Kontakt med oss

EUs samholdspolitikk

EU -utvinningen vil ikke være effektiv uten en solid samholdspolitikk bygget i ekte partnerskap med europeiske byer og regioner

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-koalisjonen oppfordrer EU-institusjoner og nasjonale myndigheter til å fremme synergier mellom gjenvinningsinstrumentene og strukturfondene for å maksimere virkningen av europeiske tiltak. COVID-19-krisen har vist at samholdspolitikken nå er mer enn noensinne nødvendig for å styrke motstandskraften i Europa, beskytte innbyggerne, bringe gjenopprettelsen til alle hjørner av EU og ikke etterlate noen. Siden opprettelsen i oktober 2017 har #CohesionAlliance-en EU-allianse av 12,000 signatører som går inn for en sterkere samholdspolitikk-klart å unngå dramatiske budsjettkutt etter 2020, holde en samholdspolitikk for alle regioner i Unionen og legge frem enklere og mer fleksibel regels.

Under en videokonferanse dedikert til det nye løpet av #CohesionAlliance, fornyet dets grunnleggere sitt engasjement for å gå sammen og holde samholdspolitikken som en topprioritet i EU. #CohesionAlliance vil være årvåken for at partnerskapsprinsippet blir fullt ut anvendt av medlemslandene i utformingen og gjennomføringen av samholdspolitikken 2021-27. Sammenheng og synergier mellom gjenvinningsinstrumentene og strukturfondene er av største betydning for å unngå overlappinger og maksimere virkningen av den europeiske handlingen. To måneder etter at de nye samholdspolitiske forskriftene trådte i kraft for perioden 2021-27, tok #CohesionAlliance oversikt over resultatene av aktiviteten så langt og skisserte sine fremtidige forpliktelser, basert på den fornyede erklæringen 2.0 som ble vedtatt i juli 2020.

Arbeidet til #CohesionAlliance vil være fokusert på vellykket gjennomføring og gjennomføring av samholdspolitikken uten ytterligere forsinkelser i ånden av ekte partnerskap og i synergi med andre virkemidler, og derved fremme konseptet om samhørighet som en overordnet og grunnleggende verdi for EU. Lokale og regionale myndigheter understreket den presserende forespørselen om å utvide fleksibilitetstiltakene som ble innført i fjor for å mobilisere EUs strukturfond og statsstøtte i kampen mot COVID-19. Dette spørsmålet ble også tatt opp i en brevveksling med president Ursula von der Leyen, som anerkjente de budsjettmessige begrensningene mange regionale og lokale myndigheter kan stå overfor på grunn av pandemien.

Annonse

Når det gjelder den potensielle forlengelsen av en 100% medfinansieringsrente for strukturfondene, setter Alliansens partnere stor pris på Kommisjonens forpliktelse til å følge situasjonen nøye og vurdere ytterligere tiltak hvis det anses hensiktsmessig. Diskusjonen viste at #CohesionAlliansens oppdrag langt fra er over. Den europeiske utvinningen må starte fra innbyggerne på stedet, og det vil ikke lykkes hvis deres stemmer og de lokale og regionale politikerne - som er nærmest deres behov - ikke blir tatt i betraktning av EU -institusjoner og nasjonale myndigheter.

Under hennes intervensjon, Samholdspolitikk og reformkommissær Elisa Ferreira (avbildet) sa: "Samholdet må forbli en hjørnestein i gjenopprettingen. Det er i kjølvannet av kriser at asymmetri vokser. Samhørighetsalliansen er mer nødvendig enn noensinne. Partnerskapsavtalene for samhørighet 2021-2027 vil være avgjørende. Vi må få fart opp forhandlingen, men kvaliteten kan ikke kompromitteres. Jeg stoler på at du også støtter at implementeringen av våre andre politikker og virkemidler ikke er romlig blind og støtter den langsiktige utviklingen i alle regioner. Jeg har bedt medlemslandene om å være oppmerksom av den territorielle dimensjonen i utarbeidelsen av gjenopprettings- og motstandsplaner, både når det gjelder å konsultere og engasjere seg med regionale interessenter så vel som i implementeringsfasen. Vi vil bare nå våre mål ved å sørge for at instrumentene våre fungerer i samme retning. ansvaret for samholdspolitikken alene. Det er derfor vi må mobilisere alle relevante aktører, inkludert lokale interessenter og innbyggere som fullstendige partnere, sørge for at de nye grønne og digitale prioriteringene fungerer for alle. "

Younous Omarjee, leder av Europaparlamentets komité for regional utvikling, erklærte: "Det er viktig at utvinningsmidlene prioriteres de minst utviklede regionene og de som er mest berørt av de økonomiske og sosiale konsekvensene av Covid-19 . Jeg oppfordrer medlemslandene til å involvere regioner og byer så mye som mulig og sørge for at disse midlene går så nært som mulig til behovene. Jeg oppfordrer også medlemslandene til å være konsekvente. Kortsiktig utvinning og lengre begrepet samholdspolitikk er to sider av samme sak og må tjene samme formål. Hvis kortsiktig utvinning ikke er i samsvar med de langsiktige målene som er satt av samholdsmidler, vil de økonomiske, sosiale og territorielle forskjellene bare bli dypere og alle våre innsatsen på lang sikt vil bli ødelagt. "

Annonse

Apostolos Tzitzikostas, president i European Committee of the Regions (CoR) og guvernør i Region Midt -Makedonia (GR), sa: " #CohesionAlliansens innsats bidro til å unngå store budsjettkutt etter 2020 og fremme samhold som ledende prinsipp for EU gjenopprettingsplaner. Nå må vi rette fokus mot programmering og implementering. For å gjøre dette må vi nøye vurdere viktige aspekter som anvendelsen av partnerskapsprinsippet i de nye programmene; virkningen av Covid-19-relaterte tiltak og konsekvensene av deres nedleggelse - et emne vi tok opp i en fruktbar brevveksling med president Von der Leyen; de landlige og urbane dimensjonene i samholdspolitikken; og synergiene mellom samhørighet og gjenopprettings- og resiliency -anlegget. "

Ilaria Bugetti, talsmann for territoriell utvikling av Council of European Municipalities and Regions (CEMR) for samhørighet og rådmann for Toscana -regionen (IT), sa: "I programmeringsfasen av EUs samholdsmidler kunne vi fortsatt se tilfeller der lokale og regionale myndigheter var ikke skikkelig involvert, enten på grunn av utilstrekkelig tid til konsultasjon eller utilstrekkelig kontakt på ministernivå. Vi må overvinne de resterende hindringene i årene som kommer for implementering og overvåking av midlene. Samarbeidsalliansens arbeid er deretter Langt fra over!"

Cees Loggen, president for Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR) og regionminister i provinsen Noord-Holland (NL), sa: "Forsinkelser uten sidestykke vil kunne realisere seg under fremtidig samholdspolitikk på grunn av sen vedtakelse av lovgivning. Regioner vil føle byrden. . De forhindres å begynne å bruke, mens regionale økonomier er desperate etter investeringer for å støtte utvinningen. Vi oppfordrer Kommisjonen til å legge til rette for en smidig gjennomføring av samholdsprogrammer og deltakelse av regioner i gjenopprettingsplaner, ettersom synergier mellom fond bringer resultatene nærmere. "

Karl-Heinz Lambertz, president i Association of European Border Regions (AEBR) og parlamentsmedlem i det tysktalende samfunnet i Belgia, sa: "Grenseoverskridende samarbeid er et vesentlig element i EUs samholdspolitikk. Hva skjer rundt Unionens indre grenser har stor innvirkning på Unionens evne til å svare på vår tids store utfordringer. EUs handlekapasitet vil bli betydelig styrket hvis den grenseoverskridende samarbeidsmekanismen som Kommisjonen foreslår endelig blir vedtatt av Rådet. "

Kata Tüttő, medlem av Eurocities og varaordfører i Budapest (HU), sa: "De kommende investeringene gjennom EUs samholdspolitikk vil være viktigere enn noensinne. Det vil være avgjørende å finansiere prosjektene og reformene som kan bringe alle Europas byer og regioner på veien for grønn og rettferdig gjenoppretting. Som lokale ledere har vi en sentral rolle i å sørge for at disse pengene er målrettet der de trengs mest og hvor de kommer folk mest til gode. Vi kan være uvurderlige partnere for EU når partnerskapsprinsippet er fullt ut implementert i alle deler av EU. Investering i Europas byområder vil støtte Europas langsiktige motstandskraft og hjelpe oss alle til å stå sterkere i møte med fremtidig krise. " Jean-Claude Marcourt, leder for konferansen for europeiske regionale lovgivende forsamlinger (CALRE) arbeidsgruppe 'europeisk lovgivning og offentlige investeringer' og president i parlamentet i Wallonia (BE), sa: "Byer og regioner må ha ambisjoner om å styrke sammenheng i deres territorier, for å redusere forskjeller og ulikheter samtidig som de øker økonomiske, sosiale og miljømessige standarder i samsvar med de demokratiske verdiene og prinsippene som er grunnleggerne av et velstående og bærekraftig EU. "

Magnus Berntsson, president for Assembly of European Regions (AER) og visepresident for Region Västra Götaland (SE), erklærte i marginen på konferansen: "Den nye samholdspolitikken kan virkelig være transformerende for bygdesamfunn i hele Europa. AER er fullt forpliktet til å samarbeide med nasjonale myndigheter og EU -kommisjonen for å levere en samholdspolitikk som bygger bedre tilbake på landsbygda; sikre at de er bedre forbundet, mer spenstige, levende og velstående innen 2040. "

EUs samholdspolitikk

EUs samholdspolitikk: 25 finalister annonsert for RegioStars -konkurransen i 2021

Publisert

on

Kommisjonen har kunngjort 25-finalister av RegioStars -prisene for 2021 for de beste samholdspolitiske prosjektene i fem kategorier: 'Smart Europe: Øking av lokale virksomheters konkurransekraft i en digital verden', 'Grønt Europa: Grønne og spenstige lokalsamfunn i urbane og landlige omgivelser', 'Fair Europe: Fremme inkludering og antidiskriminering ',' Urban Europe: Promoting green, sustainable and circular food systems in functional urban areas ', and the specific Topic of the Year' Enhancing green mobility in the regions: the European Year of Rail '.

Kommissær for samhold og reformer Elisa Ferreira sa: “I år slo vi nok en gang rekorden når det gjelder deltakelse i denne flaggskipet Samhørighetspolitikk -konkurransen, med 214 søknader mottatt fra hele Europa. Målet med RegioStars -prisene er å finne prosjekter som er kvalitetsfyrtårn og som kan være inspirerende for andre å følge. Ettersom samholdspolitikken er forpliktet til å ikke etterlate noen, er jeg glad for å se gode eksempler på denne inkluderende tilnærmingen blant 2021 -regjeringensStjernefinalister. "

En uavhengig jury har valgt fem finalister per kategori blant søknadene av høy kvalitet som mottas. Spesielt har juryen valgt prosjekter lokalisert i Flandern og Wallonia i Belgia, i Kaunas -regionen i Litauen, i Nord -Danmark -regionen, i Krapina Zagorje County i Kroatia, i Nedre Schlesien i Polen, i Emilia Romagna i Italia, i Centro -regionen i Portugal, så vel som prosjekter finansiert av forskjellige Interreg-programmer: 'Nordsjøen', 'Frankrike-Spania-Andorra', 'Irland-Nord-Irland-Skottland', 'Italia-Østerrike', 'Alpint rom', 'Nord', ' EMR ',' Nordvest-Europa ',' Kroatia-Bosnia-Hercegovina-Montenegro ',' Balkan-Middelhavet '. Vinnerne i RegioStars 2021 5-kategorier og vinneren av Public Choice Award vil bli kunngjort 2. desember 2021 under prisutdelingen i Dubrovnik, Kroatia.

Annonse

Hele listen over finalister finner du her.. Per nå oppfordres publikum til å stemme på sitt favorittprosjekt frem til 15. november her..

Annonse
Fortsett å lese

Belgia

EUs samholdspolitikk: Belgia, Tyskland, Spania og Italia mottar 373 millioner euro for å støtte helse og sosiale tjenester, små og mellomstore bedrifter og sosial inkludering

Publisert

on

Kommisjonen har bevilget 373 millioner euro til fem European Social Fund (ESF) og European Regional Development Fund (ERUF) operasjonelle programmer (OP) i Belgia, Tyskland, Spania og Italia for å hjelpe landene med koronavirusberedskap og reparasjon innenfor rammen av REACT-EU. I Belgia vil endringen av Wallonia OP gjøre 64.8 millioner euro ekstra tilgjengelig for anskaffelse av medisinsk utstyr for helsetjenester og innovasjon.

Midlene skal støtte små og mellomstore bedrifter (SMB) med å utvikle netthandel, cybersikkerhet, nettsteder og nettbutikker, samt den regionale grønne økonomien gjennom energieffektivitet, miljøvern, utvikling av smarte byer og lavkarbon offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, vil 55.4 millioner euro støtte helserelatert forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapasitet og innovasjon ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, samt forskning, utvikling og innovasjonsinvesteringer innen klima og bærekraftig utvikling. Denne endringen vil også gi støtte til små og mellomstore bedrifter og midler til oppstart gjennom et investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 millioner euro legge til rette for samarbeid mellom små og mellomstore bedrifter og institusjoner innen forskning, utvikling og innovasjon, og gi investeringer og arbeidskapital til mikrobedrifter som er rammet av koronaviruskrisen. Videre vil midlene tillate investeringer i energieffektivisering av bedrifter, støtte digital innovasjon i små og mellomstore bedrifter og anskaffe digitalt utstyr til skoler og kulturinstitusjoner. I Italia vil den nasjonale OP 'Social Inclusion' motta 90 millioner euro for å fremme sosial integrasjon av mennesker som opplever alvorlig materiell deprivasjon, hjemløshet eller ekstrem marginalisering, gjennom 'Housing First' -tjenester som kombinerer tilbud om umiddelbar bolig med muligheter for sosiale og arbeidstjenester .

Annonse

I Spania vil 87 millioner euro bli lagt til ESF OP for Castilla y León for å støtte selvstendig næringsdrivende og arbeidere som fikk sine kontrakter suspendert eller redusert på grunn av krisen. Pengene vil også hjelpe hardt rammede selskaper til å unngå permitteringer, spesielt i reiselivssektoren. Til slutt er det nødvendig med midler for å tillate viktige sosiale tjenester å fortsette på en trygg måte og for å sikre pedagogisk kontinuitet gjennom pandemien ved å ansette ekstra personale.

REACT-EU er en del av NesteGenerasjonEU og gir 50.6 milliarder euro ekstra finansiering (i løpende priser) til samholdspolitiske programmer i løpet av 2021 og 2022. Tiltak fokuserer på å støtte arbeidsmarkedets motstandskraft, jobber, SMB og lavinntektsfamilier, samt å sette fremtidssikret grunnlag for de grønne og digitale overgangene og en bærekraftig sosioøkonomisk gjenoppretting.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender