Kontakt med oss

EU Summits

2021 G7 Leaders 'communiqué: Vår felles agenda for global handling for å bygge tilbake bedre

Publisert

on

På slutten av det siste G7-møtet (11.-13. Juni) klarte G7-lederne å bli enige om en felles kommunikasjon - sammenlignet med den siste G7 da Trump var enig og deretter avviste kommunikasjonen, kan dette allerede hakkes opp som fremgang. Det var bred enighet om behovet for å kombinere innsats for å bistå i den globale responsen på pandemien. Andre spørsmål som ble behandlet var vanlige idealer om å fremme et åpent samfunn og demokrati, felles forpliktelser til multilateralisme og fremme velstand når verden kommer seg fra pandemien.

Hovedpoengene.

EU

EU og Japan fører politisk dialog på høyt nivå om utdanning, kultur og sport

Publisert

on

10. mai holdt kommisjonær Mariya Gabriel for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom en videokonferanse med den japanske ministeren for utdanning, kultur, sport, vitenskap og teknologi, Koichi Hagiuda (Bildet), for å diskutere samarbeid mellom EU og Japan innen deres porteføljer. Begge sider bekreftet på ny sin forpliktelse til fortsatt samarbeid og støtte fra sine respektive programmer, og ble enige om å forene krefter om forskermobilitet. Dette pågående samarbeidet har fått ny betydning under COVID-19-krisen, som har rammet disse sektorene hardt.

Kommissær Gabriel sa: ”Utdanning, kultur og sport bringer mennesker sammen - for å lære, lære, skape og konkurrere. Internasjonalt samarbeid på disse områdene vil alltid føre til bedre forståelse - som mellom Europa og Japan. I Brussel, som i Tokyo, ser vi på fremtiden for utdanning og den digitale overgangen. Jeg var glad for å utveksle ideer og god praksis på dette feltet, så vel som innen kultur og sport, med Hagiuda og hans team. "

Foran de olympiske sommerlekene i Japan delte minister Haiuda oppdateringer under møtet om organiseringen av en så storstilt begivenhet i disse enestående tider. kommisjonær Gabriel og minister Hagiuda ønsket også fremdriften i tre spesielle felles EU-Japan Erasmus Mundus masterprogrammer innen robotikk, utvidet virkelighet og historie, som ble lansert som et resultat av første politiske dialog av juli 2018. Til slutt la de begge vekt på viktigheten av utveksling mellom mennesker og ble enige om å opprettholde direkte diskusjoner med jevne mellomrom. Det kommende toppmøtet mellom EU og Japan vil fremheve omfanget og bredden av samarbeidet under Strategisk partnerskapsavtale mellom EU og Japan. A jsalve uttalelse og mer informasjon etter dagens møte er tilgjengelig online.

Fortsett å lese

EU Summits

President von der Leyen deltar i 30-sterk ledermøte mellom EU og India

Publisert

on

I morgen lørdag 8. mai vil presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, slutte seg til presidenten for Det europeiske råd, de 27 EU-stats- og regjeringssjefene, og Indias statsminister Narendra Modi, for et EU-India ledermøte ved videokonferanse, vert for statsministeren i Portugal António Costa. Høy representant / visepresident Josep Borrell vil også delta. Å samle alle medlemmene av Det europeiske råd og statsminister Modi for første gang viser styrken til det strategiske partnerskapet mellom EU og India og den gjensidige viljen til å fremme våre forhold. Møtet finner sted i sammenheng med en dramatisk koronavirus-situasjon i India, som EU har svart på i full og rask solidaritet. Gjennom EUs sivilbeskyttelsesmekanisme har kommisjonen koordinert og medfinansiert levering av oksygen, ventilatorer, medisiner og personlig verneutstyr av 16 medlemsland i et av de største svarene fra mekanismen noensinne.

Verdien av dette er estimert til over € 100 millioner. EU-kommisjonen har også gitt et økonomisk bidrag på 2.2 millioner euro til Verdens helseorganisasjon for å øke kapasiteten til testing og pasientomsorg i India. Ledermøtet vil gi en mulighet til å formidle EUs fortsatte solidaritet og vilje til å støtte India i denne vanskelige tiden. Ledere forventes også å ta skritt for å styrke handels- og investeringsforbindelsene mellom EU og India, bli enige om et partnerskap om tilkobling, og diskutere kampen mot klimaendringer, teknologisamarbeid og utenriks- og sikkerhetspolitiske utfordringer. President von der Leyen, president Michel og statsminister Costa vil holde en felles pressekonferanse etter avslutningen av møtet, planlagt klokken 16 CET (15t lokal), som vil bli streamet bor på EbS. Mer informasjon om møtet er tilgjengelig på nettsted.

Fortsett å lese

EU

Sosialt Europa: President von der Leyen og College-medlemmer deltar i Porto Social Summit

Publisert

on

I dag (7. mai), kommisjonspresident Ursula von der Leyen (Bildet) vil delta i Sosialt toppmøte i Porto, organisert av det portugisiske formannskapet i EU-rådet. Konserndirektører Vestager og Dombrovskis, høy representant / visepresident Borrell samt kommissærer Gabriel, Schmit og Ferreira vil også delta. Porto sosiale toppmøte vil samle EU-institusjoner, stats- og regjeringsledere, arbeidsmarkedspartnere og sivilsamfunnets representanter. Toppmøtet vil være en mulighet til å fornye den felles forpliktelsen til et sterkt sosialt Europa og en rettferdig, inkluderende og spenstig utvinning. I mars la Kommisjonen frem et Handlingsplan å videre implementere European Pillar for sosiale rettigheter og ta opp de sosioøkonomiske konsekvensene av pandemien, samt mer langsiktige demografiske, samfunnsmessige og teknologiske utfordringer. Handlingsplanen foreslår også mål på EU-nivå for sysselsetting, ferdigheter og sosial beskyttelse som skal nås innen 2030. Dedikerte økter vil fokusere på temaene "Fra Göteborg til Porto" og "Implementering av den europeiske søylen for sosiale rettigheter", etterfulgt av tre parallelle workshops dedikert til 'Arbeid og sysselsetting', 'Ferdigheter og innovasjon' og 'Velferdsstat og sosial beskyttelse'. Taler ved åpnings- og avslutningsøktene til den første dagen av toppmøtet vil være live videre EBS, samt pressekonferansen med presidentene von der Leyen, Sassoli og Michel og Portugals statsminister Costa, som vil finne sted på +/- 19:40 CEST. En pressemelding om resultatene fra den første dagen av toppmøtet vil bli publisert om kvelden. Mer informasjon om programmet for Porto Social Summit samt medieopplegg er tilgjengelig på dette nettstedet.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender