministeren Bogdan Aurescu. "Vi har også opprettet grønne veier for å ta ukrainske flyktninger fra grensen til republikken Moldova ... inn i rumensk territorium for å lette innsatsen til de moldoviske myndighetene, som er overveldet av antallet flyktninger."

Det forventes også at ministrene passerer det strategiske kompasset i dag. Det strategiske kompasset vil være rammen for økt samarbeid mellom EU-landene på sikkerhetsfronten. Selv om forsvar ikke tradisjonelt har vært en del av EUs politikk, vil dette forslaget oppmuntre EU-land til å reagere sammen på sikkerhetstrusler. Det strategiske kompasset dikterer også hvordan EU skal fordele forsvarsutgifter og 

"[Det strategiske kompasset] er ikke svaret på den ukrainske krigen, men det er en del av svaret," sa Borrell. «Vi har jobbet med det i to år, og da vi begynte å jobbe, kunne vi ikke forestille oss at [i] siste godkjenningsøyeblikk ville situasjonen være så ille, og at Europa kom til å møte en så stor utfordring. ”

Annonse

Del denne artikkelen:

Trender