Kontakt med oss

Demokrati

Arrangører av NatCon-konferansen lanserer ytringsfrihetskampanje med nye rettslige skritt for forsøk på kansellering av konferansen

DELE:

Publisert

on

Forsøkene fra flere distriktsordførere i Brussel for å stoppe den nasjonale konservative konferansen i gang har gitt arrangørene muligheten til å posisjonere seg som forsvarere av ytringsfriheten. To spillesteder kansellerte bestillingene etter politisk press fra det MCC Brussels kaller "den politiske eliten i Brussel", og da en tredje spillestedseier nektet å trekke seg, ble politiet sendt for å stenge møtet inntil Belgias høyeste sivile domstol omgjorde ordren fra ordføreren. , som nå står overfor rettslige skritt selv, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Søksmålet mot Emir Kir, ordfører i Saint-Josse-ten-Noode, søker å forhindre gjentakelse av handlingen hans mot den nasjonale konservative konferansen, som ble bredt fordømt, fra den belgiske statsministeren og ned. Yohann Rimokh, advokaten som har anlagt saken, sa: "Dessverre, dette er ikke første gang ytringsfrihet har vært i trådkorset i Brussel eller Belgia, og det er en skammelig historie med saker som burde angå enhver person, uavhengig av politisk overbevisning. , som tror på retten til ytringsfrihet og forsamlingsfrihet.

«Dette er imidlertid første gang vi så et forsøk på å avlyse en konferanse ved en administrativ politiordre der statsministeren i en medlemsstats besøk ble annonsert [av Viktor Orbán fra Ungarn]; dette er første gang den belgiske statsministeren tvinges til å tvitre bekymringene sine, første gang vi så internasjonale ledere gjenta disse bekymringene, og første gang vi har sett den typen globale søkelyset denne saken sette på den dårlige praksisen som har blitt normen. i hjertet av Den europeiske union».

MCC ser det som skjedde med konferansen som «ikke et engangsangrep på ytringsfriheten i Europa. Det passer med mønsteret av tiår med politikk som kommer fra EU som tar sikte på å kontrollere den politiske fortellingen, sammen med en rekke eksempler i Brussel på at arrangementer blir avlyst. Den har nå lansert en rapport fra sin teknologiekspert, Norman Lewis Hatefulle ytringer versus ytringsfrihet: The Future of European Democracy har som mål å gi et motstykke til «fortellingen om hatytringer i Brussel», og utforsker «hvordan EU gradvis har forsøkt å kontrollere mer og mer av det som kan sies».

MCC peker på EUs digitale agenda, som den ser på som «en felles innsats for å gi EU-eliter makt til å bestemme akseptabel tale og fjerne alt de anser som politisk farlig. Forsøket på å sette opp et enestående system for politisk innblanding i hva som kan og ikke kan sies på nettet, skjuler seg. 

MCC hevder at "i stedet for å prøve å overbevise sine politiske motstandere, prøver EU-elitene i økende grad å få dem til å tie." Den har oppsummert rapporten som følger"

Annonse

Spørsmålet om ytringsfrihet har alltid vært en konkurranse om hvem som bestemmer hva som kan sies, høres eller tenkes i samfunnet. Den europeiske unions fokus på å dempe det den kaller "hatfulle ytringer" og "desinformasjon" er den siste formen for denne kampen. Under dekke av å opprettholde siviliserte atferdsnormer institusjonaliserer EU lover mot hatytringer og desinformasjon som representerer et grunnleggende angrep på ytringsfrihet og demokrati i Europa. 

En pakke med lover, forskrifter og avtaler mellom EU-institusjoner og Big Tech representerer et forsøk, men EU-elitene på å finne ut hva Europas 484 millioner mennesker kan eller ikke kan si på nettet. Det planlegges ytterligere feiende bestemmelser om netttale. Begrunnelsen de gir er behovet for å beskytte det europeiske demokratiet mot hatefulle ytringer og feilinformasjon. Men bak disse påkallelsene av demokrati ligger faktisk en dyptgående antidemokratisk holdning til europeiske borgere. 

I stedet for at Europa blir angrepet av "hatfulle ytringer", er europeiske borgere under angrep fra EU-elitens hatske holdning. Maktene som er se ned på europeiske borgere som spedbarn som er lett utsatt for manipulasjon og som må isoleres fra skadelig tale og ideer. 

Denne rapporten tar sikte på å utfordre Brussel-fortellingen om hatytringer. 

Politiet av tale for å forsøke å sosialt konstruere politiske resultater har blitt modus operandi for EUs skjøre teknokratiske oligarki, som frykter enhver åpen og uforutsigbar debatt som kan reise grunnleggende spørsmål om deres rett til å styre og legitimiteten til Brussel-politikken i sentrale spørsmål fra den grønne avtalen til massemigrasjon. Denne frykten har blitt forsterket i oppkjøringen til valget til EU-parlamentet i juni, som er spådd å se en økning i støtten til nasjonale partier som er motstandere av sentralisert EU-kontroll.

Denne utfordringen til den regjerende EU-ortodoksien har ført til krav om stadig mer intervensjon i europeisk debatt. Dette er grunnen til at sensuroperativsystemet – spekteret av lover, uansvarlige frivillige organisasjoner og Big Tech – som er skissert i denne rapporten, bare skal utvides. Det sensuriøse korstoget mot ytringsfriheten er ikke et midlertidig fenomen, men er kjernen i hvordan EU og dets institusjoner nå fungerer.

Rapporten har fire hovedpunkter:

• For det første handler ikke fortellingen om hatytringer om gode manerer eller et styresystem som opphøyer sivilisert atferd for å beskytte innbyggerne. Det er et politisk motivert korstog å institusjonalisere et EUs «sannhetsministerium» som har som mål å beskytte EU og dets sentrale institusjoner mot ytringsfrihet. 

• For det andre, siden EU ble til, har utviklingen av lovene om hatytringer vært drevet av antidemokratiske impulser. EU-eliten er evig redd for synspunkter og meninger til europeiske borgere. Siden slutten av andre verdenskrig har europeiske eliter sett på sitt oppdrag å beskytte Europa mot «farene» ved uhemmet demokrati. Brussel har dermed blitt institusjonelt redd for den åpne uforutsigbarheten til ytringsfrihet og valg. Dette har bare forsterket seg de siste årene, ettersom det over hele EU er på vei oppover politiske krefter som ser annerledes på europeisk kultur og historie og stiller spørsmål ved status quo. 

• For det tredje kan denne sensuriøse dynamikken bare øke i fremtiden ettersom den blir automatisert og automatisk. Dette korstoget uten slutt er i ferd med å bli forsterket av automatiseringen av hatytringer på nettet, gjennom bruk av kunstig intelligens. Merkelig nok er dette et område der EUs standard risikoaversjon og føre-var-tilnærming til innovasjon ikke gjelder. Å bevæpne kunstig intelligens for å fremme talepolitiet representerer en reell og nåværende fare for fremtiden til det europeiske demokratiet. 

• For det fjerde er kampen med eurokratene om narrativet om hatytringer og desinformasjon en kamp vi ikke har råd til å tape. Det er en kamp som må vinnes av de som forstår hvor sentral ytringsfrihet forblir for demokratiske rettigheter og frihet. Mer ytring, ikke ytringsfrihet, er vårt beste forsvar, ikke bare mot hatefulle ytringer, men mot et stadig mer autoritært EU-oligarki som gjerne ofrer ytringsfrihet og demokrati hvis det lar status quo være intakt.

Som rapporten konkluderer, er innsatsen svært høy. EU-elitens ondsinnede og hatefulle fordommer om at vanlige mennesker er for uvitende, dumme og tilbøyelige til lett manipulasjon av demagoger, må motarbeides kraftig. 

Under det kommende valget bør målet være å avsløre ethvert forsøk på å kutte i munnen på synspunkter og ytringer som Brussel og deres store teknologiske undersåtter anses som ute av drift. 

Ved å spre sin desinformasjonsfortelling kan Brussel-eliten selv bli anklaget for å spre 'desinformasjon' eller 'falske nyheter'. Den virkelige trusselen mot EU-valget og det europeiske demokratiets fremtid er EUs korstog mot hatefulle ytringer og desinformasjon. Det virkelige spørsmålet er hvem som kontrollerer hva som kan eller ikke kan sies eller tenkes i Europa.

Det beste forsvaret for demokrati er alltid ytringsfrihet. I stedet for de som ønsker mindre tale eller kontrollert tale, tar vi til orde for mer ytring og friere ytring. Flere taler åpent i opinionsdomstolen er det eneste langsiktige grunnlaget for å beskytte demokratiet i Europa. 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender